0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Prvi sat koji sam dobio kao tinejdžer je bio ovog tipa (ne identičan ali sličan, ne sećam se da li je bio Casio ili neki drugi):Nažalost, bio sam suviše živahan i nepažljiv tako da je sat stradao, mislim da je stradala narukvica pa sam ga nosio u džepu jedno vreme i na kraju ga izgubio.Sledeći je bio klasični navijač, Darwil sa plavim brojčanikom koji sam dobio u "dobro upotrebljavan" stanju. Ćale je bio baš ozbiljan kad mi ga je davao, držao mi predavanje da moram dobro da ga čuvam, da taj sat treba moja deca da naslede itd... Iako mi to nikada nije rekao, ja sam pomislio da je taj sat dugo u familiji, da je u pitanju tradicija, da ide sa oca na sina... Ćale je mudro ćutao da bih taj sat bolje čuvao nego prethodni. Iako sam se mnogo više trudio da ga pazim, sat su mi ipak maznuli. Bio sam žestoko razočaran i tek par godina kasnije sam ga pomenuo ćaletu, a on mi reče da je taj sat dobio od nekoga bez veze i da se njemu nije svideo, pa ga je dao meni.Sledeći sat sam kupio sam sebi, beše to negde 1999-te, neki Citizen, relativno jednostavan, ali je opet imao plavi brojčanik. Tada sam radio u inostranstvu i naručio sat iz kataloga neke firme gde smo imali baš dobre cene (bila je neka tax free varijanta iz druge zemlje). Obzirom da sat dugo nije stigao, firma u kojoj je naručen je poslala drugi. Taj drugi je stigao otprilike u isto vreme kada i prvi što sam uredno prijavio prodavcu ali su mi rekli da zadržim oba zbog dugog čekanja (oko pet meseci ukupno). Jedan sam poklonio kolegi, a drugi zadržao. Mislim da je cena bila oko 60 dolara, ali pošto sam dobio dva za te pare, računam da me je izašao 30. Sat je radio svoj posao kako treba, ali je uradio još nešto - ubacio je buvu pa sam počeo da čitam o satovima i sve više priželjkujem i neke druge modele. U junu 2000-te prešao sam da radim u Italiju (do tada sam bio po kojekakvim zabitima) i za povratak u civilizaciju sam odlučio da se počastim pravim satom. Naravno, opet je u pitanju plavi brojčanik, a sat je srećom još uvek kod mene i može da se vidi na slici:U početku sam bio oduševljen satom, međutim po povratku u Srbiju pokazalo se da (bar u to vreme) nije pametno imati takav sat. Sat je počeo da kasni oko dva-tri minuta nedeljno što izlazi iz tolerancije i ja lepo krenem u servis da mi to reše u garanciji. Od tri servisa koji su bili navedeni na sajtu Omege, niti jedan nije postojao. Tadašnji zastupnik me pošalje u svoj servis gde mi kažu da su ovlašteni, da imaju sve delove itd, a kada sam izvadio garantnu karticu (nije papir nego liči na kreditnu karticu) odjednom se ispostavi da su oni još uvek u procesu, da nemaju završenu svu papirologiju i nisu u mogućnosti da to reše osim ako platim. Ja poludim, odlučim da ne platim nego napišem mnogo gadan mail Omegi ali me život malo istumba tih meseci i ne stigoh to da uradim do kraja garancije. Sat i danas kasni ali ne znam koliko pošto ga nosim dan-dva pa ga spremim u kutiju.Citizen me je lepo služio sedam-osam godina, a onda su mi ga ukrali na poslu. Nisam bio nešto posebno vezan za njega, a i bilo mi je mnogo drago što nisu ukrali Omegu koju sam u to vreme takođe redovno nosio na posao i skidao kada je posao zahtevao da se zasuču rukavi što je i bio način da maznu Citizen. Uglavnom, tada sam prestao redovno da nosim Omegu i sada je stavim povremeno, tek da se razmrda mehanizam.Nakon svih ovih dešavanja odlučim da više neću kupovati satove preko 100 evra tako da sam kupio ovaj drugi koji se vidi na slici iznad i njega nosim svaki dan. Vrlo sam zadovoljan kako radi, jeste da nije automatik ali je težak kao da jeste (a na težinu sam se navikao) i radi za sve pare. Jedina mana (pored toga što nije plav ) je što se dešava da savijanjem ruke ponekad pritisnem dugme iznad krunice koje promeni mesec, tako da je mesec uvek pogrešan ali se na to ne obazirem - nije baš da mi treba sat da bih znao koji je mesec. Čak ni datum ne podešavam redovno (što se i vidi sa slike). Doduše, ima još jednu manu: pomalo mi je dosadio tako da ga možda i zamenim ako bude prilike (tj. para).U obzir za zamenu dolaze eventualno ovaj: