Autor Tema: Škoda - kvalitet motora u odnosu na VW  (Pročitano 5860 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vlada320

Odg: Škoda - kvalitet motora u odnosu na VW
« Odgovor #15 poslato: 08. Mar, 2015. 21:26 »
U praksi, od 2001. godine svi VW motori dele iste prednosti i mane, bez obzira gde su ugrađeni, tako da i ako ima razlika - zanemarljive su.
Jedini diskutabilni slučaj je bila Felicia 1.9 D (1996.-2001.) i mnogi smatraju da nije sve bilo na nivou VW-a sa tim motorom. VW je motor 1.9 D sa boš-pumpom u to vreme radio jedino za Škodu, jer su u svoje modele već ugrađivali unapređeni 1.9 SDI.
Čak ne verujem ni da za Audi idu kvalitetniji motori u odnosu na VW. Audi se reklamira kao tehnološki napredan automobil sa mnoštvom novih tehničkih rešenja  i naprednom dodatnom opremom. Ako izmisle nešto novo - prvo će ga ugraditi u Audi i na to stavljaju akcenat (nešto kao Sony u elektronici). Kvalitet jeste bitan, ali je u drugom planu (ako kupujete Audi sa istim motorom koji se ugrađuje u VW modele)
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže Heinz

« Odgovor #16 poslato: 09. Mar, 2015. 09:41 »
Kvalitet ne verujem da je različit, ali sigurno postoje druge razlike (npr. 1.4 TSI u O3 nema gašenje cilindara a u Golfu ima, Golf ima 10 KS više itd.)
  • Vozi: Fabia 2.0i Elegance

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #17 poslato: 09. Mar, 2015. 09:56 »
Govorimo o motorima koji su na papiru identični...

Van mreže nikolaj

« Odgovor #18 poslato: 09. Mar, 2015. 10:06 »
Golf ima 10 KS više itd.

Mislim da se 1.4TSI motor za Golfa radi u tri varijante : 122KS, 140KS (kao u O3) i 150KS.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže fobia24

« Odgovor #19 poslato: 09. Mar, 2015. 12:09 »
Nije ni audi kao što nekada bio, na A8 je privatniku koji sarađuje sa jednom firmom crkla bregasta na ispod 20.000km. Popravljeno je u garanciji, ali "kvalitet" delova u pravom smilsu više ne postoji, bez obzira bio to audi, vw, porše, škoda ili seat.

Van mreže Turbo

« Odgovor #20 poslato: 09. Mar, 2015. 13:21 »
Koja mašina je savršena, uvek će i najskuplje da se pokvari. Nego mi mislimo kupili novo pa ne sme da se cuje do desete godine.

Huawei P6 TT

Van mreže Heinz

« Odgovor #21 poslato: 15. Mar, 2015. 00:26 »
Govorimo o motorima koji su na papiru identični...

1.4 TSI 140 KS se u G7 i O3 razlikuju samo u gašenju cilindara. Kasnije je G7 dobio +10 KS.
  • Vozi: Fabia 2.0i Elegance

Van mreže sumadinac1.4 16v

« Odgovor #22 poslato: 15. Mar, 2015. 08:02 »
Sta je gasenje cilindra?

Na mreži zare

« Odgovor #23 poslato: 15. Mar, 2015. 09:21 »
Sta je gasenje cilindra?
Racunar isljuci jedan ili vise cilindara (u zavisnosti od broja cilindara i velicine motora) kada se vozi pod malim opterecenjem, u gradu npr. Kada prepozna potrebu za vecom snagom ukljucuje dodatne cilindre.

Van mreže Neba

• Vozi: Fabia 1.9 SDI

« Odgovor #25 poslato: 15. Mar, 2015. 20:40 »
Pričao sam sa burazerom, čovek je inženjer, 20 godina se bavi autodijagnostikom, a sada je jedan od vodećih u Bosch-u za Balkan. Kaže mi da su motori i menjači isti za celu grupaciju, a da se razlika u ceni, odn. ušteda proizvođača stvara na manje kvalitetnim materijalima, mehanici, dizajnu itd itd....

wac1

Na mreži AcoSk

« Odgovor #26 poslato: 15. Mar, 2015. 21:31 »
Pa kako su isti, ako su manje kvalitetni materijali?

« Odgovor #27 poslato: 15. Mar, 2015. 22:45 »
Mislio sam na ostatak automobila... sedišta, plastike itd ...  =))

« Odgovor #29 poslato: 16. Mar, 2015. 10:26 »
Razlika postoji sigurno ali zavrsnoj obradi tj. najvise u enterijeru; ja cu komentarisati Octaviju i golfa ; posto vozim Octaviju trece generacije a imao Sam priliku da vozim i golfa 7 na duze relacije oko 500 km mogu reci sljedece ; mjenjac u Octaviji 2.0 tdi je puno bolji nego u golfu 1.6 tdi 4motion ; govorim o onome sto sam vozio; motore ne mogu porediti jer je razlika ocigledna 1.6 i 2.0 ; ali sto se tice zavrsne obrade razlike postoje : tapacirunzi na vratima su bolji na golfu; pogotovo me nervira ukrasna plasticna lajsna na novoj Octaviji ; zamjenjen je kompletan tapacirung na vratima i vise je ne didirujem; golf nema taj problem ; sjedista su kvalitetnija u srednjem niviou opreme kod golfa; ali opet prtljaznik se ne moze porediti kod ova dva modela; prostor na zadnjoj klupi itd.  Moj prijatelj je vozio Octaviju i kaze da je se iznanadio i da je bolja golfa; al da mu je golf ok zbog toga sto mu je on drugo auto a Octavija mu je prevelika; superb je klasa iznad i sigurno ce parirati pasatu al sto se mene licno tice mislim da bi se neko auto ocjenilo treba voziti primjerak star 3-4 godine i sa predjenih 100.000 km i drugi auto slicne starosti i predjenih kilometara; jedino se tako moze vidjeti realno koji je auto bolji odnosno koji je manje potrosen i u kojem je bolje stanje enterijera; naravno kupis taj model ali novo auto,

Skickat från min iPhone med Tapatalk