Autor Tema: daljinsko zakljucavanje ne radi na fabia 1.4 mpi  (Pročitano 4849 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže omerbodoZapočeo temu

daljinsko zakljucavanje ne radi na fabia 1.4 mpi
« poslato: 14. Dec, 2014. 20:19 »
Pozdrav svim clanovima .Moje prvo javljanje, vozim skodu fabiu 1.4 mpi 2001 god.problem ne radi daljinsko zakljucavanje,probao sam da zamenim bateriju u kljucu ali nista,jos jedan problem mozda ima veze sa prvim akumulator mi se isprazni kada auto stoji vise od 7 dana.Da li je neko imao neki slican problem pa je resio problem
  • Vozi: skoda fabia 1.4 mpi,2001 god.

Na mreži 2 Busy

Odg: daljinsko zakljucavanje ne radi na fabia 1.4 mpi
« Odgovor #1 poslato: 14. Dec, 2014. 20:35 »
Moraš na dijagnostiku i kod autoelektričara.Verovatno ti je crkao alternator,ako ti prazni akumulator.

Na mreži zare

« Odgovor #2 poslato: 14. Dec, 2014. 20:37 »
Moguce i da nesto vuce struju.

Na mreži bigor

« Odgovor #3 poslato: 14. Dec, 2014. 22:17 »
Na kljucu imas crvenu lamoicu koja bi trebala da gori kad pritisnes prekidac.
Ja sam takođe mijenjao bateriju i nista, onda odem kod nekog lika koji prodaje baterije za sat i jos nekakve sitnice, on mi stavi nekakvu svoju i kljuc radi. Znaci treba izabrati odgovarajucu bateriju,a ne samo da odgovara dimenziji.
Ne vjerujem da imas problem sa alternatorom jer bi najvjerovatnije izbacio gresku
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #4 poslato: 14. Dec, 2014. 22:55 »
Kao što @bigor kaže, prvo proveri da li je baterija odgovarajuća, postoje baterije koje su vrlo sličnih dimenzija i upadaju u ležište bez problema ali je napon neodgovarajući. Ako imaš unimer vrlo lako možeš da proveriš da li ti nešto vuče struju pa ti prazni akumulator ili je akumulator gotov. Moguće je i da ga ne puni dovoljno pa se brzo isprazni, a to opet možeš unimerom sam da proveriš.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže dulefontana

« Odgovor #5 poslato: 15. Dec, 2014. 14:34 »
Meni se desava na Oktaviji da posle 5 dana ne mogu da upalim auto. Prvo sumnjam na sam akumulator, da ne drzi struju zato sto je star vise od 3 godine, a druga sumnja mi je alarm.
Sto se baterije tice, koliko se secam ide CR 2032.

« Odgovor #6 poslato: 16. Dec, 2014. 17:52 »
Kao što @bigor kaže, prvo proveri da li je baterija odgovarajuća, postoje baterije koje su vrlo sličnih dimenzija i upadaju u ležište bez problema ali je napon neodgovarajući. Ako imaš unimer vrlo lako možeš da proveriš da li ti nešto vuče struju pa ti prazni akumulator ili je akumulator gotov. Moguće je i da ga ne puni dovoljno pa se brzo isprazni, a to opet možeš unimerom sam da proveriš.
proverio sam ,imam neko malo praznjenje,ne znam da li je to mozda alarm.punjenje je 14,5v

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #7 poslato: 16. Dec, 2014. 18:06 »
Jel 14.5V puni kad uključiš neki potrošač ili bez? Moguće da ti diodna ploča ili regler nisu dobri pa slabije puni kad ga opteretiš? Koliko je to pražnjenje? 0.2-0.3A nije strašno, moguće je da ti i alarm vuče struju toliko. Ako imaš naknadno ugrađen radio, može da bude i do njega ako nije propisno povezan.

« Odgovor #8 poslato: 16. Dec, 2014. 18:20 »
Jel 14.5V puni kad uključiš neki potrošač ili bez? Moguće da ti diodna ploča ili regler nisu dobri pa slabije puni kad ga opteretiš? Koliko je to pražnjenje? 0.2-0.3A nije strašno, moguće je da ti i alarm vuče struju toliko. Ako imaš naknadno ugrađen radio, može da bude i do njega ako nije propisno povezan.
mislim da nije alternator jer kad auto vozim svaki dan a vozim sa upaljeni svetlima nemam problema sa akumulatorom i sa paljenjem.Radio je naknadno ugradjen,kad izvadim kljuc iz brave radio izgubi sve sto sam memorisao,moguce je da nije dodro povezano

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #9 poslato: 16. Dec, 2014. 18:25 »
Ako izgubi sve memorisano onda ti on ne vuče struju, ali definitivno nije dobro povezan. Jel daljinsko zaključavanje naknadno ugrađeno ili fabrički? Možda ti je i akumulator pri kraju, meni je počeo da crkava pre 2 nedelje, do tada normalno radio, zadnja tri dana ni da makne. Nije na odmet da ga odneseš na testiranje, to te košta oko 300 dinara i znaš na čemu si, tj da li je do akumulatora ili ga nešto prazni. Probaj da izvučeš recimo osigurač od radija ili brave, pa vidi da li će da se prazni.

« Odgovor #10 poslato: 16. Dec, 2014. 18:42 »
Ako izgubi sve memorisano onda ti on ne vuče struju, ali definitivno nije dobro povezan. Jel daljinsko zaključavanje naknadno ugrađeno ili fabrički? Možda ti je i akumulator pri kraju, meni je počeo da crkava pre 2 nedelje, do tada normalno radio, zadnja tri dana ni da makne. Nije na odmet da ga odneseš na testiranje, to te košta oko 300 dinara i znaš na čemu si, tj da li je do akumulatora ili ga nešto prazni. Probaj da izvučeš recimo osigurač od radija ili brave, pa vidi da li će da se prazni.
Daljinsko zakljucavanje je fabricki ugradjen a ne radi ni posle zamene baterije,kad stisnem dugme na kljucu svetli lampica ali nista se ne desava,jos nesto sam primetio neznam da li ima veze sa ndaljinskim zaklj.sa suvozaceve strane kad otvorim vrata ne pali se svetlo u auto verovatno nevalja mikroprekidac na bravi na vratima

« Odgovor #11 poslato: 17. Dec, 2014. 19:56 »
da li treba nesto odraditi kad se menja baterija u kljucu