Autor Tema: Osetljivost senzora za automatske brisače?  (Pročitano 3116 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži varicakZapočeo temu

Osetljivost senzora za automatske brisače?
« poslato: 11. Dec, 2014. 08:45 »
Jedno pitanje, da li može da se podešava nekako osetljivost senzora za automatske brisače? Nekad mi se desi da šoferka baš bude mokra, a da se brisači ne pale iako su u položaju za automatski režim? Ona ručica na vrhu poluge koliko sam primetio radi samo kad nije u automatskom modu. Pokušavao sam i sa tim, ali ne vredi.

Van mreže nebojsar

Odg: Osetljivost senzora za automatske brisače?
« Odgovor #1 poslato: 11. Dec, 2014. 11:05 »
Ja ne znam za opciju, kod mene se isto desava, nekada previse brise, a nekada previse pauzira, u sustini ja resim tako sto manuelno ponekad intervenisem.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže fobia24

« Odgovor #2 poslato: 11. Dec, 2014. 12:04 »
Kod drugih automobila se šteluje naravno. Upravo na kolutiću koji se nalazi na poluzi se istovremeno šteluje osetljivost senzora i pauze kod automatskog režima prekida. Ako tako nije na oktaviji, moguće je da je funkcija u okviru menia bolera. Šta kaže uputstvo?

« Odgovor #3 poslato: 11. Dec, 2014. 13:24 »
Ne kaže ništa, nema opisano.

Na mreži bugarin

« Odgovor #4 poslato: 12. Dec, 2014. 00:55 »
kod mene na O2, nekad radi sve kako treba, nekad nece da pokrene brisace pa moram rucno da ih aktiviram. u servisu su mi rekli da senzor hoce da pobrljavi zbog dotrajalosti penastog materijala koji je oko njega u kucistu iza unutrasnjeg retrovizora. mada kod mene i na dijagnostici prijavljuje povremeno ludovanje senzora, tako da je moguce da su i godine u pitanju.
bilo kako bilo, proveri dijagnostikom senzor.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže nebojsar

« Odgovor #5 poslato: 12. Dec, 2014. 09:03 »
Kod drugih automobila se šteluje naravno. Upravo na kolutiću koji se nalazi na poluzi se istovremeno šteluje osetljivost

To je za manuelni rad, tipa ubacis u prvu, pa podesis interval. Kada imas senzor onda je prvi polozaj full automatski rad a tek od drugog ide manuelno sa podesavanjem.

Ja imam slican problem i sa senzorom za svetla. Nekad mi u po bela dana po suncu bez prolazaka ispod nadvoznjaka ili kroz tunele upali ksenone a nekad po slaboj vidljivosti ih ne pali do poslednjeg trenutka.
« Poslednja izmena: 12. Dec, 2014. 09:12 nebojsar »
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Na mreži Markkoni

« Odgovor #6 poslato: 12. Dec, 2014. 09:08 »
Kod mene na Golfu i Altei taj mali prekidac podesava osetljivost senzora...

Tapatalk Post

« Odgovor #7 poslato: 12. Dec, 2014. 09:43 »
Ja svetla ne držim na auto. LED su mi sasvim dovoljne za uobičajene situacije. Moram da vidim da li taj senzor za vodu može nekako da se šteluje. Proveriću u servisu, još jedna stavka :)

Van mreže fobia24

« Odgovor #8 poslato: 12. Dec, 2014. 10:29 »
To je za manuelni rad, tipa ubacis u prvu, pa podesis interval. Kada imas senzor onda je prvi polozaj full automatski rad a tek od drugog ide manuelno sa podesavanjem.

Ja imam slican problem i sa senzorom za svetla. Nekad mi u po bela dana po suncu bez prolazaka ispod nadvoznjaka ili kroz tunele upali ksenone a nekad po slaboj vidljivosti ih ne pali do poslednjeg trenutka.
Znam, tako je kod mene na drugom autu, ali je to dugme za obe funcije. Na oktaviji mi je čudno da su napravili da ne može da se čteluje. Ja sam automatskom funkcijom prezadovoljan, kao i osetljivošću senzora. Verujem da na oktaviji može da se šteluje preko kompa, kad kolega proveri, čekamo rezultat. :)

« Odgovor #9 poslato: 12. Dec, 2014. 10:57 »
Preko "Bolera" mogu da se šteluju samo svetla. Onaj mali prekidač na vrhu ručkice, nema funkciju kada su brisači u "Auto" modu. Probao sam da ga šetam, ali nema razlike u kojem god da je položaju.

Van mreže majk

« Odgovor #10 poslato: 14. Dec, 2014. 23:48 »
Ne znam za oktaviu,ali kod mene na superbu,preko tog prekidaca na rucici brisaca podesavam brzinu u autom.modu,odnosno osetljivost senzora.Ali moras da znas da se brisac nece pokrenuti automatski kad krenes dok ne dostignes barem 20km-h.
  • Vozi: skod superb2010

« Odgovor #11 poslato: 15. Dec, 2014. 08:41 »
Moguće da je to u pitanju, mada su mogli da napišu tako nešto i u uputstvu. Obratiću pažnju sledeći put, kada će prvi put da se uključi pri kojoj brzini. Hvala za info!