Autor Tema: Podešavanje maksimalne visine Xenon svetala  (Pročitano 2992 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DamirZapočeo temu

Podešavanje maksimalne visine Xenon svetala
« poslato: 30. Mar, 2015. 15:17 »
Pozdrav,

Kupio sam Škodu Yeti 2010, 1.2 TSI sa ugrađenim Xenon svetlima. Problem je što su prosto previsoka i smetaju drugim vozačima. Pročitao sam u uputstvu da kada se ugrade Xenon svetla, auto sam podešava nagib prema određenim parametrima. Čovek od koga sam ga kupio kaže da je bio u servisu i da su mu rekli da je to sve u redu, ali nije, prosto smetaju ljudima jako i treba ih ograničiti na maksimalno 50% od ovogsa kako sada stoje.
Svetla se inače bukvalno horizontalno postave.

Da li neko zna, možda mogu i sam to da uradim nekim podešavanjem u kompjuteru, ili se mora ići u servis?

• Vozi: Skoda Yeti 1.2 TSI, 2010

Van mreže Filip

Odg: Podešavanje maksimalne visine Xenon svetala
« Odgovor #1 poslato: 30. Mar, 2015. 15:39 »
fabrički je ksenon? onda mora da ima auto-nivelaciju sa senzorom opterećenja zadnje osovine, idi u ovlašćeni servis ali neki drugi da provere i podese
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže mihajloalasp

« Odgovor #2 poslato: 30. Mar, 2015. 15:45 »
Pored auto nivelacije mora da ima i "ručno" podešavanje. Negde mora da ima sa gornje strane da ubaciš imbus ili ključ kojim podešavaš far. Superb 1 sa fabričkim xenon svetlima sigurno ima, nešto ne verujem da ne postoji mogućnost da ih ručno podesiš.
  • Vozi: Octavia Combi 1.8T 20v

« Odgovor #3 poslato: 30. Mar, 2015. 15:50 »
Xenon je naknadno ugrađen u Auto Čačku na Novom Beogradu. Imam to uredno upisano i u servisnoj knjižici. Sigurno to može da se podesi, u svakom slučaju otićiću u servis pa neka ga pogledaju i podese, neće me mnogo koštati.
Ja sam bukvano mislio da možda ima neka opcija u kopjuteru koja nije uključena ili nešto slično.

Hvala. Javljam šta je urađeno i koliko je koštalo čim uradim.

Van mreže joca 58

« Odgovor #4 poslato: 30. Mar, 2015. 21:04 »
Kod yetija imaju sarafi za imbus 6 sa kojima moze da se podesava rucno nagib.Ja licno probao.Pozdrav
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

« Odgovor #5 poslato: 31. Mar, 2015. 08:23 »
Pozdrav,

hvala vam puno na odgovorima, baš ću probati da uradim sam, treaba znati te stvari.

Van mreže bugarin

« Odgovor #6 poslato: 31. Mar, 2015. 13:23 »
mozes sigurno sam, ali za prave rezultate bolje idi na neki tehnicki ili u servis gde ce ti uz pomoc uredjaja za podesavanje farova to odraditi kako treba.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD