Autor Tema: Ukradena vozila  (Pročitano 8394 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dusko zemunZapočeo temu

Ukradena vozila
« poslato: 30. Maj, 2013. 15:31 »
Dragi forumasi,

Došao sam na ideju da bi nažalost u duhu vremena u kome živimo, otvaranje ovakve teme bilo od značaja, svima ...

Činjenica da se ovaj forum prati u okruzenju, takodje daje priliku da se i naši prijatelji iz okruzenja prikljuce davanjem  objava o nestalim  vozilima, a takođe i u informisanju o vozilima koja su nestala sa ovih prostora...

Predlazem da u okviru objava bi obavezno bilo postaviti sto vise slika ukradenog vozila uz sto vise detalja svojstvenih bas tom vozilu(specificna ostecenja ili slicno...)

Znam da je obilje optimizma u mojoj ideji, ali smatram da mozda samo malo truda mozda moze nekome mnogo pomoći.

Znam kako sam se osećao kad sam 2x naišao na moj sveže obijeni roomster.. a i kako sam se osećao po prijavi krađe loklanoj stanici milicije..., a ne dao mi Bog da dozivim da mi neko neki od mojih automobila ukrade ...

Pozdrav svima... 
Dusko Zemun
« Poslednja izmena: 15. Feb, 2014. 14:10 pedja »
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže Turbo

Odg: Ukradena vozila
« Odgovor #1 poslato: 30. Maj, 2013. 18:55 »
Kradene Škode kod nas u roku od par sati završe preko granice(najčešće BIH a gde dalje ne znam), ili u delovima, opet u roku od par sati. Insajderske proveren informacije. Jedino munjevitom reakcijom i vezom sa nekim visoko u policiji može da se spreči ovo što sledi posle krađe.
A to obijanje i vađenje plejera, to rade lokalni narkomančići i protiv toga jedino alarm pomaže.

Van mreže olajkris

« Odgovor #2 poslato: 30. Maj, 2013. 23:31 »
Sva ukradena vozila zavrse negde preko granice ili u delovima se proda. Mislim da ne vezano za to ovo u opste nije los topik. Jer desi se nekad da se i nadje vozilo. Ja sam bas juce bio iznenadjen lepo kada sam na facebook drustvenoj mrezi procitao kako su u madjarskoj napravili stranicu jednu na facebook-u gde moze svako da pise i postavi sliku svoga auta ako je ukraden. No da dovrsim pricu, decko su ukrali ford fiestu. nekih 2 do 3 godine staru i uspomoc stranice je pronasli u roku od 20 i nesto sati, celu i neostecenu. Ta vest danas na skoro svim madjarskim medijima kruzi kako je drustvena stranica i ljudi na njoj na interesantan nacin pomogla decku u pronalazenju svog ukradenog auta. E sad naravno da ovo nije facebook ali opet neko postavi ukraden auto(ne daj boze) taj i taj ili ima neki prepoznatljiv pecat pa se razlikuje od ostalih. Mozda pomogne pa ipak nekim cudom covek nadje svoj auto.

« Odgovor #3 poslato: 31. Maj, 2013. 06:35 »
bilo kakako bilo,da li zavrsila negde preko granice ili u delovima, veoma je korisno da se zna nesto o  automobilu koji je nestao, jer u slucaju da i neko od nas koji ih vozimo ili se bavimo prodajom ili preprodajom delova na nesvestan nacin dodjemo u posed takvog auta ili dela sa takvog auta, dolazimo u situaciju da podlezemo krivinom zakonu, a verujem da to nikome ne ide u korist...

stoga se iskreno nadam, da nece biti prevelike potrebe za eksloatisanjem ove teme, ali neka stoji ovde za sto se kaze ZLU NE trebalo...

Van mreže srbo

« Odgovor #4 poslato: 20. Nov, 2013. 17:33 »
ta auta idu odmah u delove po auto otpadima ko ce da rizikuje da tera auto koji kosta u fulu 2000-3000 e
  • Vozi: Skoda fabia 1.9 tdi

« Odgovor #5 poslato: 23. Nov, 2013. 11:38 »
pa u tome i jeste poenta ove teme, da mi koji mozda mozemo da dodjemo u kontakt sa takvim vozilima znamo ... a i da se svest svih onih koji mozda i pomisle da su ili beznadezni slučajevi kad im nestane auto ili oni koji pomisle da mogu da ukradu i tek tako preprodaju auto... da svi znaju da je nesto uradjeno po tom pitanju ... preventiva je pola posla ... zar ne?

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 1
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
« Odgovor #6 poslato: 23. Nov, 2013. 13:00 »
Hm!? Da li je baš tako? Ako izuzmemo iskustva "univerzalnih poznavalaca svih tema", ostaje ono što me iskustvo rada naučilo. Učesnici u "prodaj/kupi ukradeno vozilo ili deo", lopov-preprodavac, po pravilu znaju šta rade. I to je posao Policije, i tržišne inspekcije, donekle. Građanin-kupac, neće odgovarati krivično/prekršajno za kupovinu kradenog vozila/dela za vozilo. Istina, može pretrpeti materijalnu štetu, oduzimanjem vozila/dela za vozilo, od strane Policije, ali sa mogućnošću da se u parnici protiv lopova obešteti. Sve ovo važi u načelu.
U pojedinostima-bilo bi malo prostora u ovom forumu, da se objave podaci i slike kradenih vozila/delova, pa makar to bilo samo za Škodu.
Mogućnosti preventive: 1. Škoda, kao marka nije u vrhu atraktivnosti(srećom), za sada; 2. garaža; 3. kvalitetan alarm; 4. zeder; 5. ne držati ništa u interesantno kabini, što se spolja vidi, a pogotovo ne žuti prsluk i "SnK"(sanitetski komplet prve pomoći), jer je često uzrok razbijanja zadnje šoferšajbne. Sve što sam naveo je opštepoznato, al eto podsećanja radi. A da. Svaki ukras vozila je moguća meta-od kapica ventila na gumama, do novih znakova-jer ih tržište traži  :))

Van mreže dulefontana

« Odgovor #7 poslato: 23. Nov, 2013. 13:09 »
Samo bih dodao i felne i ostale interesantne stvari na autu

Sent from my HTC Desire X

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 1
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
« Odgovor #8 poslato: 23. Nov, 2013. 13:40 »
Rekoh: "Svaki ukras vozila je moguća meta"!
A evo prakse, sa kapicama ventila:
http://youtu.be/r959mIpYecY

Van mreže fobia24

« Odgovor #9 poslato: 23. Nov, 2013. 20:47 »
Ja na svu sreću nisam čuo da je neka škoda ukradena, što će značiti da nisu popularne i da su to ređi slučajevi od vw, zastave, renoa, itd. Ovo što robocoprs navodi je tačno, meni su kapice skinuli vrlo brzo i pored kamere.
Evo još jednog primera šta je lopovima sve više interesantno:

Na mreži bugarin

« Odgovor #10 poslato: 23. Nov, 2013. 21:09 »
Onda si lose informisan ;)
Na starom forumu je jedan kolega pisao o kradji fabije, a 2008-e su u zemunu zatvorena dva servisa jer su rasturali kradene skode i valjali i ugradjivali delove u svom servisu.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Neba

« Odgovor #11 poslato: 23. Nov, 2013. 21:35 »
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže vlada320

« Odgovor #12 poslato: 24. Nov, 2013. 23:42 »
Ovaj video o kradji Fabie nema veze za realnoscu!
Hajde, sto se tice otvaranja gepeka = na znam da li bas moze tako da se otvori, ali tesko iz prve, posto bravica gepeka ima 2 zuba.
Zatim, svi znamo da kod Fabie ne mogu da se otvore vrata iznutra kada je zakljucana (bar je kod modela sa daljinskim centralnim tako) osim ako se dva puta pritisne taster za zakljucavanje, a zasto bi neko to uradio!?
I na kraju, kako ce da upali auto sa kodiranom bravom, a usao je unutra praznih ruku - Bez lap topa i drugih elektronskih pomagala?

Cuo sam da na Renoe masovno stavljaju protiv kradje ovo: Dzek za kacenje dijagnostike u kabini, gde lopovi kace lap top, zameni se dzekom gde je raspored kablova izmesan i na taj nacin se sprecava paljenje auta od strane kradljivaca. Naravno, dobije se i adapter, koji se ne drzi u autu, vec se nosi samo za potrebe servisne dijagnostike.
Da li je neko cuo da ovakva zastita postoji i za Skodu i gde moze da se nabavi?
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Na mreži bugarin

« Odgovor #13 poslato: 24. Nov, 2013. 23:48 »
Svaki auto-elektricar to moze da ti uradi. Postojeci dzek se menja dzekom po zelji, a zavisno od izbora vlasnika vozila u vezi tog zamenskog dzeka, na licu mesta se pravi adapter.
Odavno to rade na celom VAG-audi programu.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #14 poslato: 30. Nov, 2013. 07:47 »
Nazalost,skodina vozila se u velikom broju i kradu a takodje i obijaju svakodnevno... To bar pokazuje statistika potraznje bocnih leptir ili prednjih vozackih stakala uz potraznju ispravnih kontakt brava...
Jos jedna cinjenica zbog koje mozda se manje govori o kradji skodinih vozila je i ta sto se uglavnom kradu sluzbena vozila koja su na ovaj ili onaj nacin osigurana i kasnije obestecena... Manje se kradu privatna vozila...

Iskreno,nisam se nikad niti interesovao niti znao za ove pumpica fore za otkljucavanje... Posle tog saznanja...shvatam koliko je zastita kola i postavljanje alarma kandzi i svega ostalog ... Sizifov posao...

Dobar klip,samo da nekome ne da ideju ...