Autor Tema: Simptomi loših dizni ili loše instalacije. Fabia 1.9 TDI  (Pročitano 73671 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži 2 BusyZapočeo temu

Drugari,pomoć.Pitao sam na dosta foruma (čak i na Briskoda),slabo se ljudi interesuju za moj problem.
Pokušaću da budem što kraći.
Auto pri hladnom startu upali,radi na 4 cilindra,da bi posle 1 minut krenuo da radi na 3.Trese se ceo motor,povećana je potrošnja i u leru i u vožnji.Dok je u leru,hoće i da se ugasi,ali ako krenem da ga vozim,uz silno čekićanje,motor se sa dizanjem temperature "oporavlja" i polako radi sa 4 cilindra.Uradili smo sledeće:
-zamenili filter nafte
-očistili rezervoar
-pumpu u rezervoaru
-sito ispred nje
-sipali novu naftu
-proverili pritisak u dovodu nafte do filtera
-dijagnostika svaki put pokaže da različiti cilindar NE RADI.
-sipao Aditiv Liqui Molly,produvao auto ukupno 100km na visokim obrtajima.
Dok radi na 3 cilindra jako dimi.
Majstor je rekao da dođem u petak i da ga ostavim preko noći da vidi kako radi.On hoće da izmeri kompresiju,mada auto pali na prvu čak i hladan.Rekao mi je da je suzio uzrok na dizne i/ili instalaciju do njih.
Zanima me vaše mišljenje.Ja lično mislim da je otišla neka žica sa te instalacije,jer dizne ili rade ili ne rade.
Hvala u napred.

Van mreže decha

Odg: Simptomi loših dizni ili loše instalacije. Fabia 1.9 TDI
« Odgovor #1 poslato: 18. Feb, 2015. 10:14 »
Moje laičko razmišljanje,

pošto dijagnostika pokaže svaki put drugi cilindar da ne radi, ja bih isključio i dizne i instalaciju. Da bilo koja dizna ne valja ili instalacija do nje, uvek bi pokazivalo na taj cilindar gde ne valja dizna ili instalacija. Ja bih pre sumnjao na sam motorni računar, ali to mora neko bas sa iskustvom i stručan da potvrdi. Postoje servisi koji servisiraju motorne računare, apostoji i varijanta polovnog, ako je do njega.
 Nadam se da ćeš brzo rešiti problem
Pozdrav
  • Vozi: skoda fabia 1.9tdi 2006

« Odgovor #2 poslato: 18. Feb, 2015. 10:16 »
Nadam se da je nešto tako.Čekam još nekog da se javi.
Evo sad mi je jedan lik odgovorio na Briskoda,on misli da je glava ili bregasta.

Van mreže djordjebg

« Odgovor #3 poslato: 18. Feb, 2015. 10:27 »
Kakvu gresku izbacuje dijagnostika? Koji je kod greske?

« Odgovor #4 poslato: 18. Feb, 2015. 10:31 »
Ne znam kod Nije mi to rekao.Samo prijavljuje da ne radi cilindar.Prvi put nije radio 2.,pa sutradan 1. i juče 3.

Van mreže djordjebg

« Odgovor #5 poslato: 18. Feb, 2015. 10:39 »
To si trebao zapisati ili slikati, pise koji je error code i na osnovu toga se potrega suzava.

Na mreži bugarin

« Odgovor #6 poslato: 18. Feb, 2015. 11:07 »
Proveri senzor radilice
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #7 poslato: 18. Feb, 2015. 11:15 »
proveri da kojim slucajem nije prezubio za jedan zub...  takve simptome je ima drugar na G4  pa je to bio problem

« Odgovor #8 poslato: 18. Feb, 2015. 12:36 »
Oterao sam ga kod elektroničara.

Van mreže tutinburg

« Odgovor #9 poslato: 18. Feb, 2015. 16:21 »
Imao sam slicnih problema na mojoj skodi koja je doduse benzinac ali simptomi su slicni kao tvoji auto se prilikom paljenja ponasa normalno, pali uvek iz prve i to na pola kljuca bilo toplo bilo hladno, medjutim posle dva tri minuta pocne da drhti i trese ne puno al trese. uz mnogo muke i setanja po servisima resio sam problem na nemackom forumu jer mi je jedan lik kazao da proverim creva na usisnoj grani. Jedno crevo sam zamenio , valjda je pustilo samo od sebe od starosti... otvor velicine igle al eto kad se masina zagreje ona falsuje vazduh i eto muke ... zamislite jedno crevo a boli glava do koske ... zato je moj savet proveri i ti usisnu glavu. Nije naodmet onako od muke pa mozda upali i to kod tebe ...
  • Vozi: Skoda Fabia 1,4 mpi

Van mreže milosgranice

« Odgovor #10 poslato: 19. Feb, 2015. 15:54 »
Ne znam kod Nije mi to rekao.Samo prijavljuje da ne radi cilindar.Prvi put nije radio 2.,pa sutradan 1. i juče 3.
ja kod njega vise ne bih isao, pogledaj senzor radilice i pogledaj zupcenje, EGR, dal vraca saug
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #11 poslato: 19. Feb, 2015. 17:50 »
Javio mi se majstor.
Izmerili kompresiju-dobra.
Otvorili su motor,nema nekog oštećenja,tako mi je rekao.
Sumnjalo se na hidropodizače,nisu ni oni.
Dizne i elektronika nisu.
Sada će probati da promene ulje i isperu motor,pa će probati da ga upale ujutru,kad je hladan.
Sve mi deluje kao neki fantomski kvar.

Van mreže tutinburg

« Odgovor #12 poslato: 19. Feb, 2015. 21:05 »
Evo opet ja, i meni su merili kompresiju, pa cistio brizgaljke-dizne, pa lambda sonda, pa katalizator, pa bord computer, pa svecice, pa bobina ... pa dijagnostika ... i da ne nabrajam sto sta.. a problem na usisnoj grani  =)) =)) =)), kazem nebi bilo lose da to proveris ...
  • Vozi: Skoda Fabia 1,4 mpi

Van mreže gimy

« Odgovor #13 poslato: 19. Feb, 2015. 21:23 »
Ja sam imao problem sa diznama na mercedesu vaneo 1.7cdi i fiat stilo 1.9jtd, i simptomi su bili raziciti,valjda to zavisi i koliko je dizna losa ili mozda vise njih,na mecki kad je hladna palila je normalno a topla jedva,kad upali ide normalno i kostatovano je da je jedna jedva radila a ostale isto ne bas najbolje,fiat je bio bucan kao na 3 cilindra da radi nekad vuce normalno nekad slabo i dimio je malo,elektronska dijagnostika nije mogla da ih ocita kao gresku.
  • Vozi: Skoda Superb 2.5 TDI 2005

« Odgovor #14 poslato: 21. Feb, 2015. 09:16 »
Evo da javim.
Opran je motor iznutra.Proverena kompresija,proveren pritisak ulja,sve u normali.Promenjen filter ulja i ulje u motoru.Zamenjeni su hidropodizači.Problem se nastavio.Izbacuje grešku naizmenično "MISSFIRE CYLINDER 1".Motor,doduše,malo kraće radi na 3 klipa,dok se ne zagreje.Zatim je sve ok.
Ne znam šta je,majstori bi da skidaju glavu,znači ni oni ne znaju.