Autor Tema: Voda na suvozačevoj strani  (Pročitano 7621 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže theempZapočeo temu

• RallyeSport
  • Ugled: 12
Voda na suvozačevoj strani
« poslato: 24. Jan, 2015. 20:25 »
Malopre sednem u auto krenuo po devojku sve super, kad ona ulazi u kola i pita me odakle ti ovolika voda. Tad pogledam patosnicu i vidim stvarno bazenčić ispred suvozačevih vrata. Isteresemo mi patosnicu, ali ispod patosnice i dalje velika količina vode.  Verovatno je podišla ispod patosnice dok sam vozio. Pogledam odmah osigurače koje su iznad oni suvi. Pogledam oko šoferke da nije popustio keder sve suvo. Pogledam keder oko vrata i to mi deluje normalno. Zagledam ispod malo skroz sa desne strane ispod konzole sam napipao neki sunđer između plastika on je skroz mokar. Sunđer ide sve do osigurača i deo do samih osigurača je suv srećom. Ali posle jedno centimetar pa skroz na desno dokle može da se napipa je mokar.

Kuda li može da prođe tolika voda, imalo je sigurno preko litar? :/
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
Odg: Voda na suvozačevoj strani
« Odgovor #1 poslato: 24. Jan, 2015. 20:41 »
Mozda ti je ispod haube u kosevima zacepilo lisce odvode pa ti uslo kroz ventilator, mada se to desi uglavnom kada je jak pljusak pa ne stigne da se odlije.
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

• RallyeSport
« Odgovor #2 poslato: 24. Jan, 2015. 21:02 »
Ovo je drugi put da mi se dešava. Prvi put je bilo pre par meseci, ali onda sam mislio da je voda od kišobrana koji je ostao na patosnici, doduše čudio sam se odakle tolika voda od jednog kišobrana. :D Tada sam isušio i nije se pojavila opet do večeras, a bilo je i jačih kiša u međuvremenu. Kola su stajala napolju, a padala je kiša od sinoć. Nije mi jasno gde da pogledam ima li lišća? Gde su ti odvodi?

Sa suprotne strane stoji akumulator i on je suv, e pored njega mi stoji krpa za čišćenje kad proveram ulje na primer. Ona je uvek mokra na primer kad ima kiše, ali ne znam kuda voda probija unutar kabine.

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #3 poslato: 24. Jan, 2015. 21:32 »
Nece biti da sam ja u pravu, mislio sam da je drukcije na feliciji odrađen prosto kod ventilacije,sorry.
ne znam sta je problem
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

• RallyeSport
« Odgovor #4 poslato: 24. Jan, 2015. 21:39 »
Ne gine mi sutra izgleda da polivam vodom spolja, a neko unutra da gleda kuda ulazi. :)

Na mreži mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • Ugled: 72
  • AS Petrović
« Odgovor #5 poslato: 25. Jan, 2015. 00:00 »
Baci pogled da ti ne gubi rashladnu tečnost, preko malog hladnjaka kroz ventilaciju pa u kabinu. Mada su male šanse jer je on spolja. Isto pogledaj oko snopa kablova koji ulaze u kabinu iza akumulatora.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže ilijaUb

• Ambition
  • Ugled: 1
« Odgovor #6 poslato: 25. Jan, 2015. 00:41 »
Ili zapusila oduska na kutiji grejanja,skines ventilator i ispod njega stoji odusak,ili je losa desna vetar lajsna na krovu,i propusta vodu pored kedera...

• RallyeSport
« Odgovor #7 poslato: 25. Jan, 2015. 12:18 »
Sad sam opet pogledao po danu. Sinoć sam vodu izvadio sunđerom koliko sam mogao, jutros opet barica tamo gde dođu suvozačeve noge. Onaj sunđer iznad je takođe mokar voda je došla i do kutije sa osiguračima. :(

Nije u pitanju rashladna tečnost, možda fali malko u boci ali onolika količina vode bi bila jedino ako bi cela boca bila prazna. A i osetio bih miris antifirza, ono kod mene je čista voda. Iza akumulatora mi takođe sve izgleda okej, posle ću da ga izvadim skroz da proverim.

Čekam da mi majstor dođe kući da odem da proverimo kod njega malo detaljnije. Proverićemo tad i kutiju odušak na kutiji grejanja. Što se tiče vetar lajsne čini mi se da ima malo lufta kod nje. Ali ništa nije bolja ona sa leve strane, a kod vozačevog dela nema vode i sunđeri ispod volana su suvi.

Čitao sam sinoć na stranim forumima i veliki broj ljudi ima isti problem kao ja. Znači voda na patosnici sa suvozačeve strane i mokri sunđeri kod osigurača. Kod 99% njih problem je bio što su loši kederi oko šoferke. Neki od njih su rešili tako što su silikonirali taj deo, kome nije uspelo tako menjao je komplet kedere neko čak i šoferku. Sad je sam zagledao i ne mogu da vidim da je problem tu negde, mada su mi kederi sa unutrašnje strane pri dnu beli kao od kamenca tako da je moguće da je to problem i kod mene.

• RallyeSport
« Odgovor #8 poslato: 25. Jan, 2015. 14:42 »
Sad sam se vratio od majstora izgleda da je ipak i kod mene problem u kederu od šoferke isto kao i gomili vozača sa stranih foruma.

Sutra ću da odem do nekoga ko radi sa šoferkama da vidim šta mi je činiti. Da li lepiti nekim slikonom ili menjati keder.
Hvala svima na pomoći.

Van mreže lakisa85

• Ambition
  • Ugled: 4
« Odgovor #9 poslato: 27. Jan, 2015. 11:14 »
Pozdrav svima,
ja više od godinu dana mučim muku sa vodom u kabini, pre neki dan dok je padao sneg, toliko je vode ulazilo da su mi bukvalno noge bile mokre. Šta sam prethodnih šest meseci radio, pošto je šoferka menjana pre nekoliko godina, otišao sam u servis da im prijavim da ulazi voda, rekli su mi da uzmem body 400 i to će brzo da urade, ishod te brzine polomljena šoferka. Poučen tim brzim iskustvom otišo sam u drugi servis, stavili novu šeferku..... U početku mesec-dva nije prolazila voda, pa sa onda pre dva meseca malo pojavila. Isti servis je sa gornje strane kedera stavio body 400, nije bilo vode do pre par dana, onda mokrene noge, sad su mi u servisu rekli da mora keder da se menja pa sam i to  poručio, sad ćemo videti, da li će pre da se osuši patos i sunđeri ili će ponovo propusti vodu.... Javljam šta sam poradio......
  • Vozi: felicia 1.3 43kW, 2000.

• RallyeSport
« Odgovor #10 poslato: 27. Jan, 2015. 16:32 »
S' obzirom da je bila porilično kišna godina kod mene je ušla voda samo dva puta.
Jutros sam ostavio auto u glass servisu, malopre pokupio. Skinuli su komplet šoferku, rekoše mi da je ceo desni falc i pola donjeg bio lepo zarđao. To su valjda iščistili, ošmirgrali, zaštitili. Ja sam bio uz fazona da se promene kederi odmah, ali mi rekoše da zamenski baš i nisu nekog kvaliteta ne naležu lepo. Kaže polovni mogu da budu i gorem stanju od ovih što imam. A original novi su valjda taži za naći ili šta god. Pogledali su moje kad su skinuli rekoše nisu u lošem stanju, iščistili, vratili šoferku i sve zalepili nekim crnim lepkom. Rekoše da sad ne bih trebao da imam problema i dalje, a ako slučajno bude da se javim.

Videćemo da l će ovo rešenje da "pije vodu". :)

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #11 poslato: 28. Jan, 2015. 08:57 »
S' obzirom da je bila porilično kišna godina kod mene je ušla voda samo dva puta.
Jutros sam ostavio auto u glass servisu, malopre pokupio. Skinuli su komplet šoferku, rekoše mi da je ceo desni falc i pola donjeg bio lepo zarđao.
To mesto je pravilo probleme i na Favoritu. Kada mi se 2011 na burazerovim kolima otvorima hauba morao sam da menjam soferku. Prilikom skidanja stare majstor iz Glass servisa je bukvalno sa kederom povuko i ceo taj falc. Posto nije moglo nista da se uradi, samo je tako vratio a ja sam ceo taj donji deo napunio silikonom i jos uvek nije pustio vodu.

• RallyeSport
« Odgovor #12 poslato: 02. Mar, 2015. 16:56 »
Evo malog update-a situacije. Posle prve intervencije voda je i dalje ulazila na suvozačovoj strani, ali iskreno dosta manje nego pre. Pojavila se malo i sa vozačeve strane tako da sledeća situacija nije mogla da se izbegne:

Pored ulaska vode na staklu gde je ulazilo najviše, ulazi još i na snopovima kablova instalacije iz haube i na još par mesta tako da i to treba pokrpiti. Ako neko bude imao sličnu situaciju da vidi šta ga sve čeka. :D

Van mreže brlog04

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #13 poslato: 02. Mar, 2015. 21:17 »
Da li je sve ovo sto sam obelezio na slici rđa? Voleo bih da nisam u pravu  :)
  • Vozi: Škoda Fabia II 1.4 16V 2008 Ambiente

• RallyeSport
« Odgovor #14 poslato: 02. Mar, 2015. 21:34 »
Prašina i prljavština srećom. :)