Autor Tema: Nece da mi upali na plin kad je motor zagrejan  (Pročitano 7607 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže StefanZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 1
Nece da mi upali na plin kad je motor zagrejan
« poslato: 07. Feb, 2015. 17:16 »
Ljudi,felicija nece da mi upali na plin kad je motor zagrejan,ugasim ga na 5 min i ponovo da upalim ona nece(elektronski Lovato uredjaj je u pitanju,upali nekad ali moram 10ak puta da dam kontakt i vratim)....moram da prebacim na benzin da upali,pa tek onda na plin...hladna pali odmah...
promenjene svecice,filter vazduha(prestelovan plin),nov filter plina....
Sta bi moglo da bude problem?

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Nece da mi upali na plin kad je motor zagrejan
« Odgovor #1 poslato: 07. Feb, 2015. 17:52 »
 Bez obzira, da li se auto vozi na benzin ili plin, cesta je pojava da nece odmah da upali kad je vruc posle kratke pauze. Najcesce uzrok tome je nagomilavanje benzinskih para ili u ovom slucaju gasa u kucistu filtera. Tako se dobija prebogata smesa i postoji problem u paljenju. Ali, da bi bio siguran o ovo, primeni prosti trik: Prvi put kad ne bude hteo da upali, odmah skini poklopac filtera za vazduh i zatim ga vrati. Ako je do tih para (nagomilanog gasa). time ce se osloboditi...Ako zatim odmah upali, samo je to u pitanju, i sad tu treba naci neko resenje...al`, ajd` za pocetak, da vidimo da li je do toga  wac1
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Style
« Odgovor #2 poslato: 08. Feb, 2015. 14:22 »
ma jok,ista prica i kad vratim poklopac i probam,opet nece...

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 08. Feb, 2015. 16:55 »
Dobro..ajd sad da vidimo...U stvari, kad se ovaj problem pojavio? Da li se pojavio odmah nakon zamene svecica, ili kasnije (posle nekog vremena dok je normalno radio). Jer ako je do svecica (ako se problem odmah pojavio), moguce je da svecice nisu odgovarajuce toplotne vrednosti ili je napravilan zazor (0.7)???
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Style
« Odgovor #4 poslato: 08. Feb, 2015. 19:10 »
To je bilo i pre zamene svecica,ja sam pokusao da resim problem zamenom svecica....

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #5 poslato: 08. Feb, 2015. 23:09 »
Moje misljenje je da dobija previse vazduha. Tako je meni jedan clan sa starog foruma (zvonko aka tygzone) ubacio aluminijumsku foliju ali je bila debela na kuciste filtera na mesto gde ulazi vazduh, ali je poklopio samo pola rupe, auto poceo normalno da radi. I dan danas tako stoji, posle 4 godine.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 09. Feb, 2015. 19:02 »
Pa ne znam...mislim da nije do vazduha. Malo zbunjuje cinjenica da je auto ipak bio kod majstora i da je plin prestelavan ( ili to nije radio majstor plinadzija?)...A kad radi na plinu, koliki je broj obrtaja na leru?

• Style
« Odgovor #7 poslato: 09. Feb, 2015. 19:47 »
Pa majstor koji se bavi ugradnjom plina....900 obrtaja drzi konstantno...

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 09. Feb, 2015. 21:18 »
I ja isto vozim na plin, Lovato, samo ja imam karburator. Pretpostavljam da ti imas ubrizgavanje, zato i koristis elektronski Lovato?...Bice da je onda do te elektronike...moraces ipak do majstora. spkloud

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #9 poslato: 09. Feb, 2015. 23:04 »
Meni ga je zvonko nastelovao jednom i vec cetiri godine nisam nista pipao, ali je karburator.

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #10 poslato: 10. Feb, 2015. 05:31 »
Veoma cest problem koji se desava na ovim modelima vozila u ovom periodu, moguce je da psotoji problem u napajanju karburatora gorivom, savetujem postavljanje FILTERA za benzin koji bi mogao da sluzi kao MESTO na kome se proverava kvalitet napajanja gorivom .
pumpa koja se nalazi na gornjim ilustracijama potice sa skode favorit i moguce ej na njoj izvršiti i repariranje i sredjivanje ... doduse, delova za nepovratne ventile nema na tržištu i sama reparacija nije baš preporučljiva licima koja nemaju alat  i malo više iskustva
fabrička ugradnja pumpi za benzin za modele felicia podrazumevala je drugi model koji nema mogucnost majstorisanja
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

• Style
« Odgovor #11 poslato: 10. Feb, 2015. 16:19 »
Karburator je isto u pitanju,nije ubrizgavanje.

• Style
« Odgovor #12 poslato: 15. Feb, 2015. 22:29 »
Pronasao sam problem,ali nisam resenje...sraf za stelovanje ler-gasa na isparivacu(lovato)je bio najverovatnije previse zavrnut,odvrnuo sam ga jedan krug i auto pali odmah,ali mi sad ler varira i radi nemirno,nekad hoce i da se ugasi(povecao je i potrosnju malo,otkako sam mu odvrnuo taj stel-sraf).Sta moze da bude,da li ima spasa ili opet kod majstora?

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #13 poslato: 15. Feb, 2015. 22:54 »
Pronasao sam problem,ali nisam resenje...sraf za stelovanje ler-gasa na isparivacu(lovato)je bio najverovatnije previse zavrnut,odvrnuo sam ga jedan krug i auto pali odmah,ali mi sad ler varira i radi nemirno,nekad hoce i da se ugasi(povecao je i potrosnju malo,otkako sam mu odvrnuo taj stel-sraf).Sta moze da bude,da li ima spasa ili opet kod majstora?

Pa onda nemas elektroski isparivac... ne valja ti odnos vaznuha i plina.. a mozda cak i ugao paljenja nije strefljen kako treba... Ima tu dosta stavki kada je plin.. moje misljenje je da dobijas na usisu vise vazduha da nije redukovan pa zahteva i vise plina... probaj kada ti je mali ler da zapusis rukom stisnes crevo koje ide za hladan vazduh na filter vazduha dal ce se povecati broj obrtaja...

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #14 poslato: 15. Feb, 2015. 23:21 »

Stefane,...sad kad si odvrnuo sraf, suprotno od skazaljke na satu, sad si zapravo smanjio ler gas, i zato ti radi nemirno i sa manjim brojem obrtaja na leru, el tako??? Znaci...ceo problem je u rasprsivacu, treba zameniti membranu u njemu. Mada koliko sam ja razumeo, ti si bio kod majstora za plin. Mozda tad nije bio toliko evidentan taj problem sa paljenjem, ali sad ti je sigurno do rasprsivaca...