Autor Tema: podesavanje svetla farova  (Pročitano 3259 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže koscicaZapočeo temu

podesavanje svetla farova
« poslato: 13. Dec, 2014. 16:58 »
Sa leve strane na prednjoj konzoli (pored prekidaca za svetlo) nalazi se tockic za podesavanje visine svetla farova (polozaji 1,2,3) koji kod mene ne funkcionisu. Hteo bih to da namestim pa me interesuje da li je to neko nekad otvarao ili namestao i ima li iskustva u vezi sa tim.(Kuda vode zice iz tog tockica, u neki motoric u farovima i kako to uopste radi?)
Unapred zahvalan

Van mreže djordje cacak

Odg: podesavanje svetla farova
« Odgovor #1 poslato: 13. Dec, 2014. 18:12 »
Po cemu znas da ne funkcionisu,ako nerade onda pogledaj prvo da li imas motorice na farovima,ako imas prekontrolisi prvo osigurace,jer su sanse da su oba crkla istovremeno 1 prema 1000.
Proveri tako sto parkiraj kola na 2,3,5 metara od nekog zida i onda prebaci sa 1 na 3 ili stavi na 3 pa prebaci na 1 i trebalo bi da primetis da ti se nivo svetlosti farova dize ili spusta.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže tutinburg

Odg: podesavanje svetla farova
« Odgovor #2 poslato: 04. Apr, 2015. 16:02 »
Ja sam u prvom trenutku kad sam prebacio sa 3 na 1 pomislio da su motori na farovima crkli jer nisam nista primecivao, medjutim kad se prebaci sa 3 na 1 ili 2 posle tri cetiri sekunde primeti se da se farovi podizu ili spustaju... dakle pricekas malo i videces ..  =)) =)) =))
  • Vozi: Skoda Fabia 1,4 mpi