Autor Tema: WD40 ili silikonski sprej za podmazivanje?  (Pročitano 13471 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži 2 BusyZapočeo temu

WD40 ili silikonski sprej za podmazivanje?
« poslato: 18. Jan, 2015. 12:38 »
Evo jednog saveta,čisto radi boljeg održavanja podizača.
WD sprejom spušteni prozor poprskajte u kanal u kome prozor ode.Lepo će podmazati sajlu i točkiće,a ako vam je škripalo,manje će škripati.Uglavnom,motor će raditi sa manje opterećenja.Ja danas probao na oba prozora i super radi.
Inače,savet sam dobio od majstora koji popravlja,između ostalog,i podizače prozora,tahografe,km satove,taksimetre...Precizni mehaničar.

Van mreže cimo

Odg: WD40 ili silikonski sprej za podmazivanje?
« Odgovor #1 poslato: 18. Jan, 2015. 15:00 »
Ja bih dobro razmislio pre nego sto bi plasticne i gumene delove poprskso sa wd sprejom....trenutno pomaze ali vremenom jako lose utice na takve materijale...za takve stvari je silikon sprej zakon..

poslato sa sony xperia z2

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #2 poslato: 18. Jan, 2015. 15:09 »
U servisu za takve stvari koristimo isključivo silikonsku mast u spreju (za vođice na vratima, mehanizme, za mehaničke podizače). Ja sam probao sam Wurth (jer gazda samo to uzima), ali verujem i da druge rade posao odlično.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže cimo

« Odgovor #3 poslato: 18. Jan, 2015. 16:20 »
Upravo o tome pricam ;)
Nikako WD!

poslato sa sony xperia z2

Van mreže Beli82

« Odgovor #4 poslato: 18. Jan, 2015. 19:13 »
Ja sam baš juče  naprskao silikon sprejom kedere na vratima,  i sa spoljne i sa unutrašnje strane stakla,  i definitivno lepše klizi staklo. 
Kada se prolepša vreme,  skinuću sve tapacirunge sa vrata i podmazati sve mehanizme za podizanje stakla,  a ujedno ću da preventivno zadihtujem silikonom delove vrata na kojima se kod Fabije javlja curenje vode. Nisam proveravao da li kod mene negde curi ali kada već rasturam tapacirunge,  uradiću i to u kompletu.

Sent from my Smederevac na drva.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #5 poslato: 18. Jan, 2015. 20:28 »
  a ujedno ću da preventivno zadihtujem silikonom delove vrata na kojima se kod Fabije javlja curenje vode.

Ne bi trebao da zatvaras rupe na vratima jer voda koja ulazi u vrata prilikom pranja ili kise nece imati kuda da izlazi,a prilikom vecih temperatura tj leti voda (na dnu vrata) bi isparavala i dolazilo bi do oksidiranja svih bakarnih kontaktnih spojeva.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže Beli82

« Odgovor #6 poslato: 18. Jan, 2015. 20:55 »
Ne bi trebao da zatvaras rupe na vratima jer voda koja ulazi u vrata prilikom pranja ili kise nece imati kuda da izlazi,a prilikom vecih temperatura tj leti voda (na dnu vrata) bi isparavala i dolazilo bi do oksidiranja svih bakarnih kontaktnih spojeva.

Ma nisam mislio da zatvaram rupe za odlazak vode sa donje strane, nego da zadihtujem onaj deo oko lima ispod tapacirunga, gde se javlja čuveni problem curenja vode u kabinu:

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #7 poslato: 19. Jan, 2015. 21:51 »
A sta ti je sa ovom gumom koja se nalazi sa unutrasnje strane ovoga lima a koja ujedno i sluzi kao `dihtung`,jel se pojela ili je nemas?
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže Beli82

« Odgovor #8 poslato: 19. Jan, 2015. 21:55 »
@ĐorđeČačak: Ako se odnosi na mene,  slika nije moja nego sam je našao na netu da bih pokazao na koji deo vrata mislim.