Autor Tema: Daljinsko zakljucavanje mi ne reaguje sa udaljenosti  (Pročitano 5832 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže geca82Započeo temu

Daljinsko zakljucavanje mi ne reaguje sa udaljenosti
« poslato: 25. Feb, 2015. 10:44 »
 Postovanje svima, imam problem sa daljinskim zakljucavanjem/otkljucavanjem na Skoda Fabiji, kombi, 1,9tdi, 74kwh,  2002.g., a manifestuje se tako sto ne mogu sa skakavac kljucem (tri dugmeta) otklj./zaklj. sa udaljenosti vece od 2-3 metra. Zamjenio sam bateriju u kucistu kljuca, ali opet isti problem. Da li je ko imao ovakav problem i kako je rijesiv? Lijep pozdrav
  • Vozi: Skoda, Octavia A5, karavan,1,9TDI 77kw

Na mreži 2 Busy

Odg: Daljinsko zakljucavanje mi ne reaguje sa udaljenosti
« Odgovor #1 poslato: 25. Feb, 2015. 10:56 »
Probaj ključ da prineseš grlu,tj.glasnim žicama na udaljenosti od 10 m i onda stisni otključavanje ili zaključavanje.Znam da je šašavo,ali kod mene radi.Inače,pronalazak.sa Youtuba.
:D

Van mreže nikolaj

« Odgovor #2 poslato: 25. Feb, 2015. 13:03 »
Imao sam sličan problem na prošlom autu i nisam ga rešio sve do prodaje auta. Naime, repetitori signala nekih telefonskih operatera hoće da remete frekvenciju signala na pojedinim modelima auto alarma. U pitanju je bio neki Excalibur alarm, koji se isključivo na jednom mestu u gradu ( gde sam inače svakodnevno parkirao ) ponašao slično ovom tvom. Saznao sam da je operater Orion baš tu imao antenu. Ne bih ja to nikad pretpostavio da mi pri montaži alarma na Yetija, Gile vlasnik servisa za alarme nije tako rekao, ugradivši mi pri tom običan Enforcer sa kojim nemam tih problema. E sad, da li u Doboju ima takvih antena i koliko su ti blizu, ne znam, a možda ova priča nema nikakve veze sa tvojim problemom, napisah samo kao sopstveno iskustvo.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže olajkris

« Odgovor #3 poslato: 25. Feb, 2015. 16:34 »
Ja bih opet jos rekao da proveri opet bateriju... Ja sam 3 promenuo i otpakovao u daljincu... jednostavno su bile lose slabe i ako je datum bio ok na njima...

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #4 poslato: 26. Feb, 2015. 08:01 »
Fabia Combi 1.9 TDI 2004 isti problem, moje misljenje je da je ''oslabio'' ili senzor  na autu ili kljuc salje slabiji signal. Mijenjao sam baterije nekoliko puta, nije to to.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

« Odgovor #5 poslato: 26. Feb, 2015. 08:24 »
 I ja to mislim. Ali da mi je saznati da lo je neko imao isti problem i kako je ga otklonio, valjda nije skupa opravka!

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #6 poslato: 26. Feb, 2015. 09:33 »
Jesi li probao moj predlog?

« Odgovor #7 poslato: 26. Feb, 2015. 09:51 »
Jesam. Ali nista nisam sa time postigao...

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #8 poslato: 26. Feb, 2015. 18:29 »
- Baterija (ispitaj voltazu)
- Mozda je i do senzora jer je on taj koji prima komande sa daljinca.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Na mreži zare

« Odgovor #9 poslato: 26. Feb, 2015. 18:45 »
Od voltaze baterije se nece ovajditi sem ako je potpuno prazna pa to izmeri. Bitna je struja koju baterija daje i pad napona pod opterecenjem a to ne moze izmeriti. U prevodu, izmerena baterija je "dobra" a kada treba da da struju ona nema snage.
Rok trajanja baterija je 10 godina. Ako kupite neku kojoj rok istice 2017. ili 2018. znaci da je vec stara bar 5-6 godina a to je prilicno matora baterija koja je cuvana u ko zna kakvim uslovima pa nije cudo da ne potraje dugo.

Ako je baterija sigurno dobra onda ostaje samo neki "zamor materijala" u elektronici pa je usled smanjene snage ili smanjenog prijema i domet kraci.

Van mreže olajkris

« Odgovor #10 poslato: 26. Feb, 2015. 19:24 »
Ja sam imao isto slican slucaj sa baterijom. kupio jednu otisao kuci ubacio daljinac ni da bekne... vratim se u radnju tri otpakuje prodavac probamo i nista... jos hteo naplatiti. odem u drugu radnju kupim i te rade. moj savetprobaj pozajmi od nekog poznanika kome dobro radi daljinac bateriju pa probaj... da bar za sigurno znas jel ona ili ne.

Van mreže tasa

« Odgovor #11 poslato: 26. Feb, 2015. 20:28 »
Probaj ključ da prineseš grlu,tj.glasnim žicama na udaljenosti od 10 m i onda stisni otključavanje ili zaključavanje.Znam da je šašavo,ali kod mene radi.Inače,pronalazak.sa Youtuba.
:D

Danas probam i ne verujem, radi. :-)
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #12 poslato: 26. Feb, 2015. 23:00 »
Možda je pobrljaveo frekvenciju?

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #13 poslato: 27. Feb, 2015. 22:44 »
Neznam iz kog razloga je upalilo to da tako otkljucas auto,ali imate li onda nekoga ko samo pomiluje motor i uradi generalnu?
Nisam kontras ali neverujem u to.I naravno bez ljutnje  :)
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže tasa

« Odgovor #14 poslato: 27. Feb, 2015. 22:46 »
ni ja nisam verovao, ali radi, kako ne znam, al radi  :B=)
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline