Autor Tema: Felicia 1.3 Pikap zapaljen-SREDJIVANJE i prepravka na mPoint  (Pročitano 4136 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže theemp

• RallyeSport
  • Ugled: 12
Odg: Felicia 1.3 Pikap zapaljen-SREDJIVANJE i prepravka na mPoint
« Odgovor #15 poslato: 29. Jan, 2015. 20:02 »
Dosta posla odrađeno za kratko vreme, svaka čast.  :bravo:

Elem jedno pitanje u vezi ventilatora, meni ponekad zacvili šta je pametno zameniti ga ili podmazati nešto na njemu pretpostavljam da postoji i ta opcija da se ne bi desilo ovo što se desilo sa ovim autom? :/
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

Van mreže ilijaUbZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
« Odgovor #16 poslato: 30. Jan, 2015. 23:14 »
Dosta posla odrađeno za kratko vreme, svaka čast.  :bravo:

Elem jedno pitanje u vezi ventilatora, meni ponekad zacvili šta je pametno zameniti ga ili podmazati nešto na njemu pretpostavljam da postoji i ta opcija da se ne bi desilo ovo što se desilo sa ovim autom? :/

Svaki polovan je macka u dzaku...
Ovako ja radim odrzavanje tog ventilatora...
Skinem ga i komplet izduvavanje vaduhom posle toga mala cetkica litar benzina i udri dok ne spadne poslednja mrvica sa njega,posle toga isperes ga cistim benzinom iz flase (probusis cep) i detaljno izduvavanje dok se skroz ne osusi,posle toga malo masti ali dobre koja se razvlaci na srafciger i oko biksnica malo nabacis,obavezno pre vracanja ali OBAVEZNO provera instalacije (tj one dve zice od ventilatora) dali je dobra izloacija i dali su lemovi cvrsti ako nisu obavezno dve zice nove prelemiti neke kvalitetnije i to je to u sustini...

• Ambition
« Odgovor #17 poslato: 30. Jan, 2015. 23:23 »
Nije me bilo dva dana,bilo guzve a i sitnice odvukle vreme...

Ne radi osvetljenje sata pa sredjivanje i rasturanje sata,onda nema dugo svetlo,posto je neki strucnjak premostavao instalaciju kao pod satrom,pa sam tu izgubio pola dana da vratim sve na fabricko stanje,takodje postavljeno automatsko paljenje svetala oborenih...

Inace auto se sprema za farbanje i jos malo ide na spricanje,samo da doteram krov kako treba posto je toliko los da mi sam dobio upalu od peglanja gitova i smirglanja...

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #18 poslato: 01. Feb, 2015. 00:11 »
svaka cast za ucinjeno do sad
ovo vozilo sam pre 15tak dana gledao i stvarno je ovo jedan od primeraka koji su stvarno lepo zagoreli ...
IlijaUB svaka cast, nadam se da ti jevlasnik auta preneo moje savete sta treba da odradite sa motorom pre nego li ga ubacite da ne bi kasnije imali problem da morate da radite sve iz pocetka ...
takodje, nadam se da ce do kraja sve ispasti kako treba.
ovo je stvarno prevelik posao i stvarno ... skidam kapu za trud ...
naravno, sve ima svoju cenu ... NADAM SE DA CES SEM VELIKE SKOLE KOJU SI OVIM SAVLADAO USPETI SVOJ RAD DA NAPLATIS ...

srecno ...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

• Ambition
« Odgovor #19 poslato: 01. Feb, 2015. 01:31 »
Nije mi preneo nista,inace auto je upaljen radio dve ili tri paljenja ventilatora,radi savrseno,inace drugi je motor u autu 1.3 mpoint,nisam onaj vracao ne isplati se da kupuje karburator itd...ovo smo sve imali...

Inace hvala na pohvalama :)

Evo nekih slika sutra ako bog da ide na farbanje...

Van mreže theemp

• RallyeSport
  • Ugled: 12
« Odgovor #20 poslato: 03. Feb, 2015. 16:42 »
Svaki polovan je macka u dzaku...
Ovako ja radim odrzavanje tog ventilatora...
Skinem ga i komplet izduvavanje vaduhom posle toga mala cetkica litar benzina i udri dok ne spadne poslednja mrvica sa njega,posle toga isperes ga cistim benzinom iz flase (probusis cep) i detaljno izduvavanje dok se skroz ne osusi,posle toga malo masti ali dobre koja se razvlaci na srafciger i oko biksnica malo nabacis,obavezno pre vracanja ali OBAVEZNO provera instalacije (tj one dve zice od ventilatora) dali je dobra izloacija i dali su lemovi cvrsti ako nisu obavezno dve zice nove prelemiti neke kvalitetnije i to je to u sustini...

Nisam stigao do sada da ti se zahvalim na detaljnom odgovoru. Mada kada vidim šta je ulog kupiću novi da promenim da se ne igram. Ne znam samo kolika li je cena od prilike, svraćao sam u Delmax oni su mi jedini uz put ali oni nemaju u ponudi. Izvinjam se svima na malom skretanju sa teme. :)
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Combi

• Ambition
« Odgovor #21 poslato: 05. Feb, 2015. 03:27 »
Nije me bilo par dana bio sam u guzvi :)

Auto ofarban i spakovan bice vise slika sutra detaljno...

Danas muke i muke oko sredjivanje zadnje instalacije i prepravke za pikapa od obicne instalacije...Ali da se srediti...

Takodje plin ponovo u funkciji vise slika sutra po danu...

Malo utegli zadnja desna vrata...raspala se bukvalno...

Stopke rade ko blesave...

• Ambition
« Odgovor #22 poslato: 09. Feb, 2015. 00:27 »
Nisam stigao ranije slike da postavim auto je komplet gotov,fali mu jedno dobro pranje...

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #23 poslato: 09. Feb, 2015. 21:23 »

Dobar je i ovakav... Svaka cast majstore... beer1
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Ambition
« Odgovor #24 poslato: 10. Feb, 2015. 01:29 »
Hvala :)

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
« Odgovor #25 poslato: 10. Feb, 2015. 05:03 »
svaka cast Ilija,
odlicno si ga uradio, mnogo bolje si ga uradio nego sto je vlasnik auta zasluzio ...
MOZDA CE NEKO OVO STO JA  sad pisem prijaviti kao uvredu trecih lica, ali tvoj slucaj uz sasvim slucajno poklapanje price  o jos nekim iskustvima sa musterijama me je nagnalo da ovde napisem koji redak koji ce mozda biti OFF ali mozda i povod za otvaranje NOVE teme.

naime, moram u dve reci da sam skoro od samog pocetka sa Ilijom u kontaktu i da se divim ovom radu na vozilu... to govorim da ne bi bilo zabune u citanju i da neko pomisli da zelim da kudim rad ili trud kolege sa Uba ...

poenta cele price je da bi mozda trebalo negde javno da postoji BELA (ZUTA) KNJIGA srama o musterijama,, da bi, kao sto postoji mogucnost da se  o rejtingu SERVISA i MAJSTORA govori, takodje i o musterijama podeli po neka informacija ...
 time bi mozda ostali serviseri, a i ostali ljudi saznali da postoje i oni koji
- dodju u servis da poprave sijalicu LEVOG FARA  a po izlasku iz servisa prijave da im je neipsravna SERVO PUMPA VOLANA NA FABIJI
- dovezu auto da im se zamene gepek vrata na vozilu i onda posle 6 meseci se javljaju sa informacijom kako im je auto obijen iako su bili informisani da pravo od limara treba da idu kod majstora za brave
- ne zele da se odvajaju od svog vozila za vreme nultog servisa, pa su cak spremni da spavaju u vrecama pored auta kako ne bi ostavili auto bez nadzora
- kako postoje i oni nakon detaljnog sredjivanja vozila koje je bilo potpuno zapaljeno, kazu kako im je u rezervoaru pre pozara bilo 20litara benzina ...

I SAD DA NE NABRAJAM U OVOJ PORUCI I I TEMI u kojoj je napisano toliko malo slova a slike pokazuju toliki RUDARSKI posao pokazano i odradjeno mnogo toga ...

oduvek je bilo ljudi i onh drugih kojima je jedina opsesija u zivotu bila kako da zarade ili se okoriste na tudjoj muci i tudjem radu ...
napominjem da ima i komicnih statusa i situacija u kojima ne mozete da verujete da zdrav razum moze da ode toliko daleko ...
ukoliko ima zainteresovanih pozivan da na ovu temu otvorimo NOVU  temu kako ne bi otisli ovde u OFF

Van mreže slavisa

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #26 poslato: 24. Feb, 2015. 20:04 »
Svaka cast za ulozeni trud; jedno pitanje samo: zar se isplati  sve uraditi, kakva je ekonomska strana ovoga projekta?

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
« Odgovor #27 poslato: 01. Mar, 2015. 10:17 »
NADAM se da se maldji kolega nece uvrediti sto odgovaram u njegovo ime ...
naravno, da se ne isplati, cak ni kad se radi za sebe, ali je vredno truda rada za slavu i sticanje iskustva ...

slican projekat sam odradio i ja ovih dana sa vozilom koje je daleko manje bilo zapaljeno i sve savrseno radi ...

jos jednom sve pohvale za mladjeg borca koji je ovo odlicno odradio, samo, verujem da mu je ovo bila velika skola i u radu sa skodama a verujem i u radu sa ljudima ...

matematike ovde nema  nigde, jer ovolikoi trud irad 20dana uz materijal i sve kad se stavi na papir ... kosta mnogo vise nego da se ode i kupi drugi pik up u nekom korektnom stanju ...(vrednost oko 1000e) ...

isplati se ponekad popraviti neko vozilo koje je dozivelo pocetni pozar, a ovakva zgarista nikad nece vise biti automobili ... pogotovu sto niko ovde nije napisao o ponasanju lima u pozaru ... takodje, niko nije obratio paznju sta se desava sa geometrijom vozila ... ?
jedino zameram Iliji sto je na kraju slikao vozilo sa brojem registrarskih tablica, mada je mozda i dobro uradio, da neko slucajno u narednom periodu u zelji da kupi slican ili taj auto ... ne nagazi na veliku nagaznu minu ...

Van mreže milosgranice

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
« Odgovor #28 poslato: 02. Mar, 2015. 14:30 »
Citat
  pogotovu sto niko ovde nije napisao o ponasanju lima u pozaru ... takodje, niko nije obratio paznju sta se desava sa geometrijom vozila ... ?   

prvo sam to pitao, al ne direktno, i nisam posle dalje ulazio u pricu, to vise nije auto
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #29 poslato: 02. Mar, 2015. 19:36 »
Niko i ne prica o ponasanju lima nakon sudara pa je 60% havarisanih novijih polovnjaka iz uvoza na ulicama.

Sent from my Commodore Amiga 500