Autor Tema: Simptomi loših dizni ili loše instalacije. Fabia 1.9 TDI  (Pročitano 73670 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži mihajloalasp

Odg: Simptomi loših dizni ili loše instalacije. Fabia 1.9 TDI
« Odgovor #15 poslato: 21. Feb, 2015. 10:00 »
Jel su testirane dizne? Ako nisu, odnesi ih makar da budeš siguran da je sa njima sve u redu. Missfire je kad u momentu nema paljenja, kod dizela to može da bude zbog loše kompresije ili zbog neispravne dizne, treće nema.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Na mreži 2 BusyZapočeo temu

« Odgovor #16 poslato: 21. Feb, 2015. 10:17 »
Onda su dizne.Znači još 500 € da se ulupa...

Van mreže djordjebg

« Odgovor #17 poslato: 21. Feb, 2015. 10:22 »
Koliko znam moze da se radi reparacija dizni na tim motorima za visetruko manju cenu.

« Odgovor #18 poslato: 21. Feb, 2015. 10:23 »
Ne znam,meni majstor kaže da je provera i (verovatno) čišćenje dizni 12000 RSD po komadu.

Na mreži bugarin

« Odgovor #19 poslato: 21. Feb, 2015. 10:30 »
verujem da si mislio 1.200rsd a ne 12.000.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #20 poslato: 21. Feb, 2015. 10:45 »
Dobro sam ga čuo.Možda se ugrađuje i to dobro.

Na mreži bugarin

« Odgovor #21 poslato: 21. Feb, 2015. 12:21 »
vidi, ja kad sam radio-cistio dizne na benzinjari, ciscenje je bilo oko 30 eura. samo ciscenje, bez demontaze i montaze.
za dizne za dizela je tada bilo oko 50e. ali ne bi trebalo da ima veze sa tada i sada jer je cifra u  evrima.
nemoj davati svakome da ti se igra sa diznama, ali nemoj ni placati neciji bezobrazluk. raspitaj se na vise strana za cenu :(
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #22 poslato: 21. Feb, 2015. 12:22 »
Naravno.

Van mreže gimy

« Odgovor #23 poslato: 21. Feb, 2015. 17:15 »
Ja kad sam radio dizne 2000din je bila samo provera po dizni bez demontaze i montaze,ukoliko se odlucis da je repariras(menjanje ulozaka,igle itd.) sto je kostalo nekih 100e po dizni onda ne placas proveru.To je bilo pre 3 god, i daju garanciju 6 meseci samo,smesno ako hoces jos dugo da vozis taj auto,muka su te dizne,jeftiniji je ceo motor .
  • Vozi: Skoda Superb 2.5 TDI 2005

« Odgovor #24 poslato: 21. Feb, 2015. 20:04 »
Dobio sam mejl od Žeravice u Novom Miloševu.Provera i čišćenje po dizni je 3500 RSD,a reparacija je i do 18000 RSD,po dizni.

Van mreže olajkris

« Odgovor #25 poslato: 21. Feb, 2015. 23:04 »
Dobio sam mejl od Žeravice u Novom Miloševu.Provera i čišćenje po dizni je 3500 RSD,a reparacija je i do 18000 RSD,po dizni.

Samo dobro mogu reci za njega od sebe i od drugih.

Van mreže milosgranice

« Odgovor #26 poslato: 22. Feb, 2015. 11:18 »
dizna radi ili ne radi, ne moze da radi 5 minuta dobro ili lose pa proradi,
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #27 poslato: 22. Feb, 2015. 11:19 »
Ok,a ovi simptomi na mojoj "Furbiji"?

Van mreže milosgranice

« Odgovor #28 poslato: 22. Feb, 2015. 11:26 »
u protokomeru imas integrisan temperaturni senzor, koji kaze pomeri paljenje ili ne, juce je bilo toplo kako je radio auto, jel si probao da iscupas protokomer da vidis jel ima promena na autu dal dimi vise ili isto, uzmi ogledalo pregledaj da kojim slucajem negde ne curi nafta, isprati svuda gde ide gorivo, proveri spojeve za gorivo, kreni od najprostijeg, po meni to nisu dizne, kao sto rekoh dizna ne radi ili radi, EGR proveri dal radi kako treba, ovo te ne kosta nista i mozes sam da uradis
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #29 poslato: 22. Feb, 2015. 11:37 »
Druže,nisi čitao od početka.
Sve smo proverili.3 majstora su gledala auto.
Prvi je praznio rezervoar,čistio pumpu u njemu,sito takođe,menjao filter nafte,proverio pritisak goriva.Drugi majstor ga je na VCDS proverio,auto mu je izbacio greške paljenja na 3. i 4. cilindru.Treći majstor je proverio kompresiju na hladnom paljenju-OK,proveravao pritisak ulja,oprao motor,zamenio ulje i filter kao i hidropodizače.
Juče ujutro je upalio iz prve.U leru je radio 2 minuta na 4 cilindra,posle toga "odumiru" cilindri,auto se gasi.Posle nije hteo da upali.Popodne sam ga upalio,teškom mukom,krenuo pod visokim obrtajima da ga provozam.Posle 2 km i 5 minuta vožnje,auto je normalno radio.Napominjem,da kad krenem da ga tako vozim,čak i kad radi na 3 klipa,crni dim se na pojavljuje.Ni kasnije,kad potopim pedalu gasa.