Autor Tema: Antiradari  (Pročitano 2483 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ANTIRADARZapočeo temu

Antiradari
« poslato: 29. Maj, 2013. 13:27 »
...
Saobraćajna policija sve češće koristi laserske merače brzine zbog svoje praktičnosti.
Kod nas u Srbiji se koriste četiri modela laserskih merača: LTI Marksman 20.20, Multanova Star-Laser, Thompsonov PRO laser i Fama Shoot III. Karakteristike uređaja su podjednake.
Maksimalni domet laserskih merača je u idealnim uslovima oko 1000 m, dok je u realnim prosečnim uslovima oko 300 m.
Policajac najčešće cilja registarsku tablicu, jer se od nje najbolje reflektuju laserski zraci. Ponekad cilja i neke druge dobro reflektujuće površine kao npr."far".
...

Laser Interceptor se sastoji od dve spoljašnje i jedne unutrašnje jedinice.
...
Uređaj će nas prvo upozoriti specifičnim zvučnim signalom, a zatim će reći tačno kojim laserom vam pokušavaju izmeriti brzinu i zamoliti da usporite.
...
Kada policija “puca” laserskim radarom vozilo koje nema antiradare, često je potrebno i 2 do 3 puta da policajac nanišani vozilo(odnosno tablicu ili far).
...
« Poslednja izmena: 01. Jun, 2013. 02:07 skoda »

Na mreži zoranius

Antiradari
« Odgovor #1 poslato: 29. Maj, 2013. 16:07 »
Jel znate vi da je ovo krivicno delo ako vam nadju u kolima? Ne bih se ja igrao sa ovim stvarima a vi kako hocete.
« Poslednja izmena: 01. Jun, 2013. 01:45 skoda »
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Antiradari
« Odgovor #2 poslato: 30. Maj, 2013. 00:42 »
Pozdrav Zorane.

Krivicno ili prekrsajno? :)
To je jako velika razlika...

Elem, uredjaj ne moze da se otkrije ama bas nikako.
Uredjaj kada se iskljuci radi kao parking senzor. Takodje prilikom ugradnje se ugradjuje jos "nesto", to "nesto" kada uradite vi(samo vi znate za to) taj uredjaj vise ne radi nikada kao Antiradar vec samo kao parkingsenzor. Moze auto da vam pregledaju i 7 dana na vanrednom tehnickom...ne vredi. To "nesto" se ne pise jer je tajna a i zbog potencijalne konkurencije i svega ostalog. Prilikom ugradnje samo vi znate za to i onaj koji vam ugradjuje i niko vise. Tako da ste bezbedni po svakom pitanju. Bitno je da uredjaj koristite pametno, a to znaci da kada vas uredjaj zvucno upozori koji vas radar puca, da istog trenutnka smanjite brzinu na dozvoljenu i iskljucite uredjaj. To je sve. Na taj nacin ce policajac na radaru uspeti da vam ocita vas dozvoljenu brzinu i vi prolazite bez problema. Samo oni koji se prave pametni i namerno ne iskljucuju uredjaj nikada, mogu doci u situaciju da se posumnja na tako nesto. Svakako ako do toga i dodje ide ono gore sto sam vec pisao. Ali nema potrebe za tim.

Pozdrav

Na mreži zoranius

Antiradari
« Odgovor #3 poslato: 30. Maj, 2013. 08:41 »
Moja greska, prekrsajno. Evo iz zakona tacaka koje se odnose na ovaj slucaj. Mislim da neko ko zeli da stavi ometac treba da zna sta moze da ga zadesi pa ako hoce...A ako se zainate naci ce ga sigurno. Nisam siguran da je policija bas tolko blesava kada im nesto cudno izadje na radaru da ne posumnjaju sta je.

Члан 29.
У возилу се у саобраћају на путу не сме користити, нити налазити, уређај
односно средство, којим се може откривати или ометати рад уређаја за мерење
брзине кретања возила, односно других уређаја намењених за откривање и
документовање прекршаја.
Забрањено је стављати у промет и рекламирати уређаје и предмете из
става 1. овог члана.

Члан 331.
Новчаном казном у износу од 15.000 до 30.000 динара или казном
затвора у трајању до 30 дана казниће се за прекршај лице које поступи
супротно одредбама из следећих чланова овог закона:
1) члана 29. став 1, ако се уређај користи,

Члан 332.
Новчаном казном у износу од 6.000 до 20.000 динара казниће се за
прекршај лице које поступи супротно одредбама из следећих чланова овог
закона:
4) члана 29. став 1. ако се уређај налази у возилу,

Члан 335.
За повреде одредби из следећих чланова овог закона изричу се
кумулативно и казнени поени:
3) члана 29. став 1. - 3 казнена поена ако се уређај налази у возилу,
4) члана 29. став 1. - 6 казнених поена ако се уређај користи,

Члан 338.
Заштитна мера забране управљања моторним возилом изриче се
кумулативно возачу за повреде одредби из следећих чланова овог закона:
1) члана 29. став 1. - у трајању од најмање три месеца ако се уређај
користи,
« Poslednja izmena: 01. Jun, 2013. 01:46 skoda »

Antiradari
« Odgovor #4 poslato: 30. Maj, 2013. 12:42 »
Nista policiji ne izlazi cudno. :)
To je i prednost nasih uredjaja.

Kod nas Srba se sve svodi na rekla kazala, pa ljudi prenose sve sto cuju a pri tome se apsolutno ne razumeju u materiju.

Kada policajac nisani radarom(ima bukvalno kao nisan), uvek nisani ili tablicu ili far(dobro reflektujuce povrsine).
Nikada ne pogodi iz prve! Uvek treba bar 2 ili 3 pucanja da bi mu se vratio signal sa vasom udaljenoscu i brzinom.

Kada vas prvi put i drugi put "puca" radarom, na radaru mu izbacuje ili 0km/h ili ---

E isto tako mu izbacuje ako vas "upuca" radarom a vi niste predhodno odreagovali na zvucnu i govornu komandu u vasem autu da smanjite brzinu. Na to policajac reaguje tako sto misli da i dalje nije dobro nanisanio i da mu se ne vraca u radar povratni signal. Tako da vas i dalje puca. Naravno to neide u nedogled, i ako ne moze da vas snime posle vise pokusaja, naravno da ce posumnjati u nesto.

E sada da bi do toga doslo(da policija posumnja u nesto), covek koji sebe dovede u tu situaciju zaist treba da je ili budala ili bahat i bezobrazan da nece da smanji brzinu i ugasi uredjaj.

Opet kazem, i da do toga dodje da se posumnja u to i da se zaista odvede covek sa svojim vozilom na vanredni tehnicki pregled(sto svakog policajca mrzi), ima resenje i za to. I uredjaj od tada radi iskljucivo kao parking senzor i nikada vise kao antiradar.

Tako da ne mozete biti kaznjeni zato sto posedujete parking senzore.

Ima jos svasta tu da se kaze i napise, ali nije za ovde.

...

Pozdrav
« Poslednja izmena: 01. Jun, 2013. 02:11 skoda »

Van mreže dusko zemun

Antiradari
« Odgovor #5 poslato: 30. Maj, 2013. 14:35 »
postovani,
da li mozda imate informaciju kad neko sa Vasim uredjajem predje granicu i krene malo u Madjarsku ili Hrvatsku, d ane kazem u Austriju?
da li mozete o iskustvima tih ljudi da govorite...

ne zelim previse da se mesam, ali pored svega sto sam u zivotu prosao i presao, pobornik sam teorije ne brze od zivota... a opet ako neko malo zagrebe po mom KRIVICNO(PREKRSAJNOM) dosijeu tesko da moze da se pohvali tolikom količinom predmeta, koji su uglavnom nastali kao posledica prekomerne brzine...
bilo kako bilo, znam da ce ovim ova tema otici u OFF ALIzelim da podelim informaciju da ce se duz srpskih autoputeva na naplatnim rampama uvesti kontrola kartica u smislu, ako od Nisa do Bgd put predjete za 1h, sto predstavlja prosek od preko 200km, automatski ce Vas iza rampe cekati policija, ili ce Vam prekrsajna ili krivicna prijava stici na adresu ...
u toku je izrada projekte dokumentacije optickih kablova i mogu da se pohvlalim da sam je licno drzao u rukama ... i da iza ovoga gore sto sam rekao stojim 101%...
pitanje je samo meseca, kad ce zaziveti ovaj sistem, jer je oprema za vodjenje ovakve evidencije vec u postupku nabavke ...
toliko od mene...
nije ovaj komentar nesto treba ocenjivati kao koristan ili nekoristan savet, vise se treba zapitati sta nam jos nece smisliti da nas obuzdaju a putevima...
opet ja i dalje imam licni rekord sa prosecnom brzinom od 80kmh na relaciji Bijela, Risan, Zavljak, Prijepolje, jedino sto sam pao na radaru na izlasku iz Prijepolja 79 i sad cekam mesec dana odmaranja od volana uz 4poena i nesto novcanih kazni .
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Na mreži zoranius

Antiradari
« Odgovor #6 poslato: 30. Maj, 2013. 15:06 »
Bas ne verujem da sa razdaljine od 300-400 metara nisani tablicu pa gleda sta mu je izbacio radar, pa ako mu izadje 0 ili ~ ponavlja postupak nekoliko puta. A preko svega toga je izasao da bi dobro nanisanio i vozac moze ladno da ga vidi. Da je ovo ovako velika vecina bi spustila brzinu. Poslednji put kad su me zaustavili zbog brzine imali su uredjaj slican ovome sto imaju u presretacima sa kompletnim snimkom. Koliko sam posle pratio po putu patrole vecina ih ima sad takav a protiv njega nema nikakvog ometanja. Svako za sebe odlucuje ali treba da ima sve informacije pre nego sto nesto kupi sto je zakonom zabranjeno.

Na mreži hakkler

Antiradari
« Odgovor #7 poslato: 30. Maj, 2013. 15:28 »
ako možeš vidjeti i primjetiti na 400m osobu u večernjim satima pri brzini večoj od dopuštene ne treba ti onda takvo nešto.
Anti radar funkcionira samo protiv laserskih statičnih pištolja.
U cijelom svijetu je ilegalan.
Samim tim što je izbacio eror policajcu na njegovom uređaju rizikuješ vjerojatno zaustavljanje od njih.
Mene je skinuo na 425m i ne..nisam ga vidio.
Protiv presretača je neupotrebljiv..tak da.
ko voli ..neka ima.
može te "spasit" koji puta..ali u konačnici..ne znam baš koliko je isplativ.

Van mreže DUTJA ZP

Antiradari
« Odgovor #8 poslato: 30. Maj, 2013. 23:25 »
Jedan kratki off... da li je dozvoljeno otvaranje teme koja promovise krsenje zakona bilo krivicno ili prekrsajno, obzirom da je zoranius naveo i clanove zakona, ne treba sumnjati u to, samo sam radoznao da li je ovo ok? Mislim, tema mozda jeste ok,sta postoji od anti radara, da li je kaznjivo ili nije,ko ima ko nema, ali misljenja sam da prodaja takvih stvari putem naseg foruma nije ok.

P.S. Da me niko ne shvati pogresno,samo iznosim svoje zapazanje

Na mreži hakkler

Antiradari
« Odgovor #9 poslato: 31. Maj, 2013. 00:11 »
Jedan kratki off... da li je dozvoljeno otvaranje teme koja promovise krsenje zakona bilo krivicno ili prekrsajno,

ne znam da li je dozvoljeno.. ali več ima tema koja promovira kršenje zakona :)

Van mreže SuperB

Antiradari
« Odgovor #10 poslato: 31. Maj, 2013. 16:40 »
Siguran sam da će admini sajta ukloniti ovu temu sa foruma zbog svega napred navedenog od strane članova koji citiraju zakon, a sa čime se ja slažem!
« Poslednja izmena: 01. Jun, 2013. 01:47 skoda »

Van mreže Milan

Antiradari
« Odgovor #11 poslato: 31. Maj, 2013. 21:09 »
Ima ovde Organa reda. Neka prodaje slobodno. Ko je ovca neka bude ovca.  ;D

Antiradari
« Odgovor #12 poslato: 31. Maj, 2013. 22:57 »
@ Postovani Dusko
Mogu da govorim o tim iskustvima.
U Madjarskoj su dozvoljeni od 01.09.2012.

U Austriju sam licno isao 2012. godine 2 puta, bez ikakvih problema.
U HR nisam isao ni jednom, ali iz iskustva i price klijenata, niko nikada nije imao nikakvih problema!

@ Zoranius
Uredjaj sa kojim su vas zaustavili se zove Fama(famalaser) i apsolutno nema nikakve veze sa onime sto imaju presretaci!
...
A presretac apsolutno ne meri vasu brzinu vec svoju brzinu. Kako? Zalepi vam se u dupe, snima vas, i ocitava koliko njegov automobil ide, jer idete isto.
Za presretace nema ni jednog leka, osim ostro oko i malo pameti.

@ Hakker
Ovde nemam nista da dodam jer je sve receno kako treba jer se vidi da imate iskustva.
Osim da ispravim cinjenicu za error.
...
Zahvaljujuci nekim drugim antiradarima(druge marke), dodje medju ljude buva da radar izbacuje error, i onda krene prica da kruzi. Ali zato smo mi tu da to osporimo.

@ Ostalo ne bi nista komentarisao... :)

Vise necu odgovarati na ovakve postove.
Ko ima bilo koje konkretno pitanje rado cu odgovoriti. ...
Zaista nemam vremena za price bez argumenata i za price rekla kazala.

Pozdrav
« Poslednja izmena: 01. Jun, 2013. 02:14 skoda »

Na mreži hakkler

Antiradari
« Odgovor #13 poslato: 31. Maj, 2013. 23:53 »
sve ok..svaka roba ima kupca..isto kao što moj nick na forumu
nije hakker

več hakkler   ;)

Van mreže Karlheinz

Antiradari
« Odgovor #14 poslato: 01. Jun, 2013. 01:29 »
Nažalost, ova tema je premeštena a pojedini postovi, do ovoga, (biće) izmenjeni. Sav sadržaj koji reklamira antiradar će biti izbrisan, a naslov teme izmenjen u "Antiradari". Sva diskusija o njima je dobrodošla - a ne reklamiranje, propagiranje korišćenja i kupovine antiradara.
Sve primedbe/pitanja mogu na PP. Hvala.
« Poslednja izmena: 01. Jun, 2013. 01:48 skoda »
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+