Autor Tema: Nece da mi upali na plin kad je motor zagrejan  (Pročitano 7597 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže StefanZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 1
Odg: Nece da mi upali na plin kad je motor zagrejan
« Odgovor #15 poslato: 16. Feb, 2015. 14:31 »
Krise,elektronac 100%...kod mene je fiksirana klapna vazduha(zatvorena je)vazduh dobija od izduvne grane i tu nista nije redukovano....na koliko stepeni da stavim paljenje?
menjali smo i isparivac drugi neki,ali nije ocigledno do njega...

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #16 poslato: 16. Feb, 2015. 14:39 »
Krise,elektronac 100%...kod mene je fiksirana klapna vazduha(zatvorena je)vazduh dobija od izduvne grane i tu nista nije redukovano....na koliko stepeni da stavim paljenje?
menjali smo i isparivac drugi neki,ali nije ocigledno do njega...

Imali smo slucaje jos na starom forumu da je isti motor sa razlicitim uglovima paljenja i da radi sve dobro i da potrosnja bude ok. Od ovog sto si napisao meni se samo ne svidja sto je svez i hladan vazduh zatvoren a sa grane ostavljen.. ja bi krenuo tako sto bih to obrnuo da vidis dal ces dobiti neku promenu i kakvu... a paljenje oznaci kako stoji i kontra od smera skazaljke na satu pomeri jako malo 2-3mm. ako imas storoboskop jos bolje radite tim ako ne onda ovako... ako moze postavi sliku isparivaca koliko si presao sa njim kad je servisiran uredjaj?

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #17 poslato: 17. Feb, 2015. 16:39 »

Osnovna stvar kod plinskog uredjaja je da auto normalno radi na benzinu... Ako na benzinu radi normalno, pali normalno u svim rezimima, nikakvo podesavanje paljenja ne treba raditi...Svi problemi koji kasnije nastaju su samo do plinske instalacije sa ventilima i plinskim rasprsivacem...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #18 poslato: 17. Feb, 2015. 23:28 »
Osnovna stvar kod plinskog uredjaja je da auto normalno radi na benzinu... Ako na benzinu radi normalno, pali normalno u svim rezimima, nikakvo podesavanje paljenja ne treba raditi...Svi problemi koji kasnije nastaju su samo do plinske instalacije sa ventilima i plinskim rasprsivacem...

Samo za obavetenje tog osnovnog da kao prvo rad na LPG voli malkice jace predpaljenje nego na benzin.. I pise da je probao drugi isparivac i isto JE.... Ja sam sa istom greskom dosao na stari forum... I posle iks majstora i bar jedno 100 150 evra sam ja sam resio problem...

Van mreže nesa8343

• Registrovan
  • Ugled: 1
« Odgovor #19 poslato: 20. Okt, 2016. 18:04 »
Imao sam taj problem. Majstor je utvrdio da se ventil na plinu ne otvara kad se ugreje,kaže da se to često dešava. Kupio nov ventil ,hiljadu i nešto dinara i rešen problem. Kad daš kontakt na bravi a na ventilu se ne čuje ono CAK,znači to je to.
  • Vozi: Felicija 1.6