Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2004-2013
»
Octavia II pomoc
Dole
Autor
Tema: Octavia II pomoc (Pročitano 2134 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
siskobn
Registrovan
Like ukupno: 0
L&K ugled:
0
Octavia II pomoc
«
poslato:
15. Mar, 2015. 19:26 »
PITANJE
skoro sam kupio polovnu octaviu A5 2007
nije bas u ekstra stanju ali je sasvim korektna,mana je sto je motor malo bucniji jer su poskidane zastite tj fali poklopac motora i donja zastita ali se motor ipak cuje unutra previse sto me jako nervira,takodje kad vozim do 70 kmh je ok cim predjem tu brzinu cuje se u prednjem lijevom dijelu gdje je npr ugao vrata ili izduv zraka neko sustanje kao da dobro ne zaptiva a takodje i na zadnjem desnom dijelu,auto mi suvise magli,moja pitanja su sledeca
1.motor bucan(rekli su mi da je neko skinuo katalizator i kad nabavim zastite da ce se manje cuti ali da se naviknem na malo bucniju jer je skinuto to) jel ovo ok objasnjenje i jel to to
2.cim predjem 70 znaci cuje se sustanje kao protok vazduha koji zapinje od nesto i bas se cuje,problem je sto nema protoka zraka,ama nista,stavljao sam upaljac plamen i sl ma nista a buka ubija,znaci ladno cujem gdje je stavim plamen nista ne povija se,nevjerovatno,uopste nemam pojma sta je to isao do autolimara do svega nista,dal je moguce da je keder i sl,jel imao iko ovako iskustvo
3.auto magli jako,meni su rekli da je par razloga,prvo filter klime koji sam zamjenio magli manje al magli,da je neko radio dubinsko a ovo vrijeme je uzas pa da zato magli,uglavnom ne mogu da rijesim,jel imao iko iskustva slicna sa ovim vozilom
Vozi: Skoda Octavia II 2007 1.9tdi
klisko
Laurin&Klement
Like ukupno: 12
L&K ugled:
30
Odg: Octavia II pomoc
«
Odgovor #1 poslato:
16. Mar, 2015. 21:52 »
Za prva dva pitanja ne znam, ali jeste veliki problem ako se radi dubinsko, a auto se ne osuši posle toga. Ja sam dubinsko radio samo dva puta u životu, jednom u julu (detetu se smučila vožnja i ručak završio po svim sedištima), napolju 35+ stepeni, auto opran pre podne i ceo dan stajao otvorenih vrata/prozora u dvorištu praonice - nikakav problem posle toga.
Par godina kasnije, isti taj auto sam odvezao na pranje na drugo mesto, beše kraj avgusta, još uvek leto, ali temperature ispod 30. Auto preuzet sat nakon pranja, pre nego se sasvim osušio. Pošto živim u zgradi, nisam imao gde da ostavim auto otvoren i baš sam se pokajao. Mislim da je tih dana bilo i kiše i lošeg vremena (prošlo je nekoliko godina, zaboravljam). Bio je kod mene još mesec dana (zatim prodat) i sve vreme sam osećao vlagu kada uđem u kola i mrzeo sebe što sam prao auto u nevreme i na mestu gde ne može da se osuši.
Dakle, možda kod tebe nije taj slučaj, ali mislim da jeste moguće da magli zbog skorijeg dubinskog pranja. Ako je to, moraš da osušiš auto, samo je pitanje kako to uraditi u ovo vreme.
Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019
nightrider
Style
Like ukupno: 1
L&K ugled:
3
«
Odgovor #2 poslato:
19. Mar, 2015. 15:53 »
Gornji poklopac mnogi skinu, a mislim da on ne stisava posebno rad motora, vise dreci ona plastika nego sto nesto stisava. Donji poklopac vec mislim da moze da ima uticaja i na buku...ko zna, mozda i na neka strujaja vazduha, ja bih svakako potrazio polovan i stavio za pocetak.
Auto je inace malo bucniji ali nije traktor, mozda je radjena glava ... ko zna....sta pise na km satu?
Sto se magljenja tice, proveri gepek da li je suv, digni tapacir pogledaj kod rez tocka, ima li vlage i kondenza,
moguce je i od dubinskog pranja, dakle bilo koji izvor vlage u kolima dovodi do magljenja.
Jednom sam koristio neko buvljacko sredstvo protiv magljenja i strasno sam se namucio jer su mi brljala i maglila stakla naredih mesec dana. Proveri da li pusta antifriz, sitna curenje maste i magle soferku. Dooooobro izribaj sva stakla za pocetak.
hakkler
Laurin&Klement
Like ukupno: 174
L&K ugled:
80
«
Odgovor #3 poslato:
19. Mar, 2015. 16:20 »
Maglenje..kao što ti je kolega rekao prvo izribaj stakla.
Vlažni tepisi znaju raditi probleme..dobro ih očistiti.
Potražiti gdje je mokar tapicirung..da negdje ne pušta.
Koristiti dotok zraka na ventilaciji..samo izvana(tipka kraj ac tipke)
Unutrašnja recirkulacija stvara magljenje..a i možda ti je i klapna zaštekala i ostala
u zatvorenom položaju. Ako je više osoba u autu..maglit će se i smrdjet po ustajalom zraku.
Šuštanje sa povečanjem brzine je čest problem na limo dvojci.
Javlja se na malom zadnjem bočnom prozoru koji ne dihta kako treba.
Možda ti tuda i voda ulazi pa imaš još i kondenzat=magljenje.
Poklopac motora dosta prigušuje db u autu u kombinaciji sa izolacijom na haubi koju dizeli imaju.
Valjda imaš zaštitu na haubi?
Sam poklopac motora nije tolko bitan ko spužva unutar njega koja prigušuje buku.
Meni se sva rasula..izbacio sam ostatke i auto JE glasniji.
Ne mnogo..ali se čuje razlika..sa i bez. Nije obična spužva nego ona neka negoruča.
cca 50eura novi poklopac sa tom spužvom.
Donje zaštite nisu tolko bitne za buku..kolko za zaštitu motora i njegovih sklopova..remenja itd.
pogotovo kiša..snjeg..blato.
Eto..tolko od mene
siskobn
Registrovan
Like ukupno: 0
L&K ugled:
0
«
Odgovor #4 poslato:
29. Mar, 2015. 18:26 »
da problem je u bas zadnjem trokutu prozora,onom nepomicnom,naime i sa upaljenim upalajcem brzinom oko 100 kmh nista ne vuce vazduh ali se ne moze sjedit unutra,znaci taj trokut ne dihtuje ok,kako to rijesiti,
sto se tice poklopca motora ispod haube ima njena zastita ali plastike na motoru nema takodje nema ni donjeg zastitnog,pokusacu da nadjem
Vozi: Skoda Octavia II 2007 1.9tdi
Gore