Autor Tema: obrtaji igraju!!!!  (Pročitano 2785 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mimekoZapočeo temu

obrtaji igraju!!!!
« poslato: 12. Feb, 2015. 12:18 »
Pozdrav forumasi! javljam se povodom sledeceg problema. Odnedavno mi se desava da dok auto stoji obrtaji variraju od 850 do 1100 i to u periodi od svakih 5 do 10 sek.Licno sam mislio da su kablovi u losem stanju pa sam ih zamenio ali nista sve po starom. Napominjem da su i svecice vec presle 3500 ali majstor mi kaze da posto vozim na tng da nije do svecica i da su u dobrom stanju( to je utvrdio nakon provere). To variranje obrtaja ne utice na voznju i performanse vozila posto u voznji obrtaji ne variraju. To se desava bez obzira da li auto radi na benzin ili tng. Da li je moguce da je bombina? ili nesto drugo..... Ako je neko imao slicni problem neka kaze kako ga je resio.....  wac1 unapred zahvalan na pomoci !!!!

Van mreže nemanja_vr6

Odg: obrtaji igraju!!!!
« Odgovor #1 poslato: 12. Feb, 2015. 13:54 »
najbrze i najlakse je da se auto zakaci na diagnostiku  sigurnno ima nekih greseka :)

Van mreže Filip

« Odgovor #2 poslato: 12. Feb, 2015. 15:11 »
neka ti očiste leptir klapnu gasa
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #3 poslato: 12. Feb, 2015. 16:09 »
bio na dijagnostici i nista ne pokazje ??? jedino ostaje da ocistim leptir pa da vidimo.

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #4 poslato: 12. Feb, 2015. 21:33 »
nemas potrebe da cistis leptir klapnu,jer nije ona.
idi sistemom eliminacije,probaj drugu bobinu stavi pa vidi,probaj druge svecice.
A koji motor je u pitanju?
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže Filip

« Odgovor #5 poslato: 13. Feb, 2015. 08:24 »
otkud znaš da nije ona?

ja sam imao iste simptome na staroj Oktaviji i baš je ovo rešilo problem
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže t.salai

« Odgovor #6 poslato: 13. Feb, 2015. 11:04 »
I ja na Fabiji. Leptir je bas izvor variranja obrtaja u 90% slucajeva.  bravo2
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

« Odgovor #7 poslato: 13. Feb, 2015. 16:25 »
motor je 1.4  16v 55kw ma probao bih ja drugu bombinu ali kako da je nabavim a da je ne kupim? jer ako nije ona onda mi ostaje visak a i ona nije jeftina. :-\

Van mreže cimo

« Odgovor #8 poslato: 13. Feb, 2015. 18:38 »
Jeste leptir,i na mom autu je to resilo problem

poslato sa sony xperia z2

Van mreže srbo

« Odgovor #9 poslato: 13. Feb, 2015. 18:39 »
Probaj sredi klapnu po preporuci.Moje misljenje je da bi da je bobina ili da je neka od svecica otisla da bi dijagnostika pokazala.
  • Vozi: Skoda fabia 1.9 tdi

Van mreže srbo

« Odgovor #10 poslato: 13. Feb, 2015. 18:55 »
Mislim da klapnu mozes sam da ocitis i to lako,neka me neko ispravi ako gresim. Mislim da sam ja to vrlo lako i brzo cistio dok sam vozio 1.4 mpi,ali neznam kako je na tom motoru 16v
  • Vozi: Skoda fabia 1.9 tdi

« Odgovor #11 poslato: 13. Feb, 2015. 20:28 »
hvala na savetima, probacu sutra da ocistim klapnu pa cu vam javiti rezultat :B=)

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #12 poslato: 13. Feb, 2015. 20:59 »
hvala na savetima, probacu sutra da ocistim klapnu pa cu vam javiti rezultat :B=)
ako bi mogao da snimis tok dogadjaja pa da predstavis ovde bio bih ti zahvalan  ;) ;),posto i meni variraju obrtaji ali ne toliko nego samo malo dize iznad 800 obrtaja!!!posto ne bi da radim nesto sto nisam video a verujem da je prosto  wac1 pozz
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Na mreži zare

« Odgovor #13 poslato: 14. Feb, 2015. 09:38 »
Skoro sigurno je klapna gasa tj. step motor. To je manje/vise standardna boljka na svim kolima ne samo na Skodi. Meni na Saxu varira ali mnogo manje samo sto kod njega ne pomaze ciscenje, samo zamena. Ne pada mi na pamet da bacim 100 evra samo zato sto mi ler varira 50-tak obrtaja gore/dole i to ne stalno :).

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #14 poslato: 14. Feb, 2015. 10:25 »
ma nije problem sto igraju obrtaji,nego sto se i potrosnja povecala,bar po BC-u! wac1
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000