Autor Tema: aditivi i cistaci sistema za gorivo  (Pročitano 23187 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže krcaerdoglijaZapočeo temu

aditivi i cistaci sistema za gorivo
« poslato: 24. Feb, 2015. 22:49 »
pozz ljudi!!zanima me kakvi su ovi preparati u praksi?da li je neko koristio i kako se ponasa motor posle primene istih?posto mi motor ima malo neravnomeran rad,da ne bi cistio klapnu gasa mozda bi ovo bilo lakse resenje pa me zanimaju vasa iskustva!!kao na primer:   http://www.lavauto.rs/elektronski-katalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=31141&category_id=119
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Na mreži zare

Odg: aditivi i cistaci sistema za gorivo
« Odgovor #1 poslato: 24. Feb, 2015. 22:53 »
Kako vidim po tudjim iskustvima a i po svom to sluzi samo da ocisti novcanik  :B=).

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #2 poslato: 24. Feb, 2015. 22:58 »
Ako je klapna gasa zaprljana, neće ti pomogne ni jedan aditiv :B=) Iskreno da ti kažem, u servisu smo isprobali sve moguće aditive, za benzin, dizel ma sve što može da se kupi ovde. Ni jedan od tih nije radio kako kažu da radi. Kod drugara smo u Yuga sa pežoovim motorom sipali aditiv za čišćenje dizni jer je trokirao (retko ga vozi na benzin), a prethodni vlasnik filter za 90.000 nikad nije promenio. Sipali smo, vožen je tako i nije se javljalo dok nije potrošen taj rezervoar goriva, kako je to potrošio, ponovo je krenulo da secka i trokira. Po meni čisto bacanje para :)
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Na mreži zare

« Odgovor #3 poslato: 24. Feb, 2015. 23:02 »
Ja obicno sipam tako nesto (ako se setim) kada krenem na more. I najcesce sipam neki kupljen na Luk Oil pumpama. Nikada nisam primetio nikakvu razliku. Da li je ima ili nema ne znam ali ja je ne vidim.

Van mreže vlada320

« Odgovor #4 poslato: 24. Feb, 2015. 23:46 »
Prvo, na aditivu za čišćenje dizni treba da je naglašeno da li je za benzince ili dizele, jer sastav nije isti.
Drugo, sipanje aditiva ima svrhu samo ako se nakon sipanja vozi dugo na otvorenom putu, najbolje autoput. Čuo sam za slučajeve kontraefekta kada se sa aditivom vozila samo gradska vožnja.
Treće, takvi aditivi, kao što je i Wynns Injector cleaner slićne cene, a koji i ja koristim jednom godišnje imaju više preventivnu ulogu, a ako problem već postoji - samo skidanje i ultrazvučno čišćenje dizni pomaže. Ni ono kačenje na neku aparaturu za čišćenje dizni nije 100% delotvorno.
Ja ipak mislim da upotreba takvih aditiva povremeno nije bacanje para, auto je 5 godina kod mene, koristim to jednom godišnje, a nekakav dijagram na dijagnostici kaže da dizne odlično rade, odnosno raspršuju.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže Turbo

« Odgovor #5 poslato: 25. Feb, 2015. 09:14 »
pozz ljudi!!zanima me kakvi su ovi preparati u praksi?da li je neko koristio i kako se ponasa motor posle primene istih?posto mi motor ima malo neravnomeran rad,da ne bi cistio klapnu gasa mozda bi ovo bilo lakse resenje pa me zanimaju vasa iskustva!!kao na primer:   http://www.lavauto.rs/elektronski-katalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=31141&category_id=119

Meni u Škoda uputstvu koje je došlo uz auto stoji da ni pod razno ne sipam nikada nikakve aditove za gorivo.

Huawei P6 TT

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #6 poslato: 25. Feb, 2015. 11:10 »
Naravno,ne očekuješ da proizvođač skače u stomak sebi,svojim dilerima i ovlašćenim servisima.
Ne znam kako bih da definišem aditive.
Ako ih staviš kajaćeš se,ako ih ne staviš opet ćeš se kajati.Kad tad.

Van mreže Turbo

« Odgovor #7 poslato: 25. Feb, 2015. 12:05 »
Ne sipati na kojekakvim Dakipetrolima, Makipetrolima, i nema brige. Aditiv nije nešto što je predviđeno u radu motora. Još manje provereno.

Huawei P6 TT

Van mreže krcaerdoglijaZapočeo temu

« Odgovor #8 poslato: 25. Feb, 2015. 20:01 »
oke ljudi,tnx na odgovorima!!!ne gine mi ciscenje klapne  =))
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže skodilakprvi

« Odgovor #9 poslato: 25. Feb, 2015. 20:33 »
Tvoj izbor, ja praktikujem kao Vlada.
Jednom godišnje kada se stuče ceo rezervoar u jednom dahu.
Na prethodnoj Octaviji sam koristio tako 4 godine i kad je rađena elektronika pumpe majstor je rekao da su pumpa i dizne u savršenom stanju.
Nastavljam dalje sa istom praksom, i samo da napomenem sipam liqui moly.
  • Vozi: Octavia 1.9 TDI PD 105ks.

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #10 poslato: 25. Feb, 2015. 20:40 »
Da me neko ne shvati pogrešno zbog prethodnog posta. Kao preventiva je odlično, ja u Fabiju sipam pred more od kad je kupljen auto, neće da škodi sigurno. Ali kome su dizne zaprljane, tu su male, da ne kažem nikakve šanse da pomogne. Samo skidanje i pranje ultrazvučnoj kadi.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Na mreži AcoSk

« Odgovor #11 poslato: 25. Feb, 2015. 22:50 »
Meni je O2 zezala na benz, a kad je hladan motor pogotovo. Otkada sipam na OMWu onaj od 100 oktana nikada vise nisam imao problem..
A da ne pricam da auto lepse radi, bolje vuce itd.

Van mreže JohnnieBGD

« Odgovor #12 poslato: 26. Feb, 2015. 04:16 »
Ja sam probao dva i to oba preko Wynn's mašine i sa Wurth-ovim je motor malo mirnije radio. Koštao je oko 850din.
Pre dva meseca smo na istoj mašini čistili sa Wynn's aditivnom za dizele, ali pravljenim baš za mašinu i auto mnogo bolje vuče, ja zadovoljan. Taj aditiv se prodaje u metalnom pakovanju i košta 2000din. za dizele, njega već vredi probati :)
  • Vozi: Mercedes E220 CDI