Autor Tema: Problem sa strujom i paljenjem  (Pročitano 3636 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže deejaymiloshZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 4
Problem sa strujom i paljenjem
« poslato: 15. Feb, 2015. 22:37 »
Ovako, kupio drugu feliciju da imam za delove i da se vozim dok sređujem prvu. Skoro sam remontovao anlaser kod majstora i od tad sam primetio da svetla slabe kad pustim gas. E sad, akumulator (dosta star ali služi) je počeo preko noći da se prazni pošto su ovi mrazevi i sve. U gepeku nosim drugi akumulator koji mi služi za prvo paljenje auta ujutru, njega nisam stavio u auto jer su kontakti kontra pa onda natežem kablove, večeras se dešava sledeće, odem do grada na skup sve super i da upalim auto da preparkiram okrenem ključ auto izgubi struju. Tako desetak puta i uhvatim prespojim auto upali iz prve. Posle nekog vremena opet palim auto, okrećem ključ ( ima struje) ali kad treba da zavergla samo cokne. Upalim auto vozim se pola sata sve radi normalno, ugasim auto i neće da upali. Evo i snimka. I da, večeras sam primetio da su svetla počela da slabe još više nego do sad tj. sad se baš primeti, oslabi i tabla i osvetljenje nogu, grejanje, svee.
https://www.youtube.com/watch?v=OGbEGNKySQY&feature=youtu.be
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 1998

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
Odg: Problem sa strujom i paljenjem
« Odgovor #1 poslato: 15. Feb, 2015. 22:50 »
Losa masa los akku ili nesto nije dobro odradjeno sa anlaserom... a to sto na tabli svetla oslabe boljka na feli... ili masa ili punjnje alternatora...

• Ambition
« Odgovor #2 poslato: 15. Feb, 2015. 23:00 »
kapiram da je sad baš prestao da puni a akumulator i ovako ne drži struju tako da je moguće i to. kupio sam nove kleme, imam drugi altenator za delove, pa ću sutra da prebacim regler i da promenim kleme, pa se nadam za neki dan da kupim u akumulator :)

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #3 poslato: 15. Feb, 2015. 23:14 »
 Lepo je to sto ces to da uradis, ali ovaj problem ti je 99% zbog starog i loseg akumulatora... bravo2
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Ambition
« Odgovor #4 poslato: 15. Feb, 2015. 23:16 »
razmišljam sad i alarm na njoj mi pravi problem, otvorim vrata i alarm se uključi, onda moram da sačekam da se on isključi pa da upalim auto, možda je negde prespojio pa odvlači struju

Van mreže brlog04

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #5 poslato: 17. Feb, 2015. 22:38 »
Losa masa los akku ili nesto nije dobro odradjeno sa anlaserom... a to sto na tabli svetla oslabe boljka na feli... ili masa ili punjnje alternatora...
Mozes li nesto vise da mi kazes na tu temu "svetla oslabe - boljka na feliciji"? Da li tu mislis da svetla za osvetljavanje puta i svetla na instrument tabli slabije svetle na ler gasu? Kod mene je tako pa bi hteo da znam sta moze biti uzrok tog problema?
  • Vozi: Škoda Fabia II 1.4 16V 2008 Ambiente

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 17. Feb, 2015. 23:10 »
Da bas tako... Poveri mase na vozilu i izmeri koliko ti puni alternator u leru...

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 17. Feb, 2015. 23:12 »
razmišljam sad i alarm na njoj mi pravi problem, otvorim vrata i alarm se uključi, onda moram da sačekam da se on isključi pa da upalim auto, možda je negde prespojio pa odvlači struju

Jel ti ukljucen alarm pa otvoris vrata pa on pisti ili ne razumem kako bas ide problem.

• Ambition
« Odgovor #8 poslato: 19. Feb, 2015. 02:04 »
ne pisti, otvorim vrata i ukljuce se zmigavci. zatvorim vrata i lampica alarma svetli konstanto, da bih upalio auto iskljucim alarm (lampica trepne 4 puta) i to je to.
a ako zaverglam auto dok svetli lampica alarma i tad mi upali zmigavce i nikako ne mogu da startujem auto pa moram da cekam dok iskljuci.

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 19. Feb, 2015. 15:04 »
Cek .... Polako... Ne pitam jel pisti vec dal je aktiviran alarm pre nego otvoris vrata. Kako zakljucavas auto.. Daljincem? i Kad otkljucavas pa kad ti se ukljuci alarm jel otvaras vrata kljucem?

• Ambition
« Odgovor #10 poslato: 19. Feb, 2015. 16:20 »
nekako je uvek uključen o.O otvorim vrata ključem i upali se alarm, isključim alarm i upalim auto i tako svaki put

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #11 poslato: 19. Feb, 2015. 16:34 »
Pazi. Sasvim je normalno ako daljincem zakljucas i otkljucas kljucem da ti na otvaranje vrata aktivira alarm. i ako das kontakt ne ponistava jer je zastita aktivirala blokadu paljenja.. moras da iskljucis alarm trepnuce koji put. i onda mozes da palis. Ako se aktivira alarm i nisi ti stisao dugme na daljincu probaj vidi dal je losa baterija u daljincu. I jos jedno ako slucajno imas los akku i opadne napon vrlo lako je moguce da ga i to aktivira. ili kad palis da opadne struja pa ga to isto aktivira. Jer pad napona kod starijih modela alarma dovodi do reseta. kao kad skines klemu pa vratis pa on proradi pisti trepce i sl...

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #12 poslato: 19. Feb, 2015. 16:35 »
Eventualno ako ne znas koji je alarm u pitanju uslikaj daljinac ili centralnu jedinicu pa postavi sliku da ti mogu vise pomoci.

• Ambition
« Odgovor #13 poslato: 19. Feb, 2015. 16:44 »
nemam centralnu a evo

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #14 poslato: 19. Feb, 2015. 16:48 »
nisam mislio centralnu bravu vec centralnu jedinicu koju upravlja.. znaci nemas centralnu bravu?