Autor Tema: 1.9tdi pd 77kw, zamajac ili druklezaj?  (Pročitano 4913 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bugarinZapočeo temu

1.9tdi pd 77kw, zamajac ili druklezaj?
« poslato: 04. Jun, 2013. 16:19 »
problematika je sledeca:

od ranije se na papucici kvacila osecaju vibracije. po silnim stranim forumima teorije variraju. neki kazu lezaj, neki zamajac, treci opet na osnovu skodinog dopisa tvrde da se te vibracije normalna pojava.

dakle, vec naviknut na te manje vibracije papucice, danas upalim auto, pritisnem papucicu kvacila, i cujem ritmicno klaparanje ispod haube. otpustim kvacilo - tisina. napravim par kilometara, i shvatim da klaparanja vise nema, dok vibracije na papucici kvacila postoje kao i ranije.

aj opet po forumima, i opet naletim na oprecna misljenja: jedni opet tvrde da je druklezaj, drugi opet da je zamajac, dok neki tvrde da su sa tim simptomima presli i do 25000km.

po nekoj mojoj logici (ne tvrdim da je ispravna :) ), da je do zamajca culo bi se i kada je papucica kvacila otpustena, ovako posto se to cuje samo kada je pritisnuta, ja bih rekao da je druklezaj.

da li je neko imao slicno iskustvo, i ako jeste kako je postupio?
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Turbo

Odg: 1.9tdi pd 77kw, zamajac ili druklezaj?
« Odgovor #1 poslato: 04. Jun, 2013. 17:36 »
Na obe službene Oktavije, jedna A5 2006. sa ~172.000km, druga A5 FL kraj 2010. sa oko 80.000km, obe kupljene nove, isti simptomi, oni ih tako vozaju i vozaju, a i ja boga mi. Verujem da može tako da se vozi ali pitanje je koliko. Ovi moji nemaju nameru to da rešavaju. Štaviše nisu ništa ni slutili dok im nisam rekao za tu pojavu. Obzirom kada se javljaju simptomi, ja tipujem na druk ležaj ali ipak samo nagađam.

« Odgovor #2 poslato: 04. Jun, 2013. 22:22 »
Evo pre sat vremena startovan auto, predjeno 20ak km, nikakvog zvuka nema osim vibracija na papucici.
I onda covek nek bude pametan :(

Na mreži hakkler

« Odgovor #3 poslato: 05. Jun, 2013. 01:06 »
zamašnjak/zamajac...pitanje vremena ili km ::)

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #4 poslato: 05. Jun, 2013. 21:52 »
Zamajac,evo i ja da dodam.Vozi dok muški ne počne da lupa.

Van mreže pedja1693

« Odgovor #5 poslato: 05. Jun, 2013. 23:59 »
Ukoliko se na vreme zameni set kvacila,zamajac traje bar dva menjanja. Na vreme znaci da se ne ceka da kvacilo dotera do samog kraja pa kad nece da ide vise auto i krene da proklizava da se onda menja.

« Odgovor #6 poslato: 06. Jun, 2013. 00:14 »
Pa sta se onda po tebi cuje da lupa? Korpa lamele? Lamela? Druk?