Autor Tema: duze vergla na prvo paljenje! 1.9D  (Pročitano 3674 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milan88nisZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 5
duze vergla na prvo paljenje! 1.9D
« poslato: 02. Dec, 2014. 20:31 »
pozz za swe. Imam problem sa prvim jutarnjim paljenjem duze vergla, a preko dana pali na pola kljuca, bez grejaca  kad je vruc motor pali malte ne samo sto se pipnem za kljuc... sumnjam na lucas pumpu. E sad neki mi kazu da je treba prestelovati na ranije paljenje,  a neki da pumpa gubi naftu i zato vergla duze  jer preko noci ostane duze tj ne pali se  auto  i iz tog razloga se to  i desava.. sta vi mislite, u cemu je problem?

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: duze vergla na prvo paljenje! 1.9D
« Odgovor #1 poslato: 02. Dec, 2014. 22:26 »
Sobzirom da je dizelas, tu prvo treba posumljati na grejace...treba ih skinuti i premeriti elektroprovodljivost...treba proveriti i masu motora...ako je to u redu, treba proveriti kompresiju u cilindrima...ako je i to u redu, treba proveriti senzor temperature rashladne tecnosti (ako ga ima). On se proverava tako sto se ommetrom meri njegova elektroprovodljivost dok motor radi i dok se zagreva tecnost. Ako se provodljivost ne menja, onda je neispravan.  C:-)
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Style
« Odgovor #2 poslato: 02. Dec, 2014. 22:32 »
grejace cu da proverim, masa je sigurno dobra provereno i naravno kompresija, radjena je full generalka motor perfektan. Za taj senzor neznam gde se nalazi ako ima i kako izgleda da proverim i njega ....

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #3 poslato: 02. Dec, 2014. 22:43 »
Ne mogu bas da ti preciziram dal` ovaj auto bas ima taj senzor, ali kolko vidim uglavnom savremeni automobili sa komjuterskom regulacijom imaju i taj snezor. On upravo i ima tu ulogu da svojim signalima obavestava kompjuter o stepenu zagrejanosti rashladne tecnosti i omogucavaju da kompjuter regulise svoj rad za hladan i topli rezim rada. Ako je pokvaren, pa kompjuter dobija informaciju kao da je motor zagrejan (a hladan je), onda ce biti problema sa startovanjem motora. a trebao bi da se nalazi negde u krugu hladjenja, na hladnjaku ili negde kod termostata...Ja samo predlazem da se otkloni sumlja sa ovakvih "sitnica" pre bilo kakve "krupnice"... bravo2
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Style
« Odgovor #4 poslato: 03. Dec, 2014. 20:48 »
nisam stigo danas da pogledam za taj senzor... videcu sutra kad se vratim s posla , pa se javljam...

• Style
« Odgovor #5 poslato: 14. Dec, 2014. 16:29 »
nisam imao vremena ovih dana da resim problem, proverio sam gerjace dobri su sva 4 za taj senzor mislim da nema, a mozda i ima neznam kako izgleda. a sad kad palim auto kad dam kontakt odma zaverglam bez da pali grejace, znaci samo da okrene 3-4 puta pa onda opet dam koantakt, sacekam grejace zaverglam i odma upali.. i to normalno bez ikakvih problema..