Autor Tema: DSG menjac  (Pročitano 5071 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže RamelZapočeo temu

DSG menjac
« poslato: 31. Mar, 2015. 14:02 »
Drustvo,

Moja skoda ima dsg menjac, pa imam par pitanja. Naime, kada sam na uzbrdici i stojim, prilikom kretanja auto malo krene unazad. Isto tako kada sam na nizbrdici i ubacim u rikverc, auto krene unapred i moram da mu dam gas. Ali tada auto skoci bukvalno, moram da budem bas obazriv sa tim. E sada, ne znam da li je to na svim automaticima tako, cini mi se da na mercedesu nije. Mecka na uzbrdici sama krece, koliko me secanje sluzi. Da li neko ima slican problem?

Van mreže mirkuk38

Odg: DSG menjac
« Odgovor #1 poslato: 31. Mar, 2015. 14:29 »
Da li krene odmah prilikom popuštanja kočnice?
Ne znam da li DSG ide uz opciju HILL HOLD...

Van mreže RamelZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 31. Mar, 2015. 15:18 »
Da, odmah krene... Nema hill hold opciju.

Na mreži MAKS

« Odgovor #3 poslato: 31. Mar, 2015. 23:41 »
Svaki auto sa automarskim menjacem je narihtan tako da i bez gasa ide. Naravno to je normalna stvar zbog menjaca. Inace to sto ga vuce inercija napred ili nazad i to je normalno, zavisi samo od nagiba. Mislim da je kod bivseg mog automobil / kadet, volvo /a to bilo manje ali je bilo.
I naravno da nema funckiju pomoci pri uzbrdici. Ali ga je i dalje udobno voziti. Neznam dali se moze doplatiti takva opcija.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže nebojsar

« Odgovor #4 poslato: 01. Apr, 2015. 02:27 »
Moj auto ne krece unazad na uzbrdici, ali ponekad na nizbrdici popusti nesto malo pri kretanju u rikverc i zaista ume da startuje prilicno jako pa treba biti bas obazriv sa gasom. Inace negde sam procitao da su ove situacije "najstresnije" za menjac pa ako su jako ceste u kratkom vremenskom intervalu (npr guzva na nekoj uzbrdici) mogu izazvati pregrevanje dsg-a.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?