Autor Tema: Škodin motor 1.8 TSI  (Pročitano 51267 puta)

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže petarp031

Odg: Škodin motor 1.8 TSI
« Odgovor #30 poslato: 19. Mar, 2021. 19:02 »
Svaki 1.8 180ks iz O3 koji je nastao u decembru 2012, tj pocetak 2013.god pa sve do 2019. godine je odlican motor. Ima oznaku CJSA ili kada je 4x4 CJSB.
Pozdrav

Van mreže david_nis

« Odgovor #31 poslato: 23. Mar, 2021. 09:29 »
Pozdrav svima,
vec neko vreme imam zelju da dodjem do Skode Octavia MK3 1.8tsi sa 180hp i potrebna mi je pomoc kako da najlakse utvrdim koje je generacije taj EA888 motor, jer koliko sam se informisao problemi sa prve dve generacije su uglavnim reseni u gen 3.
Gledam da uvezem auto direktno iz inostranstva i samim tim ne mogu da pogledam sam auto i komunikacija je otezana.
Molim za savet kako da od prodavca najlakse dobijem informaciju o motoru koji je u autu tj. koje je generacije?
Procitao sam negde da se gen. 3 ovog motora pocela ugradjivati u Octavije mladje od 4.2015, ali zvanicnu informaciju nisam uspeo da nadjem. 
Ako imate neki link slobodno mi posaljite...
Da li je konstrukcija motora nesto razlicita od generacije do generacije, pa slikom motora moze da se vidi kojoj pripada?
Svaki predlog bi mi znacio, kao i misljenja o ovom motoru.

Hvala puno.

Evo dopune u vezi fizicke razlike u izgledu koja moze da se uoci izmedju gen. 2 i gen. 3 ovog motora:
The difference between the second and third generations can be distinguished from the appearance. The positions of the oil filler ports are different. The first and second generations are on the left side of the engine. The third generation is on the left side of the engine. The three-generation engine shroud is all black.
izvor: https://www.borsehung.de/en/ea888-engine/
ima jos jedno 10ak razlika koja su navedene...
  • Vozi: Toyota corolla 1.6 vvti

Van mreže david_nis

« Odgovor #32 poslato: 23. Mar, 2021. 09:49 »
tek sam sad primetio da pise da je razlika u tome sto je valjda otvor za dopunu ulja na sve tri generacije sa leve strane... :)
"The first and second generations are on the left side of the engine. The third generation is on the left side of the engine."
Jel moze neko sa O3 1.8tsi iz 2013 i mladjom, da potvrdi da je otvor za dopunu ulja sa DESNE strane motora?

Van mreže T@ree

« Odgovor #33 poslato: 23. Mar, 2021. 12:11 »
Otvor za dopunu ulja je na lijevoj strani. Octavia 1.8TSI 2016. godina.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #34 poslato: 23. Mar, 2021. 12:50 »
A ne znam zasto nagadjate kada je najlakse utvrditi po kodovima motora koje je napisao Petar.

Van mreže david_nis

« Odgovor #35 poslato: 23. Mar, 2021. 13:10 »
A ne znam zasto nagadjate kada je najlakse utvrditi po kodovima motora koje je napisao Petar.

u pravu ste, treba proveriti i VIN broj, samo ne bih za svaki auto koji mi zapao za oko da placam proveru VIN broja, pa bih prvu selekciju hteo da napravim odokativnom metodom, samim tim sto gledam automobile u inostranstvu pa sve ide teze...

Van mreže T@ree

« Odgovor #36 poslato: 23. Mar, 2021. 19:43 »
CJSA oznaka motora

Van mreže petarp031

« Odgovor #37 poslato: 23. Mar, 2021. 19:54 »
Evo ga i CJSB iz 4x4 180ks, slikao pre par minuta. Bitno je da trazis octaviu mk3 (neko je zove A7) sa motorom 1.8tsi. Najveca razlika je 180ks, dok gen 1 i 2 imaju 160ks i taj motor nije isao u mk3 octaviu vec starije.

Van mreže david_nis

« Odgovor #38 poslato: 25. Mar, 2021. 11:50 »
Hvala vam puno, pomogli ste mi da razlucim sta je sta i cim pazarim svoju Octaviju, javicu se da se pohvalim.
Jos jednom hvala i svaka cast na podrsci, bas sam prijatno iznenadjen i drago mi je da sam postao clan ovog foruma.

Van mreže Malaserija

« Odgovor #39 poslato: 27. Mar, 2021. 19:51 »
Zdravo drugari,
Ineresuje me da li ta oznaka za 1.8 generacija 3 se ugradjivao i u Yeti od 2013, tj da li je i kod njega oznaka CJSB
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9tdi 2008 elegance

Van mreže T@ree

« Odgovor #40 poslato: 27. Mar, 2021. 20:09 »
Koliko ja znam nije isao u Yeti-a.

Van mreže petarp031

« Odgovor #41 poslato: 27. Mar, 2021. 20:29 »
Nije ta oznaka, yeti druge generacije nosi prethodni motor CDAA, samo ne znam da li je problematican u novijim godistima kao u O2 i Yeti mk1.

Na mreži Bingodalton

• Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže kele001

« Odgovor #43 poslato: 30. Nov, 2022. 03:43 »
Pozdrav svima!
Vidim da tema ne živi vec vise od godinu i po dana, ali se ipak nadam odgovoru.
Trenutno imam Octaviu 1.6 MPI 102KS 2006god sa 460k km na satu.
Planiram da je zamenim za Superb-a 2009 i mlađe (do 6.5k€).
Neiskusan sam što se ovakvih stvari tiče, pa me interesuje Vaše mišljenje.
Koji agregat odabrati, i zbog čega: 1.8TSI ili 2.0 TDI(140Ks, ili neki drugi)
Postoji mogucnost da svaki dan prelazi 80ak kilometara medjugradskog puta, u suprotnom, više grad, manje otvoren put.
Hvala unapred!
  • Vozi: Škoda Octavia 1.6 MPI

Van mreže david_nis

« Odgovor #44 poslato: 30. Nov, 2022. 11:06 »
Pozdrav, prosle godine sam pazario Octaviu 2015, 1.8 TSI 180hp 75.000km direkt iz Svajcarske, oko cijeg motora sam imao nedoumice pa su mi dobri ljudi sa ovog foruma pomogli da odaberem.
Ti 1.8 TSI motori su se menjali iz godine u godinu, do prve polovine 2015 imali su problem sa vecom potrosnjom ulja i jos neki, pa su posle toga otklonili nedostatke i kroz par godina prestali da se proizvode. U svakom slucaju ne bih ti preporucio da kupujes te starije verzije jer nisu poznati po dobrom.
Ja sam prezadovoljan autom, ide ko raketa, potrosnja mi je prosek 7.2l, doduse laksi je od Superba, ali ako imas svakodnevna putovanja od po 80ak km, mozda trebas da razmotris dizel ili da ugradis plin.
Inace za te pare mozes da pogledas i neki hibrid, sad za na njiih manja registracija i carina, takve toyote trose malo, baterije uglavnom nemaju problema...u Nisu svi taksiji su hibrid, ima i poneka Tesla ?!?
Nadam se da sam ti pomogao, sve najbolje!