Autor Tema: Kako se ponasaju Vasi ljubimci po sneznim ulicama?  (Pročitano 13018 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: Kako se ponasaju Vasi ljubimci po sneznim ulicama?
« Odgovor #30 poslato: 27. Feb, 2018. 18:38 »
Od kako sam se preselio u Sloveniju, vidim tek da kod nas nisu posipali ni desetinu soli koliko ovde. Toliko sole ulice da me čudi da automobili nisu totalno truli posle 5g. Sole po suvom, pre padavina, za vreme padavina i posle. Čak i kada nisu najavljene padavine, oni posipaju. Na autoputu juče ako ne upalim prskanje stakala, staklo se od soli zabeli skroz da se ne vidi više iz njega. Dobra stvar je da čim padavine prestanu, na putu nema uopšte snega. Čak i u mom selu nema snega, traktor ide po parkingu između zgrada i čisti.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #31 poslato: 27. Feb, 2018. 18:59 »
Ja prosle nedelje isao za Austriju, kad sam stigao auto je bio skroz beo, gume bele... koliko je soli bilo na autoputu... al zato danas nisam mogao da zakocim na bulevaru, na kolovozu 10 cm snega i naguzim jednog koji mi je izleteo...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Sammael

« Odgovor #32 poslato: 27. Feb, 2018. 19:01 »
Juče je bilo fino driftovanje... ne pamtim da mi ikad se palila lampica za proklizavanje za 5 godina koliko imam auto, a juče je radila ko blesava.

Jutros nisam mogao da izađem na Bulevar direktno (Velizara Kosanovića), probao jednom i batalio, neki likovi su nastavili da pokušavaju. Pri spuštanju niz Mis Irbijeve mi je proklizao i zaustavio sam ga na pola metra od bandere.

Inače imam zimske gume, prošle godine nove kupljene. Ovo sinoć/jutros je bilo za lance, pogotovo što ništa nije bilo očišćeno u starom delu grada, samo utabano.
  • Vozi: Škoda Karoq 1.5 TSI 2018 Style Lava Blue

Van mreže nebojsar

« Odgovor #33 poslato: 27. Feb, 2018. 19:18 »
Koje gume imas?  Ja sam juce prosao pola Srbije i nisam imao problema, imam utisak da sto je jaci minus da guma bolje prijanja. Inace na oktaviji mi je GoodYear UG 9. O prohodnosti puteva zaista nemam reci. Pogotovo na prilazu Beogradu i u samom Beogradu.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže fobia24

« Odgovor #34 poslato: 27. Feb, 2018. 19:26 »
Ja prosle nedelje isao za Austriju, kad sam stigao auto je bio skroz beo, gume bele... koliko je soli bilo na autoputu... al zato danas nisam mogao da zakocim na bulevaru, na kolovozu 10 cm snega i naguzim jednog koji mi je izleteo...
Jel si se oštetio puno?

Juče je bilo fino driftovanje... ne pamtim da mi ikad se palila lampica za proklizavanje za 5 godina koliko imam auto, a juče je radila ko blesava.

Jutros nisam mogao da izađem na Bulevar direktno (Velizara Kosanovića), probao jednom i batalio, neki likovi su nastavili da pokušavaju. Pri spuštanju niz Mis Irbijeve mi je proklizao i zaustavio sam ga na pola metra od bandere.

Inače imam zimske gume, prošle godine nove kupljene. Ovo sinoć/jutros je bilo za lance, pogotovo što ništa nije bilo očišćeno u starom delu grada, samo utabano.
Pa čiste li uopšte u Srbiji? Zaista su putari neorganizovani i čekaju da krene da pada da bi krenuli sa radom.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #35 poslato: 27. Feb, 2018. 19:30 »
Ljudi kad se izvlacite iz snega ili penjete uz brdo pri vecem snegu gasite ASR ili ESP samo vam odmaze .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #36 poslato: 27. Feb, 2018. 19:36 »
Jel si se oštetio puno?

Sreca pa je pukla samo maska (resetka) hladnjaka. Nisam zadovoljan ponasanjem Michelin Alpin 4 (dot2016, sara 6mm) skoro svako kocenje aktivira abs
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Na mreži bigor

« Odgovor #37 poslato: 27. Feb, 2018. 19:56 »
gasite ASR ili ESP samo vam odmaze
Pa ne moze se kod svakog ugasiti, automatski se aktiviraju. mozda softverski
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Maksimus

« Odgovor #38 poslato: 27. Feb, 2018. 19:59 »
Bogme juce je na NBG bilo bas klizavo,i santa fe (onaj pirelli doduse ne valja nista,bas sam se razocarao gumom) je klizao,i moj superb,a i neki kajen(2018) sto smo djirali. Da li je ledilo,sta li ne znam ali na dobrom delu ulica na iole jace kocenje se palio abs.
Medjutim danas izgleda nema leda,lakse se koci. Na jednoj uzbrdici jedno 10tak ljudi pokusavalo pa odustalo u podnozju,ja prosao bez po muke,stao na pola i nastavio bez po muke,bas sam zadovoljan ponasanjem na snegu ovog novog haldexa.
Esp ugasen(kod svakoga moze bar asr da se iskljuci) i jako je zanimljivo za voznju,ovaj novi baca vise snage nazad pa ga je bas lako voziti bocno  :B=)

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #39 poslato: 27. Feb, 2018. 20:19 »
Juče i danas ja sam sa fabijom mojoj prošao ceo bg nema gde se nisam popeo a od elektronike imam samo ABS a  na autu su Sava Eskimo S3 znaci od konajrnika do petlovog pa do vuka sto se kaze sa pola gasa lagano .
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Na mreži bigor

« Odgovor #40 poslato: 27. Feb, 2018. 20:35 »
kod svakoga moze bar asr da se iskljuci
Kod mene ne moze, iako je ugasen cim proklizaju tockovi aktivira se

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #41 poslato: 27. Feb, 2018. 20:36 »
Kao sto kolega maksimus kaze svaki ima bar ASR da se gasi

Lipovac juce sam sa felicijom iste gume kao kod tebe driftovao po komsmaju i vukao drugara sa snowbordom , a nema cak ni ABS ni servo  :B=)

Edit : kod mene na tour moze da se ugasi i ne pali se sam . Da nije tvoj 4x4 ?
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Maksimus

« Odgovor #42 poslato: 27. Feb, 2018. 20:38 »
Cekaj,na ubrzanju(znaci gas u patos na klizavom) ce da ti se upali iako si ga ugasio? Znam da kod mnogih kola ne moze skroz da se ugasi (ako auto krene sa zanosi esp se aktivira) ali prvi put cujem tako nesto za asr,to moze da pravi problem ako se zaglavis. Ne bi mu nista zmacilo i ako je 4x4 (kod mene je na oktaviji 2 scout skroz sve moglo da se ugasi,isto je i na superbu),a i sa 4x4 tek ima logike da se ugasi(na snegu najvise znaci abs,esp mi je uglavnom ugasen  :B=) )

Na mreži bigor

« Odgovor #43 poslato: 27. Feb, 2018. 20:46 »
Ja imam samo ASR i naravno dugme koje ga aktivira kada ja to hocu ali na tabli se svaki put upali lampica kada proklizavam, a osjetim i po voznji. Sad kako je pao snijeg obozavam da ga cimam pa se desi cak i u trecoj da ga aktiviram ;D

Van mreže rocktheroad

« Odgovor #44 poslato: 27. Feb, 2018. 21:03 »
Kod nekih se aktivira ESP nakon gašenja kad se dostigne neka brzina. Gašenje stabilizacionih sistema ima smisla samo po pokretanju, izvlačenju i eventualno u ekstremno dubokom snegu kad auto gubi brzinu zbog previše restriktivnog kočenja
  • Vozi: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 2018 Style 190PS 4x4 DSG