Autor Tema: Yeti 1.2TSI utisci i saveti  (Pročitano 4345 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže hocukupimyetijaZapočeo temu

Yeti 1.2TSI utisci i saveti
« poslato: 01. Mar, 2015. 11:43 »
Evo  mogu posle 100km predjenih po gradu da dam prve utiske.

MOTOR: za pravi test treba izaci na otvoreni put, ali barem prema ovome sto po gradu pokazuje - ja sam prezadovoljan. imam osecaj da vozim 1.8, a ne 1.2 motor, ali najlepse od svega je taj osecaj kao da vozis dizelasa - elasticnost i mali broj obrtaja. nijednom nisam osetio da mu nedostaje snage, naprotiv. Svaka im cast kad su uspeli da spakuju sve to u 1198cm3. Sad ostaje da se vidi da li ce motor biti pouzdan ili problematican za odrzavanje.

KABINA: ovaj yeti ima expiriens paket, dvozonsku klimu, tempomat, xenone, vrlo udobna sedista, komande na volanu, veliki touchscreen, i pruza utisak mnogo vise klase. da nema skodinog znaka, imao bi osecaj da sedim u nekom premium brand automobilu. mnogo je drugaciji utisak voznje u odnosu na manje opremljenog yetija koji sam pozajmio od drugara. pred svim tim djakonijama i dobrim osecajem u voznji vise i ne primecujem ono o cemu sam pricao, izlizani volan, rucica menjaca, itd.

A najvaznije od svega je sto sam nakon prvih 100km shvatio da sam 20 godina vozio pogresan koncept automobila vozeci limuzine. Yeti je auto za Beograd i za nase oranice od puteva. Visok sam i mnogo lakse ulazim i izlazim iz auta. I sve te pogodnosti SUV dolaze po istoj ceni kao da covek ima obican auto, jer Yeti isto kosta i da se kupi i da se registruje kao normalan auto, i to je fenomenalno.

Samo ostaje da se vidi da li je i kvalitetan auto, da li je pouzdan. Moju Hondu sam verovali ili ne prodao za manje od 24h od kada sam je oglasio, i to po dobroj ceni. Ima ljudi koji znaju kakav kvalitet je u pitanju.

POTROŠNJA YETI 1.2 TSI: http://forum.skodaforum.rs/yeti-2009/yeti-1-2tsi-potrosnja-goriva/
« Poslednja izmena: 18. Mar, 2015. 12:55 Karlheinz Hell »
  • Vozi: Skoda Yeti 1.2tsi Experience

Van mreže nikolaj

Odg: Yeti 1.2TSI utisci i saveti
« Odgovor #1 poslato: 01. Mar, 2015. 19:34 »
Drago mi je da su prvi utisci pozitivni, ja o svemu tome pričam evo već petu godinu, doduše sa daleko skromnijim paketom opreme. :)
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže nikolaj

« Odgovor #2 poslato: 17. Mar, 2015. 13:28 »
Lanac mi se cuje i rekli mi u servisu da mora da se promeni.
Ne znam da li si još u fabričkoj garanciji (s'obzirom na 2011.godište) ili je garancija bila 2 godine. Ako je istekla, a imaš nameru da menjaš lanac, raspitaj se i u ovl.servisu AČ NBg, jer su davali popust od 15% fizičkim licima na delove i ruke.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Na mreži djordjebg

« Odgovor #3 poslato: 17. Mar, 2015. 14:12 »
Ima tu jedna zanimljivost vezana za AC kao ovlasceni servis.
AC NBG daje 15% popusta na delove i 15% na rad kada deo kupujete i ugradjujete kod njih. Ne daju popust ako deo samo kupujete kod njih.
AC Krnjaca daje 20% popusta na delove i 30% na ruke kada deo kupujete i ugradjujete kod njih i 10% popusta ako samo kupujete deo gotovinom.

Ista firma ali imaju dve politike i korisno je znati kada su ovako krupne stvari u pitanju. Ovo je proverena informacija, meni je bilo jako cudno ali je tako.

Vlasnik novog Yetija ima usmenu garanciju i treba da je iskoristi. Da reklamira pre svega lanac, a onda i potrosnju.
7L na regionalnom putu  mi deluje bas mnogo.

« Poslednja izmena: 17. Mar, 2015. 14:18 djordjebg »

Van mreže zix

« Odgovor #4 poslato: 17. Mar, 2015. 17:29 »
Iskoristi obavezno usmenu garanciju. Slažem se sa Nikolajem da update softvera može da smanji potrošnju. 7.2l je mnogo za tvoje putešestvije. Trebalo bi da je ispod šest litara. Reklamiraj i lanac, traži proveru zazora, ako ništa drugo. Srećno.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže djordje48

« Odgovor #5 poslato: 18. Mar, 2015. 22:27 »
yeti je kao i skoda simply clever auto, tj preuzeo je od vagena ulogu narodnog automobila, s osvrtom na prakticnost, a vagen polako ide ka audiju. nadjite mi neki auto B klase koji ima vise prostora nego fabija mk2. trojku nisam uzivo video jos. yeti  kao i rumster ima varioflex sedista pozadi a tiguan ima VW znak i mnogo je skuplji u fullu od jetija od u fullu. prakticnijeg a povoljnijeg i pouzdanijeg auta nemackih gena nema sem skode :RR)

Van mreže hocukupimyetijaZapočeo temu

« Odgovor #6 poslato: 24. Mar, 2015. 01:22 »
Iskoristi obavezno usmenu garanciju. Slažem se sa Nikolajem da update softvera može da smanji potrošnju. 7.2l je mnogo za tvoje putešestvije. Trebalo bi da je ispod šest litara. Reklamiraj i lanac, traži proveru zazora, ako ništa drugo. Srećno.

Pozvao sam se na usmenu garanciju i u AC Nbgd nisu pravili nikakav problem. Yeti je odveden na zamenu lanca u servis, ali su me vratili jer se ispostavilo da nemaju sve potrebne delove, imali su lanac, ali ne i zatezac/lancanik i sad cekam da stigne dve nedelje. Tako da izgleda da ce biti sve u redu, ali sacekajmo kraj price. Ako mi zamene lanac u okviru usmene garancije bez ikakve moje doplate, em ce dobiti reklamu od mene na ovom forumu, em ce moj prijatelj advokat ostati bez 'slucaja' :)

Sto se tice potrosnje, rekli su u servisu da software nema veze sa tim. Videcu sta kazu oko potrosnje kad ponovo odem u servis, kad budu menjali lanac.
« Poslednja izmena: 24. Mar, 2015. 08:25 Karlheinz Hell »
  • Vozi: Skoda Yeti 1.2tsi Experience

Van mreže markoko

« Odgovor #7 poslato: 24. Mar, 2015. 07:18 »
E bas si i ti naleteo na 1.2tsi koji je tek krenuo da se radi
« Poslednja izmena: 26. Mar, 2015. 21:41 Karlheinz Hell »

Van mreže joca 58

« Odgovor #8 poslato: 26. Mar, 2015. 19:48 »
Price o motoru su stvar potreba,mogucnosti itd itd.Ja ne volim crne zene ali stacu, oce me.Ja sam sa svojim 1,2 prezadovoljan a mislim da sam malo bolji od proseka.YETIJEVSKI POZDRAV
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens