Autor Tema: Kompletna promena prednjeg dela?  (Pročitano 2310 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže deejaymiloshZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 4
Kompletna promena prednjeg dela?
« poslato: 08. Jan, 2015. 21:16 »
Pozdrav drugari, evo mene sa još jednom fiks idejom.  :B=) :B=) Zapravo, želeo bih da promenim kompletan prednji deo pa evo da pitam iskusne škodiste. Zanima me šta bih sve trebao da menjam (hauba, krila, farovi...) i da li mogu to da uklopim.   :-X
inače, ovako izgleda moja felicija,

a ovako bih želeo da izgleda
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 1998

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Kompletna promena prednjeg dela?
« Odgovor #1 poslato: 08. Jan, 2015. 22:26 »
Pa ja sto sigurno znam to je da ove haube imaju razlicit sistem bravljenja, tj. gornja i donja brava im se potpuno razlikuju. Znaci...na prednjem veznom limu, bi se morala "upasivati" potpuno razlicita donja brava, to bi bio posao... wall1
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Na mreži mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • Ugled: 72
  • AS Petrović
« Odgovor #2 poslato: 08. Jan, 2015. 22:44 »
Ja mislim da se menja prednji vezni lim. Najbolje da se javi dusko zemun, on najbolje zna bravo2
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Na mreži zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #3 poslato: 08. Jan, 2015. 23:02 »
I da mozes to da odradis prednji kraj ce biti totalno drugaciji i odskakati od ostatka automobila.

Van mreže krcaerdoglija

• Laurin&Klement
  • Ugled: 54
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Odgovor #4 poslato: 08. Jan, 2015. 23:53 »
treba biti originalan!! ;) ;) ;) samo napred  bravo2 bravo2
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

• Ambition
« Odgovor #5 poslato: 09. Jan, 2015. 18:31 »
treba biti originalan!! ;) ;) ;) samo napred  bravo2 bravo2
Slažem se. :) Nisam baš siguran da će odskakati ali se svakako nadam da neće jer bih škodicu odradio kao na drugoj slici. Uz dobrog majstora sve može da se nabudži, pa tako nadam se i ovo. Pitam čisto informativno, da znam da li ima dosta posla ili da smislimo nešto drugo. Sačekaćemo Duška pa da vidimo šta nam je činiti. :) pozdrav

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #6 poslato: 09. Jan, 2015. 20:59 »
Mislim da se ne menja vezni lim, da samo trebaju hauba farovi i branik, eventualno brava, ali ona se skida na dva srafa. Kada moze da se prepravi oktavija sto ne bi mogla i felicija, cak ti za to i ne treba majstor, osnova je uvek ista.
Moze da se desi da ti ne odgovaraju sarke haube, ali onda koristis sarke od nove.
Najveci problem mnogima je bio sto su ti delovi kostali, grubo je ta konverzija izlazila do 200e, u ono vreme kada se vise na forumu pricalo o favoritu i feliciji, a ne o fabiji i oktaviji ;)
Pogledacu u staroj arhivi (Skoda Klub Srbija) sta smo pricali o ovome. Jedino sto mi je arhiva na poslu pa cu imati odgovor u ponedeljak :(

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #7 poslato: 14. Jan, 2015. 22:45 »
Ja sam imao istu ideju... I kad sam pricniao sa Duskom o tome mislim da je bila rec hauba, vezni lim, branik, farovi.... I ako se ne varam sve pase na sraf...

• Ambition
« Odgovor #8 poslato: 15. Jan, 2015. 18:38 »
Razmišljao sam da odem do Ilije u Ub. Dečko ima dosta delova i radi sve živo a prilikom kupovine moguća je ugradnja kod njega. Probamo sve na licu mesta pa vidimo. :)  O0 U svakom slučaju kad budem rešio da radim pisaću ovde. :P I da, ja bih zbog toga i menjao, pre svega zbog estetike a i zbog toga što i sam kapiram da je sve na šraf.  :B=) Što bi reko jedan majstor, kad je nešto iz drugog auta normalno je da mora da se budži. Tako kapiram da ovde nema nekog bitnijeg budženja. Pozdrav drugari  bravo2

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #9 poslato: 22. Feb, 2015. 17:49 »
moze da se odradi sve, nije problem.
istini za volju, odradjeno je vec jedno 55x na ovim prostorima da ja znam,
najbolje i najsigurnije je kad se zameni prednji vezni lim , sina branika, branik i onda sve po redu, farovi, maska, usisna plasticna maska ... generalno, to mnogo manje kosta ako se radi sistem zamene delova stari za novi tip ... ali ... da li je to neophodno, jer postoji mogucnost da po novom Zakonu moze biti problema u smislu prepravki karoserija te vrste.
opet ponavljam, bolje je kupiti drugi auto i za tu razliku para dobiti stvarno mladji auto ...
sve ovo, cimanje oko zamene i ostalo treba da platite a da posle ne mozete jednog dana da izvadite ulozena sredstva, a mozda i da dodjete u priliku da morate da vestacite auto posle, tj njegovu ispravnost i verodostojnost karoserije ...

drago mi je sto na forumu ima mladjih snaga koje su spremne da rayvijaju mastu sa felicijama... ali ... ipak sve to kosta ...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

• Ambition
« Odgovor #10 poslato: 25. Feb, 2015. 21:14 »
moze da se odradi sve, nije problem.
istini za volju, odradjeno je vec jedno 55x na ovim prostorima da ja znam,
najbolje i najsigurnije je kad se zameni prednji vezni lim , sina branika, branik i onda sve po redu, farovi, maska, usisna plasticna maska ... generalno, to mnogo manje kosta ako se radi sistem zamene delova stari za novi tip ... ali ... da li je to neophodno, jer postoji mogucnost da po novom Zakonu moze biti problema u smislu prepravki karoserija te vrste.
opet ponavljam, bolje je kupiti drugi auto i za tu razliku para dobiti stvarno mladji auto ...
sve ovo, cimanje oko zamene i ostalo treba da platite a da posle ne mozete jednog dana da izvadite ulozena sredstva, a mozda i da dodjete u priliku da morate da vestacite auto posle, tj njegovu ispravnost i verodostojnost karoserije ...

drago mi je sto na forumu ima mladjih snaga koje su spremne da rayvijaju mastu sa felicijama... ali ... ipak sve to kosta ...

verovatno ću da odustanem od prebacivanja, samo ću da odradim onaj bad look napred i da zatvorim gepek. A spomenuste da nekad trebam da izvučem uložen novac, što se toga tiče, feliciju nemam dugo ali do sad šta sam sve prošao sa njom verovatno neću nikad u životu da je prodam makar mi stojala u ćošku dvorišta pod lipom a ne žalim pare koje uložim u nju jer me iz dana u dan oduševi. Ulagaću u nju dok je ne napravim onakvom kakvom je zamišljam. Kao što neko reče "jadna je ona ljubav kojoj mašta prestaje biti prijatelj" :D :D pozdrav

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #11 poslato: 26. Feb, 2015. 00:43 »
I moj Favo oglas videti nece, ali cosak nekog dvorista sigurno

Sent from my Commodore Amiga 500