uf, mislim da ce tesko ici bez novih zabica

meni su na fabiji majstori momacki izlomili tu plastiku.
zbog krtosti plasticnih delova ne preporucujem ti da radis ovo kad je spoljna temepratura ispod 20 stepeni.
prvo slika kako to izgleda kad je "namontirano"

prvo odvojis keder gumu kao na sledecoj slici

cepove na brisacima skini manjim srafcigerom, a potom gedoricom skini matice koje drze same brisace
(ovaj deo nemam dokumentovan jer sam slikao kad sam popravljao creva prskalica

)
kad uklonis brisace, polako i pazljivo pocni da vadis cepove-zabice. koristi dva srednja - srafcigera koja ces podvuci pod glavu cepa na suprotnim stranama i polako izvlaciti cep.
kod mene je ovaj levi bio izlomljen i samo zalepljen silikonom za masku, te nije imao nikakvu funkciju osim ukrasne.

srednji sam uspesno izvadio

desni je bio iskidan, i nije imao funkciju kao ni levi.

potom malo pridigni plastiku kako bi oslobodio creva prkalica.

kad dodjes do ove tacke, vec imas prilicno slobodan prilaz dobrom delu prostora koji zelis da ocistis, tako da ne moras da nastavljas sa demontazom zastitne plastike.
ako ipak zelis da uklonis celu plastiku, istreniraj dobro zivce.
plastika je podvucena u slic kedera, tj ispod soferke, a jedan deo poluvaljkastog oblika je oko motora brisaca.
znaci treba je vuci ka sebi i na gore, da se izvuce iz tog slica, ali ujedno paziti na onaj deo oko motora da ne dodje do loma.
preporuka je da pre nego sto pocnes uopste ovo da radis, nabavis 3 rezervne zabice (tek toliko da ako puknu imas rezervu kod sebe).
puno srece