Autor Tema: "BELA KNJIGA" ne tako prijatnih iskustava sa musterijama  (Pročitano 2611 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dusko zemunZapočeo temu

zdravo drugari,
otvaram ovu temu sa zeljom, da se na jednom mestu, pored mogucnosti da se napisu sve pohvale i pokude za odredjenog servisera ili majstora za skodu ili bilo koje drugo vozilo, moglo, bez navodjenja identiteta osobe o kojoj je rec napisati i ona iskustva koja se desavaju "sa druge strane ŠANKA" kako ja to umem da kažem ... 

nije mi zelja da ovom temom odemo do toga da ovde napravimo poligon za prepucavanje i iznosenje prljavog vesa, ali smatram da i pored one DA JE MUSTERIJA UVEK U PRAVU ... je veoma, veoma uputno podeliti i neprijatna iskustva koja se ne tako cesto desavaju ...

Da li ste znali da je u jednom zemunskom servisu prosle godine s pocetka letnje sezone nakon samo kratkog pregleda i intervencije zamene sijalica u faru ( i to one  H4) vlasnik vozila nakon 5 minuta po povratku u servis "konstatovao" da je pokvarena klima na vozilu i zahtevao od vlasnika servisa da mu je istog trenutka popravi ???

Da li ste znali da je slicna sudbina zadesila i vlasnika servisa u koji je svratio vlasnik vozila na kratki pregled levog fara i provere ugla pod koijm levi far "Baca" svetlo da bi samo posle par minuta se vratio sa pricom kako je majstor pokvario njegovu SERVO letvu na FABIJI ? (PRVE DVE PRICE  su napravili oni korisnici vozila koji uglavnim u Beogradu a i drugim gradovima imaju IDENTICNU slovni oznaku kojom se zavrsava registarski broj)

Da li ste znali da postoje musterije koje su spremne da ne dozvole u ovlascenom servisu da novokupljeno vozilo "nestane" sa njegovoh vidika, pa su spremni i da se do te mere zrtvuju i ponesu vrecu za spavanje kako bi spavali pored vozila dok je vozilo u  servisu ?

Da li ste znali da je vlasnik vozila koje je skoro potpuno izgorelo, nakon generalnog sredjivanja vozila, optuzio servis za kradju 20litara benzina iz rezervoara ?

Da li ste znali dokle su sve "mušterije" spremne da idu da bi nekog prevarili ili na račun drugog napravili svoj ćef ? U ovoj temi se nadam da ćemo imati prilike da (ispričamo)  napišemo više o tome, neke price će nas mozda nasmejati, neke dovesti do granice razmisljanja, da li je moguce da je nečiji mozak spreman da toliko daleko ode u razmisljanju radi toliko malog okorišćavanja ?

Svakako smatram da u granicama korektnog treba na ovu temu govoriti, (bez navođenja IDENTITA lica o kome se piše,eventualno može se napisati neki opis vozila o kome je reč jer iako postoje panoi i forumi na kojima hvalimo il kudimo servise i podavce (u koje i ja spadam), smatram da treba ostaviti prostora da se i o ovome pise, jer možda baš nekome možemo pomoći da do iskustva ne dodje na teži način.

Pozdrav

• Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže zare

Odg: "BELA KNJIGA" ne tako prijatnih iskustava sa musterijama
« Odgovor #1 poslato: 10. Feb, 2015. 07:02 »
(PRVE DVE PRICE  su napravili oni korisnici vozila koji uglavnim u Beogradu a i drugim gradovima imaju IDENTICNU slovni oznaku kojom se zavrsava registarski broj)
Nisam upucen, koja je to oznaka??

Van mreže Filip

« Odgovor #2 poslato: 10. Feb, 2015. 08:02 »
To i mene zanima, ako misliš na dva ista slova imam i ja, PO FF, pa?

Tema može biti i CRNA knjiga =)) a ni ja nikad nisam ispuštao auto iz vida u ovlašćenom. :B=)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Na mreži MAKS

« Odgovor #3 poslato: 10. Feb, 2015. 10:57 »
Naravno da ima svega.
I sigurno ce prvo musterija da sumlja u majstora a ne obratno. Ali takodje smatram da i majstor mora nekako da bude zasticen od pacijenata kojih je hvala bogu puno.  Pozdravljam temu.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

« Odgovor #4 poslato: 10. Feb, 2015. 12:39 »
Nisam upucen, koja je to oznaka??

čast izuzetcima ... ne bih želeo da generalizujem, ali vozila koja nose poslednja dva slova TX stvarno treba izbegavati u radionicama...  uvek neki pbm sa njima, opet ponavljam, cast izuzetcima, ali generalno ... sto kaze moj kolega DIKA CITROEN ZECEVIC ... samo gospodo idite vi na drugo mesto, ne umem ja da popravim vas auto ...

Van mreže zare

« Odgovor #5 poslato: 10. Feb, 2015. 14:21 »
A ta slova. To treba izbegavati u svakom slucaju, na putevima i ulicama najvise.

Van mreže WEST 014

« Odgovor #6 poslato: 10. Feb, 2015. 15:24 »
Neko je imao tablu ispred servisa '' ne radim taksistima''.
Sad se setih price kad je u perionicu mog druga dosao covek i ostavio svoje vozilo. Posle sat dva je dosao, i optuzio radnika da je razbio soferku, najverovatnije puskom da je zakacio. Gazda servisa da mu pokaze da je to nemoguce, uzme pusku i jedno 7-8 puta udari njome iz sve snage po staklu. Staklo nije puklo, a vlasnik vozila je samo seo u auto i otisao bez reci =))

Van mreže Neba

« Odgovor #7 poslato: 10. Feb, 2015. 15:47 »
A ta slova. To treba izbegavati u svakom slucaju, na putevima i ulicama najvise.

Nije bas on topic ali... Cekam ja pre par meseci sestru ispred SCa posle nekog koncerta i cujem razgovor taksita koji isto cekaju kraj koncerta.
TX1: Dodji vamo da vidis kako sam udario neku budalu juce.
odlaze s druge strane auta
TX2: Uuuu krilo peglanje, far novi, branik se da zakrpiti....
TX1: Jel bila murija ?
TX2: Ma jok, popunili evropejac.
TX1: Sto me nisi zvao, stigao bi pre murije i posvedocio bih da te je isekao. A ti bi kao pomerio auto sa strane da ne gusi saobracaj...
TX2: E jebiga, ma dobo aktiviracu kasko...
TX1: Sledeci put me samo pozovi, kum i ja to vec par puta izveli...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže vlada320

« Odgovor #8 poslato: 10. Feb, 2015. 22:57 »
Ima i obratnih slučajeva, zato ja ne ostavljam auto kod nekoga u koga nemam 100% poverenja.
Kolega imao nekog Forda - pick up verzija (ne mogu tačno da se setim tipa) i otera ga u servis kod nekog Galje u Železnik radi neke manje popravke. Kako je došao, u servisu se oduševili autom sa rečima: Vidi, ovaj bolji od našeg (službenog). I tako, zavlačili čoveka 2 dana, kao auto nije gotov, sve dok nisu prepakovali ceo prednji trap na njihov službeni pick-up, a na njegov spakovali otpad.
Tako da Duško, koliko god da si ti pošten, treba da znaš da su u nekim slučajevima mušterije nepoverljive sa punim pravom.

A krađe sitnica iz kola i opreme iz gepeka, uglavnom po perionicama su posebna priča.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

« Odgovor #9 poslato: 11. Feb, 2015. 00:02 »
istina je da ima i ovih i onih prica... i da veoma cesto se desava da je istina "negde izmedju"... 

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #10 poslato: 11. Feb, 2015. 00:16 »
Da li ste znali da postoje musterije koje su spremne da ne dozvole u ovlascenom servisu da novokupljeno vozilo "nestane" sa njegovoh vidika, pa su spremni i da se do te mere zrtvuju i ponesu vrecu za spavanje kako bi spavali pored vozila dok je vozilo u  servisu ?

Čuo sam skoro za jedan ovakav slučaj ;-)
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #11 poslato: 09. Maj, 2015. 06:02 »
Ponekad se desi i ovakav slučaj:
Dodje vlasnik jednog limarskog servisa, koji takodje vozi skodino vozilo da kupi delove za musteriju...
1. po prethodnom dogovoru delove koje je naručio dobija po povlašćenoj ceni sa 20%rabata (onako drugarski njegova racunica kaze da je na 200dinara njegov iznos 150d koji treba da plati IAKO JE TO VEC SAD RABAT OD 25% ...)
2. po dolasku kod mene na kuku lele i ne odgovara mi ovaj onaj deo, odustaje od kupovine jednog dela za vozilo musterije koje vrednijemo 20dinara  i ostaje da ostale delove uzme za 130dinara a da sta god od sitnica sto mu treba za njegov auto(vrednost 40dinara) uzme za dodatnih 20dinara cime bi krajnji iznos bio 150dinara...
 on se necka nudi mi 120dinara za vrednost  robe koja mu treba za musteriju ... sto ja naravno odbijam ... jer je i ovako vrednost robe koja je ostala minimum za 25% viša...
EPILOG :
covek kupuje "sitnice " za svoj auto koje SAMOVOLJNO plaća 40dinara a odustaje od robe za musteriju, koja bi ga i ovako kostala u toj matematici 110dinara i ... sad molim da mi neko objasni ko je ovde lud ?
1. da li sam ja loš prodavac? ili
2. neko u zelji da prodje sto povoljnije do te mere isključi mozak da ne ume da nadje sebe u priči koja je čak i bolja za njega ...

bio je petak,17h,  end of day, svima nama je malo udarila vrucina u glavu ... ali stvarno ... ne mogu da dam nikakav smislen komentar ...
naravno,
musterija je uvek u pravu ...

Van mreže nebojsar

« Odgovor #12 poslato: 09. Maj, 2015. 14:18 »
Znam kako ti je, maloprodaja u Srbiji je postala jako mukotrpan posao, civilizovanosti ni trunke. Sa druge strane i prodavci su cesto katastrofa. Vise ne postoji ni trunke poverenja i ako neko i odluci da ode iz Srbije mora neko vreme da se "leci" i da pocne ljudima/firmama opet da veruje.

Elem da ne promasim skroz temu, moja iskustva, ovlasceni servis - limarija, 3 puta ispravljali rad, na kraju nisu dobro uradili 2 puta popravljano i opet nije valjalo, jednostavno sam izgubio zelju da idem ponovo da reklamiram.

Drugo iskustvo branik na zeninom autu,  plasticni delovi,  jednom perfektno drugi put kao da se dete igralo.

Trece iskustvo, skodin servis sa reputacijom, skup deo, ozbiljna ugradnja da bi posle 300km sasvim slucajno u drugom servisu ustanovili da nesto u ovl. servisu nisu dobro pricvrstili (neki kabl) da je stalno varnicio i da mi se auto mogao zapaliti. To su ustanovili predamnom sasvim slucajno jer nisam dosao zbog tog dela kod majstora.

Iskreno zaista ali zaista vise nikome ne verujem, postao sam od tih koji zeli sve da vidi i da prisustvuje jer sam se x puta opekao. Vise mi ovlasceni servis nije garancija, vise mi prijateljska preporuka i dobro poznavanje majstora nije adut. Sto mogu, odradim sam, sto nemogu trudim se da budem sto vise uz majstora.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI