Autor Tema: Octavia a5 1.9 tdi 77kw '08 cudan zvuk prilikom "hladnog" paljenja  (Pročitano 2433 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nebabgdZapočeo temu

Pozdrav svima.

Vozim oktaviju 1.9 tdi 77 kw, 2008 god.auto je presao 124000 km, kod mene nekih 45k za 2.5 godine i od skoro mu se prilikom prvog, jutarnjeg paljenja, tacno kada se iskljuci automatski saug, cuje neprijatan zvuk iz motora (valjda dolazi iz samog motora, nisam bas siguran), kao da nesto lupa unutra, nepravilan zvuk slican kao da ispod haube koka kokice samo jace...cim se auto zagreje zvuk nestaje i ne javlja se dok ponovo ne prenoci.
Majstor je sumnjao na egr ventil, ocistio ga ali se nista nije promenilo. Koliko je verovatno da je u pitanju zamajac ili hidropodizaci, te 2 opcije su mi pomenute kao moguc uzrok problema, onako kad sam opisivao sta se desava.
Skoda je inace taksi vozilo i generalno sam zadovoljan sa njom, dobro se sve u svemu ponasa u ekstremnim uslovima esploatacije, ali mi se to tak, tak nikako ne svidja iako majstor kaze da ako je zamajac moze da gura jos 20-30k.
Hvala unapred!

Van mreže Neba

Odg: Octavia a5 1.9 tdi 77kw '08 cudan zvuk prilikom "hladnog" paljenja
« Odgovor #1 poslato: 05. Feb, 2015. 17:40 »
prilikom prvog, jutarnjeg paljenja, tacno kada se iskljuci automatski saug, cuje neprijatan zvuk iz motora (valjda dolazi iz samog motora, nisam bas siguran), kao da nesto lupa unutra, nepravilan zvuk slican kao da ispod haube koka kokice samo jace...cim se auto zagreje zvuk nestaje
Koliko je verovatno da je u pitanju zamajac
Moje misljenje je da gornji opis sa simptomima koji se javljaju iskljucivo dok se motor ne zagreje nedvosmisleno implicira da nije zamajac. Da jeste javljali bi se simptomi nevezano za temperaturu motora ...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže nebojsar

I iz mog iskustva bas tako, sa temperaturom bi situacija sa zamajcem bila jos gora, nesto drugo je...
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI