Autor Tema: Procena vrednosti felni?  (Pročitano 2873 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže TurboZapočeo temu

Procena vrednosti felni?
« poslato: 27. Maj, 2013. 10:45 »
Šta mislite, koliko bih realno mogao da tražim za moje felne sada, prave su, proverio sam to kod dvojice vulkanizera, ofarbane su u Porsche NS i nemaju tačkicu na sebi. Tražile su između 15 i 35grama tegova što je dobro za 16"?
Imam možda priliku da ih zamenim za još lepše u istoj dimenziji a za te druge čovek traži 300 evra, pa da napravim računicu.
Evo mojih:

takve su sve 4, s tim da imam 4 nova centralna čepa sa logom Škode koje nisam stavio.

Pa, koje je Vaše mišljenje?

Odg: Procena vrednosti felni?
« Odgovor #1 poslato: 27. Maj, 2013. 15:40 »
Niko da lupi cenu?

Van mreže dulefontana

« Odgovor #2 poslato: 27. Maj, 2013. 15:47 »
Ja mogu da lupim, mada nisam uspeo da nadjem ni slicne felne. Ako ih prodajes sa gumama onda stvarno ne znam koliko da lupim, a ovako sto se tice cene neka to bude raspon izmedju 200-300e, mada stvarno ne bih za felne dao toliko, zato sto ima i lepih za manje pare, kao i po meni ruznijih za vece, ali ajmo logikom ako tvrdis da su te druge dosta lepse od ovih i da covek trazi 300e onda trazi za svoje izmedju 250-300e, a ako su njegove vise habane od tvojih onda njemu spustaj cenu, ili trazi zamenu glava za glavu.

« Odgovor #3 poslato: 27. Maj, 2013. 16:06 »
Bez guma bi išle. Mene su koštale 230e sa farbanjem, 200 felne, 30 farbanje, s tim da je i jedno i drugo bila drugarska cena, posebno drugo jer po BG-u koliko sam se raspitivao kvalitetno farbanje neoštećene 4 felne je najmanje 50-60 evra, ako ima većih oštećenja onda još i više. Ove felne realno vrede oko 280-300, ali realna i tržišna cena se često ne slažu, odnosno tržišna je jedina realna, a to je verovatnije ~250 nego ka 300.

Te druge felne koje sam našao su Oktavija A4 vRS felne u 16" i trebao bih danas da odem da ih pogledam, mada ću verovatnije sutra-prekosutra otići. Ne znam u kakvom su stanju, znam da ih ceni 300 što je maalkice preambiciozno. Neće da se menja čovek, tako da ta opcija otpada iako su moje felne verovatno u boljem stanju jer su tek sređene.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #4 poslato: 27. Maj, 2013. 16:18 »
Samo mogu da ti kazem da koliko god se trudio da sredis felne te pare nikad neces moci da naplatis. Dajem ti primer, burazer je uzeo felne za 120e peskirane i pripremljene za farbanje. Farbar mu je trazio oko 100e za farbanje samo srca u njihovu originalnu boju, a pritom smo mi ispolirali prstenove. Ajde da sve saberes kostale bi nas oko 250e. Niko blesav za njih ne bi dao te pare, cak je i 200e mnogo, u principu ako bi uspeli da iscupamo ~200e pa da pevamo, a onda si automatski u minusu.
E sad, ime odnosno sa kog su modela ili koji je model podize cenu, i zato on moze da trazi 300e zato sto su to Oktavijine vRS felne, a pritom su i retke. Eventualno mozes da mu ubijes cenu u iznosu od 20 do 30e ako mu pokazes pare.

« Odgovor #5 poslato: 27. Maj, 2013. 16:42 »
Ma znam, nije meni bila ideja da zaradim na mojim felnama, ispalo je tako kako je ispalo, mislim da sam ih dobio po dobroj ceni, nikako nije bio plan da ih prodajem u skorije vreme. Natrčale su ove koje su objektivno dosta atraktivnije od Fabijinih, pa reko da probam. Vidim da se setovi no name 16" prodaju za dvestotinak eura. I za moje je 250 plafon, a za ove Oktavijine kao što si rekao 270-280 mislim da bi bio fer posao.

Na mreži hakkler

« Odgovor #6 poslato: 27. Maj, 2013. 16:42 »
nepovratno trošak
uredio si svoje..ko zna u kakvom su stanju ove od vrsa.
ako svoje utopiš za 250..onda bi se računica možda isplatila.
ugl..u minusu si..i odluka je na tebi.
kad zbrojim kolko sam ulozio u auto cca 2000+ eura..nitko mi to nikad nece nadoknadit.
jer godina ta i ta..vrijedi tolko..uz male nijanse plus minus u odnosu na opremu.
tak da..sam ces najbolje napravit...

« Odgovor #7 poslato: 27. Maj, 2013. 16:50 »
Ta se misao meni najviše i mota po glavi, ko zna kakve su. Isti sam rizik imao sa ovima, ispostavilo se da su kako treba, a da li ću dvaput imati istu sreću pitanje je. Može se i pametnije uložiti novac, originalni HU, opruge, folije, kožni volan, hiljadu stvari :D

Van mreže dulefontana

« Odgovor #8 poslato: 27. Maj, 2013. 18:34 »
Idi pogledaj ih i slikaj ih. Meni su prodavci dozvoljavali da ih slikam, kako bih razmislio kod kuce. Gledaj standardne stvari, da li su cesane, lupane, varene, pa okaci slike ovde pa da vidimo sta je najpametnije.