Autor Tema: Prespajanje petog cilindra  (Pročitano 1897 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milanpiciZapočeo temu

Prespajanje petog cilindra
« poslato: 02. Mar, 2015. 20:01 »
Pozdrav svima,

Nedavno sam odneo Skodu fabiu (1,4, 2002) na redovan servis i majstor mi je savetovao da odradim jos neke stvari jer imam problem sa kocionim sistemom. Osim zamena pakni i jos nekih stvari predlozeno mi je prespajanje petog cilindra. Na mnogim forumima sam video da je to oznaceno kao los potez.

Da li da prespajam ili ugradim novi??? ???
  • Vozi: Skoda Fabia 1,4

Na mreži mihajloalasp

Odg: Prespajanje petog cilindra
« Odgovor #1 poslato: 02. Mar, 2015. 20:49 »
Ni slučajno nemoj da skidaš peti kočioni (korektor kočenja). Ne verujem da je to toliko skupo. I što dalje od majstora koji ti preporučuje to. Ako ga skineš, rizikuješ da ti pri kočenju u krivini zadnji kraj pobegne (kad nemaš peti kočioni pozadi ide veća sila kada je auto prazan), pogotovo ako nemaš ABS.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Na mreži zare

« Odgovor #2 poslato: 02. Mar, 2015. 21:34 »
Mihajlo je potpuno u pravu. Mada ima nekih automobila koji nemaju korektor kocenja ali nisam siguran kako je to kod njih reseno.

« Odgovor #3 poslato: 02. Mar, 2015. 21:41 »
Hvala vam,

Ja sam par majstora okrenuo i svi su bili u fazonu - ma to ti ne treba...
Jel znate da li i gde se moze naci za skodu fabiu 1,4 i koliko bi to kostalo, guglao guglao i nista, mozda pogresno guglam  ???

Nisam bas iskusan

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #4 poslato: 02. Mar, 2015. 23:20 »
kontaktiraj kolegu sa foruma dusko zemun!!!sve preporuke  bravo :RR) :RR)
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže Neba

« Odgovor #5 poslato: 02. Mar, 2015. 23:23 »
jer imam problem sa kocionim sistemom. Osim zamena pakni i jos nekih stvari predlozeno mi je prespajanje petog cilindra.
Jel mozes dati opis problema ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

« Odgovor #6 poslato: 03. Mar, 2015. 10:37 »
Imao sam problemsa ručnom, morala je da se podiže koro do kraja i non stop blinka znak uzvike. Kako majstor kaže to je posledica nečega što curi pozadi (možda to oko cilindra). NIje ništa hitno kočim sasvim ok, i dalje vozim auto. malo se čuje kao da grebe nešto dok kočim. Pakne trebaju da se menjaju, zimi se slepe i posle kiše i ako se ne vozi auto nekoliko dana, gumice balans...

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #7 poslato: 03. Mar, 2015. 12:34 »
To što blinka signalizira nizak nivo kočione tečnosti. Realno, male su šanse da curi taj peti cilindar, bolje neka lepo pogleda cilindre na zadnjim točkovima. Ako ipak curi, bolje kupi nov (makar i polovan ispravan, za to kontaktiraj člana dusko zemun), nemoj da se zezaš sa tim. Meni je na Favoritu skinut taj cilindar, mnogo ume nezgodno da bude kad se koči po mokrom, još ako su ti loše gume pozadi ode sve u Q :)

Van mreže dulefontana

« Odgovor #8 poslato: 03. Mar, 2015. 13:46 »
Favorit nema 5i kocioni. Svaki tocak ima svoju cev a zadnji tockovi imaju kao reducire pritiska, i princip kocenja je kod njega unakrsno (prednji levi i zadnji desni)

Sent from my Commodore Amiga 500
« Poslednja izmena: 03. Mar, 2015. 13:53 dulefontana »

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #9 poslato: 03. Mar, 2015. 14:39 »
Pozadi iznad rezervoara ima ostavljen nosač za nešto, ima dva gumena creva tu koja su kod mene zapušena a cevke direktno idu u cilindre.