Autor Tema: svetlo pepeljare  (Pročitano 1874 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže koscicaZapočeo temu

svetlo pepeljare
« poslato: 14. Dec, 2014. 18:47 »
Zanima me da li kada se otvori pepeljara kod menjaca postoji neka sijalica, jer vidim beli plasicni kvadratic ali ispod njega i same pepeljare nema nikakve sijalice niti zica za prikljucak iste. Da li uopste postoji instalacija za svetlo pepeljare ili je prethodni vlasnik to ukinuo

Van mreže sumadinac1.4 16v

Odg: svetlo pepeljare
« Odgovor #1 poslato: 14. Dec, 2014. 18:49 »
postoji ispod bele plastike je sijalica

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #2 poslato: 14. Dec, 2014. 19:06 »
Ja sam je menjao (oktavija 2008) pre godinu dana, a bolje da nisam - jer mi ne treba, ali volim da je sve ispravno :-(
Koštala je u ovlaštenom servisu oko 400 din - preskupo!
Gledaj da je nađeš negde povoljnije.
  • Vozi: Yeti

Na mreži djordjebg

« Odgovor #3 poslato: 14. Dec, 2014. 19:36 »
IZvadis pepeljaru, odvrnes dva srafa koja je nalaze ispod pepeljare, Torx je u pitanju. Zatim izvadis ceo taj plsticni okvir, koji drzi pepljaru i rucicu menjaca. Ovo na slici:

KAda ga vadis krenes od pozadi, tu su dve zabice, posle ide lako, i ne odvajaj rucicu menjaca od poluge vec samo ceo sklop blago izdignu koliko da vidis sta je sa instalacijom. Onda ce lako uociti da li uopste imas instalaciju i lako ce zameniti samu sijalicu.

Veoma moguce da se dzek otkacio, meni se to desilo kada sam menjao rucicu menjaca. Zamenio rucicu, a svetlo prestalo da radi.
Pride ta sijalica non stop radi, kada su upaljena svetla. Od kada imam kozu rucicu vidim svetlost iz pepeljare kroz perforacije koze.

Posto je neko zezao i navlaku ricne kocnice sasvim moguce da je nehotice zeznuo i iscupao i instalaciju pokusavajuci da vrati navlaku.

Sto se navlake tice probaj kako ti Bigor rekao, gel lepak x2( oko 200din) i resio si problem.

Van mreže koscicaZapočeo temu

« Odgovor #4 poslato: 14. Dec, 2014. 20:25 »
Hvala na odgovoru, provericu da li postoji uopste minstalacija