Autor Tema: EPC problem  (Pročitano 5050 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže drloshmiZapočeo temu

EPC problem
« poslato: 14. Jan, 2015. 14:15 »
Posle popravke motora u oktobru periodicno se javljala EPC(elektronik power control) greska.Majstor koji je radio motor rece da je elektronika u pitanju i dijagnostika pokazuje klapnu gasa kao problem.Ocisceno je sta je moglo i dva meseca je bilo sve ok,ali je i vozen samo po lokalu.Prosle nedelje pri izlasku na auto-put je opet upalio lampicu,gubio snagu i seckao pri prebacivanju brzina.Od tada,pri svakom malo jacem pritisku papucice za gas prijavljuje gresku koja se brise pri svakom paljenju i gasenju auta.Ukljucio sam elektricara,mehanicara i majstora za TNG.Elektricar bi da fizicki otkaci plin sistem pa da vidimo a TNG majstor kaze da nema potrebe za tim.Mehanicar kaze da taj deo(koji ide na usisnu granu) moze samo da se zameni,a u principu niko nije siguran da bi to 100% resilo problem.Nova siemens-ova klapna gasa kosta 43k din.Jutros sam mu sipao premijum 95(inace sam ga vozio na 98 od oktobra) i izasao na pravac od 20km,kidao ga i na benzinu i na plinu i auto je radio savrseno,ali cim sam usao u grad ponovo je upalio EPC.Svaki savet je dobrodosao...

Van mreže markoman

Odg: EPC problem
« Odgovor #1 poslato: 19. Jan, 2015. 21:33 »
Probaj da promeniš senzor radilice. Imao sam sličan problem i tako ga rešio. Taj senzor je zaslužan za pravovremenu varnicu,i ako on brljavi,auto "secka",tj prekida na milisekundu. On ti je od 2 do 4 crvene,u zavisnosti od proizvodjača.
  • Vozi: skoda octavia 1.6 mpi 2005

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #2 poslato: 19. Jan, 2015. 21:39 »
Može biti i to tj. taj senzor više pravi problem tako što auto neće da upali kada je zagrejan - vruć.
  • Vozi: Yeti

Van mreže markoman

« Odgovor #3 poslato: 20. Jan, 2015. 19:21 »
Meni je palio normalno,i na dijagnostici nije pokazivalo ništa,al je zato "seckao" na svakih 30-50km po jednom.
  • Vozi: skoda octavia 1.6 mpi 2005

Van mreže borbar

« Odgovor #4 poslato: 08. Jun, 2015. 07:51 »
Juce mi se prvi put pojavila ova EPC lampica. Prilikom palenje kada se da kontakt, pisne dva tri puta i onda se ugasi. Nisam primjetio bilo kakvo trzanje u voznji. Juce sam vozio po bas ruznom makadamu, rupe velike, uzbrdo. Nakon toga je bilo oko 100 kilometara otvorene voznje bez ikakvih problema. Odvezao sam svog Skodilaka do jedne od onih samousluznih auto praona. Nakon pranja kada sad htio da pomjerim auto, pocelo je to EPC da pisti.

E, sad. Moze li ovo imati ikakve veze sa plinom? Cini mi se da mi je prodavac rekao da na svakih 9000 kilometara nesto pisti pa se mora odvesti do autogas servisa. Plin sistem je Tomasetto.

Mislio sam ga danas odvesti na dijagnostiku.

Inace Skoda je 1.6MPI A5.
  • Vozi: Octavia 1.6MPI/plin 2007

Van mreže borbar

« Odgovor #5 poslato: 08. Jun, 2015. 08:17 »
  • Vozi: Octavia 1.6MPI/plin 2007