Autor Tema: Održavanje panorama krova  (Pročitano 6300 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DamirZapočeo temu

Održavanje panorama krova
« poslato: 31. Mar, 2015. 09:06 »
Pozdrav,

Imam panoramski krov  na Yeti-u ali slabo znam o redovnom održavanju. Čovek od koga sam kupio auto mi je rekao da treba jednom godišnje, u proleće, otići u servis da premažu gumu nekom zaštitnom kremom, valjda štiti gumu od sunca i starenja.
Da li neko zna čime se to premazuje, bilo bi dobro da to sam uradim, mislim da za to ne moram gubiti vreme u srvisu a i voleo bi da to radim bar 3-4 puta godišnje.
Malo sam pretraživao po netu ali nisam našao ništa konkrento za održavanje. Uglavnom se postovi svedu na to da su ljudi podeljeni po pitanju panoramskog krova, ili ga vole ili ne.
  • Vozi: Skoda Yeti 1.2 TSI, 2010

Van mreže Karlheinz

Odg: Održavanje panorama krova
« Odgovor #1 poslato: 05. Apr, 2015. 13:21 »
Dobro pitanje, možda neki silikonski sprej i/ili malom četkicom da očistiš kanale kuda klizi?
Evo kako Audi to preporučuje za razne modele http://uberlame.com/a6_tsb/Interior%20Noises/Noises%20from%20sunroof%202022733-2.pdf
  • Vozi: Yeti

Van mreže DamirZapočeo temu

Odg: Održavanje panorama krova
« Odgovor #2 poslato: 19. Maj, 2015. 10:00 »
Pozdrav,

Evo da se nadovežem, prvo sam naravno deterljno očistio sve i posle gumu premazao nekim tečnim silikonom sa kojim u susštini mi održavamo ronilačku opremu tj sve gumene delove na njoj. Posle podmazao pokretne delove običnim WD 40 i sada izgleda super i mnogo manje škripi pri otvaranju / zatvaranju. Sama guma izgleda mnogo svežije i crnje.

Imam i silikonski sprej, samo što mi je bilo mnogo lakše da lepo namažem gumu četkicom.
  • Vozi: Skoda Yeti 1.2 TSI, 2010