Autor Tema: Klapna gasa? Fabia 1.2 HTPI 2004.  (Pročitano 2464 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BakeroZapočeo temu

Klapna gasa? Fabia 1.2 HTPI 2004.
« poslato: 02. Dec, 2014. 10:19 »
Pozdrav svima,

zanima me da li je neko imao problem sa klapnom gasa na benzincu, i da li postoji neko resenje osim zamene celog dela? Problem je nastao nakon servisa zbog odredjenog problema i zamene brdo delova (bobina, akumulator, senzor temperature) i ciscenja (dizne, klapna): kada je zagrejan i ugasen oko 15 - ak minuta nece da pali bez dodavanja gasa, vec vergla do iznemoglosti. Kada je hladan i odmah nakon gasenja pali kao metak. Inace je auto u odlicnom stanju, ali ovaj "problem" vec pocinje da me nervira.

Majstor kaze da klapna ne otvara, ali mi ne daje odgovor kako je odjednom nastao taj problem. Auto je presao 125.000 km, 95% gradske voznje.
  • Vozi: skoda fabia 1.2 htp elegance 2004.

Na mreži bigor

Odg: Klapna gasa? Fabia 1.2 HTPI 2004.
« Odgovor #1 poslato: 02. Dec, 2014. 10:31 »
Ako otvara i radi kada je hladan ne vidim zasto ne bi kada je zagrejan.
Prije ce biti da su nesto cackali oko sauga, a klapnu valjda mozes i sam provjeriti da li otvara
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

« Odgovor #2 poslato: 02. Dec, 2014. 11:09 »
Provereno i kod drugog majstora, ne otvara kad odstoji 15-ak minuta i vise nakon voznje. Moze tako da vergla do besvesti, nece upaliti bez da se malo doda gas.

Logika mi nalaze da je majstor necim prouzrokovao kvar, ali sta mi vredi. Nece da se bakce oko toga, najlakse mu je da zameni kompletan deo.

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #3 poslato: 02. Dec, 2014. 12:40 »
Jel su utvrdili zbog čega ne otvara klapnu? Klapna se pri davanju kontakta otvara automatski, oko 5-7% (100% kada pritisneš papučicu do kraja). Ako se ona ne otvori sama, zato neće da pali dok ne pritisneš gas. Preko dijagnostike može da se utvrdi da li je klapna ispravna ili ne, svaka bolja dijagnostika ima opciju da pomera klapnu gasa. Jel izbacuje neku grešku na dijagnostici?
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

« Odgovor #4 poslato: 02. Dec, 2014. 12:53 »
Probali su preko dijagnostike da je nasteluju, ali ne ide. Kad je hladan, pali bez ijednog zaverglaja, sto mi je opet cudno, nije kao sto je palio svih ovih godina. Pretpostavljam da se nesto moze napaviti, ali treba majstor da se bavi time, sto mu je verovatno muka....