Autor Tema: Škripanje guma preko neravnina  (Pročitano 4359 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Nebojša90Započeo temu

Škripanje guma preko neravnina
« poslato: 17. Feb, 2015. 20:31 »
Pozdrav! Kao što naslov teme govori dešava mi se kada prelazim preko ležećeg ili neke neravnine škripi neka guma iz prednjeg desnog točka, znači samo sa te strane, škripi kao da su gumice balans štangle u pitanju, međutim one su zamenjene, ali se i dalje se čuje ta škripa. Majsor kaže da je trap maksimalno utegnut, nema nigde lufta, ništa ne lupka. Nekako imam osećaj da škripi kao da nešto nije podmazano. Da napomenem da su amortizeri novi. Međutim primećujem da kada se auto malo ugreje da se škripa smanji. E sada šta to može biti? Da nije možda to od ovih niskih temperatura pa se neka gumica stisne pa škripi, ili je nešto drugo u pitanju? Hvala! :)

Na mreži BALKANIJA

Odg: Škripanje guma preko neravnina
« Odgovor #1 poslato: 17. Feb, 2015. 22:07 »
Neke fabie MK1 su imale kao neke biksne bakarne navucene na balans stanglu. E pri zameni gumica mnogi majstori to skinu kao visak ....  I zato skripi ko ludo.

« Odgovor #2 poslato: 17. Feb, 2015. 23:07 »
Neke fabie MK1 su imale kao neke biksne bakarne navucene na balans stanglu. E pri zameni gumica mnogi majstori to skinu kao visak ....  I zato skripi ko ludo.
Da ali ovo se čulo i pre menjanja gumica balans štangle. I čuje se samo desni prednji točak tj. odatle se čuje.

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #3 poslato: 17. Feb, 2015. 23:58 »
proveri stabilizatore i silen blokove.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #4 poslato: 18. Feb, 2015. 11:21 »
ja sam imao slican problem culo se skripanje  na desnom tocku i ispostavilo se da je crkao homoodnkineticki zglob... meni je bilo cudno da setako cuje ali kad smo ga zamenili sve je bilo ok...
provi i lezajeve na soljama amortizera i oni znaju da skripe

« Odgovor #5 poslato: 19. Feb, 2015. 20:14 »
Nekako najviše sumljam na te šolje amortizera, kažem kao guma da škripi i to se manifestuje samo preko ležećih uglavnom, ovako na blažim neravninama se ništa ne čuje, zato me to i malo zbunjuje, i kao kada se auto ugreje da se to škripanje smanjuje postepeno...

Van mreže djordjebg

« Odgovor #6 poslato: 19. Feb, 2015. 20:24 »
Solje amortizera prave zvuk preko neravnina, ali prave i kada se volan okrece u mestu.
Ovaj auto na klipu ima problem sa soljama amortizera.
https://www.youtube.com/watch?v=khZ16AOztT4

« Odgovor #7 poslato: 19. Feb, 2015. 22:47 »

Onda po ovome kod mene nisu šolje, pošto ja te simptome nemam... Kod mene kao da cvrči guma kad pređem preko ležećeg, nema nikakvog lupkanja.

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #8 poslato: 19. Feb, 2015. 22:54 »
Kupi silikonsku mast u spreju i naprskaj gumice balans štangle (ni slučajno WD-40), ako nisu original ume guma da se stvrdne pa da škripi dok se malo ne ugreje :) I da nije do toga, taj sprej nećeš da baciš, treba povremeno da se naprskaju vođice na staklima njime :)
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

« Odgovor #9 poslato: 20. Feb, 2015. 19:41 »
Evo danas posle nekih pola sata vožnje, škripa se čuje dosta manje nego kada je hladan motor. Moraću onda da probam sa tim silikonskim sprejem, viđao sam to po marketima. Ne mogu da verujem, gumice su zamenjene pre jedno mesec i po u Škodinom ovlašćenom u NS i opet se isto ponavlja.

« Odgovor #10 poslato: 23. Feb, 2015. 17:39 »
Kupi silikonsku mast u spreju i naprskaj gumice balans štangle (ni slučajno WD-40), ako nisu original ume guma da se stvrdne pa da škripi dok se malo ne ugreje :) I da nije do toga, taj sprej nećeš da baciš, treba povremeno da se naprskaju vođice na staklima njime :)

Evo rešen problem naprskao silikonom u spreju gumice i prestala škripa :) Hvala svima na odgovorima :)