Autor Tema: Kako se ponasaju Vasi ljubimci po sneznim ulicama?  (Pročitano 7798 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži BALKANIJAZapočeo temu

Kako se ponasaju Vasi ljubimci po sneznim ulicama?
« poslato: 28. Dec, 2014. 23:40 »
Sad proseta jedan krug po kraju. Kod mene na Senjaku katastrofa komsije sa BMW i Mercedesima samo ih turiraju na prazno  masine i gume samo zvizde  :B=) :B=) :B=)

Na mreži MAKS

Odg: Kako se ponasaju Vasi ljubimci po sneznim ulicama?
« Odgovor #1 poslato: 28. Dec, 2014. 23:58 »
Ovde kod mene u Zemunu pada kao ludo Po novom a i starom putu ide se sporo a i sve je vozila manje.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže Beli82

« Odgovor #2 poslato: 29. Dec, 2014. 02:17 »
Evo, ja se pre sat vremena vratio iz Kaća, kod Novog Sada. Put od Kaća do NS je zavejan poprilično, auto-put je većim delom očišćen. Na određenim deonicama je prilično prekriven put zaleđenim snegom, i vetar na nekim delovima auto-puta pravi problem jer nanosi sneg baš na šoferku, smanjujući vidljivost na nekoliko metara. Sreo sam nekoliko ekipa sa grtalicama  ali nisam imao živaca da milim 40km/h iza njih, pa sam ih obišao. U proseku sam išao brzinom od 70 do 100km/h i nisam imao problema, Fabia se pokazala odlično na snegu.  bravo2
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #3 poslato: 29. Dec, 2014. 09:43 »
Kod nas na levoj obali Dunava nije ni bilo ciscenja snega, mozda su sad krenuli. Iskustva:
Fabija katastrofa, wintere koje su na njoj su ocigledno zrele za zamenu posle 4 sezone, pali se abs stalno, ima dosta i proklizavanja.

Superb na Continentalu za sada kao po suvom, doduse imam rezervu jer prvi put vozim automatika po snegu ali bez problema i na kocenju i u krivinama itd.

• Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Na mreži AcoSk

« Odgovor #4 poslato: 29. Dec, 2014. 13:47 »
Meni Octavica lepo ide po snegu.. Mada je juce u Ca bilo poprilicno klizavo po ulicama dok nisu bacili so..
Naravno sve 4 Sava Escimo S3 i nema problema..

p.s. Juce se malo vozio sa drugarom, vozi Audi A4 2.5TDI Quattro, ljudi to je strasno kuda taj auto sve izadje po snegu, ne postoji bolji pogon od Quattro-a!!

Van mreže bugarin

« Odgovor #5 poslato: 29. Dec, 2014. 15:03 »

p.s. Juce se malo vozio sa drugarom, vozi Audi A4 2.5TDI Quattro, ljudi to je strasno kuda taj auto sve izadje po snegu, ne postoji bolji pogon od Quattro-a!!

probana skodina verzija na superbu tokom skoda dana na navaku. nije bilo snega ali po kisi i mokrom kolovozu drzi asfalt kao lepak.

nazad na temu. obzirom da je putare i ovaj put iznenadio sneg u decembru, imao sam prilike da probam kako drze moje stare zimske gume. nisam bas zadovoljan, vise puta se palio ASR. ima i toga da put nije bio ociscen, ali je delom i do starosti guma koje sam vozio i celu letnju sezonu 2013. ko zna ko ih je jos pre mene ganjao leti. sve u svemu, ovu sezonu ce izdrzati, za sledecu zimu nabavka novih je pod moranje. ode 400 jura iz dzepa :(
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže mihajloalasp

« Odgovor #6 poslato: 29. Dec, 2014. 15:10 »
Favorit po snegu ne ide nikako, nemam zimske gume :( Zato je opran do detalja i garažiran dok se ovo belo g.vno ne otopi. Sad cepam Pandu, na njoj imam sve 4 nove Trayal Arctica. To je fantazija za vožnju po ovakvom vremenu, nema gde ne prolazi (uska guma - 145/80) a bogami je dosta napadalo juče i danas :D Fabia ima 4 Tigar Wintere, mada mi se ne sviđa kako se ponaša kada naiđe na led :-X Ne znam kako je po drugim gradovima, ali ovde ništa nisu čistili...
  • Vozi: Octavia Combi 1.8T 20v

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #7 poslato: 29. Dec, 2014. 15:22 »
Citat
mada mi se ne sviđa kako se ponaša kada naiđe na led
ma po ledu ne pomaze ni bog otac!!samo gume sa ekserima sto je svuda zabranjeno!!no da se vratim na temu:dosao sam iz grada koji je delimicno ociscen(samo glavne saobracajnice)sporedne ulucice su pod ledom!sve 4 gume su od predhodne sezone koje su tek sada osetile sneg i mogu reci da sam zadovoljan,samo lagano i nema problema!prilikom povratka u hood malo sam i dizao rucnu po zaledjenim ulicama i ni u jednom trenutku nije doslo do okretanja!!drze super ali LED je LED!!
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže Neba

« Odgovor #8 poslato: 29. Dec, 2014. 16:42 »
nazad na temu. obzirom da je putare i ovaj put iznenadio sneg u decembru

Ko jos ocekuje sneg krajem decembra !!!???

Ja imam napred Michelin Alpin A4 kojima je ovo 3ca sezona a pozadi Sava Eskimo prva sezona. Malko sam testirao kocenje auto je isao ravno, ABS je strikao... I da polukruzno na NBGu je otklizao preko nosa... mozda bi mogao da gurnem nepred savu (sto sam planirao od sledece godine...) Sto se tice uparkiravanja/isparkiravanja bez problema mada je i visina snega mala da bi bilo potencijalnih problema :D
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #9 poslato: 29. Dec, 2014. 17:01 »
Ja imam napred Michelin Alpin A4 kojima je ovo 3ca sezona a pozadi Sava Eskimo prva sezona...
I da polukruzno na NBGu je otklizao preko nosa... mozda bi mogao da gurnem nepred savu (sto sam planirao od sledece godine...)

Но нооо :) Само полако у скретања, без гаса, бар је са дизелом лако :P

https://www.youtube.com/watch?v=__0DL8dE3Eo#

Na mreži djordjebg

« Odgovor #10 poslato: 29. Dec, 2014. 17:17 »
Ima jedan trik vezan za voznju po snegu i ledu, to me je spaslo 2009. u Vojvode Supljikca. Ko zna Beograd zna da ta ulica ide od Crvenog krsta ka Bulevaru, uz konstantu blagu nizbrdicu. Ulica je jednosmerna, uz automobile parkirane sa obe strane.
Bilo je vece, temperatura slicna sadasnjoj, snega je bilo, ali ispod snega se uhvatio led. NA autu su bile letnje Kleber gume, a ja sam doneo glulpu odluku da vozim bas tom ulicom.
Vozio sam sporo i oprezno ali i to je bilo nedovoljno jer sam negde na pola ulice jednstavno izgubio kontrolu nad autom, prosto auto je poceo sam da klizi nadole i priblizava se parkiranim automobila sa leve strane. Motanje na desno nije pomagalo, kocnice takodje i tada sam se u sekundi setio da namotam levo umesto u desno. Dakle upravo suprotno od onoga sto je prva reakcija i to me je spaslo. Upravljivost je odmah povratila, a ovo je zapravo trik koji sam naucio iz video igre i uradio sam bez puno razmisljanja.

To je zapravo understeering, ima ovde puno iskusnijih vozaca od mene ( nekima je i rally blizak) ali meni je to tada bila velika skola i zlata vredno iskustvo. Posle toga sam koristeci taj trik nekako dosao do Bulevara gde je vec bilo puno lakse. Iza mene je sve vreme vozio jedan Jeep Cherokee i na kraju sam lakse prosao od njega.

« Poslednja izmena: 29. Dec, 2014. 17:25 djordjebg »

Na mreži hakkler

« Odgovor #11 poslato: 29. Dec, 2014. 17:24 »
BRAVO za video !!!
@Neba valjda si izvukao pouku..tj bolje gume ostavi nazad :)

@Bugarin 400€ je malo too much...za 4 zimske? dimenzija?
...jedino ako planiraš neki über premium?

moje nokianke gaze u petu sezonu...6tu neće doživjet na mojoj octy bez obzira na samo 28kkm. pređenih.
Nije to to...nisam zadovoljan.
ovo cu zimu pregazit s njima..malo opreznije.
vise me brine aku i vanjske do - 19 npr u četvrtak ;D

Na mreži zare

« Odgovor #12 poslato: 29. Dec, 2014. 18:01 »
Lep je video.  Ali je ovo varijanta bez ikakvog pokusaja ispravljanja. Samo drzis volan i cekas da se nesto desi. Ko ovako vozi sigurno nece cekati da samo sleti sa puta.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #13 poslato: 29. Dec, 2014. 19:51 »
Ma video je cista glupost.. Tvrdim da je lakse ispraviti auto ako krene zadnji kraj da zanosi, jer ako krene prednji (popularno "preko nosa") tu mu i nema nekog ispravljanja, kontriranja..

A sve ovo potvrdjeno na svojoj kozi juce, sa malopre pomenutim Audi A4 2.5TDI Quattro, prednje losije dosta od zadnjih, i naravno non-stop problem sa prednjim krajem tj. sa upravljanjem.. Doduse jeste Quattro odnosno 4x4 pogon malo specifican, drugaciji, jer guraju zadnji tockovi i teze da auto ide pravo, ali opet. . .

Van mreže Beli82

« Odgovor #14 poslato: 29. Dec, 2014. 22:22 »
Da ne spominjemo to da veliki broj automobila u USA ima ZADNjU VUČU. I onda je normalno da auto sa zadnjom vučom prokliza kada mu na pogonske točkove staviš stare gume a na ne-pogonske točkove staviš nove.  :B=)
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.