Autor Tema: Gubitak ulja za kočnice  (Pročitano 8021 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži 2 BusyZapočeo temu

Gubitak ulja za kočnice
« poslato: 07. Jun, 2013. 19:35 »
Jutros krenuo na posao i posle 2 kilometara zvučni signal se oglasio i lampica za kočnice (ručnu).Blinkalo je i sviralo sve dok nisam stigao na posao.Pipao sam sve točkove,nijedan nije vreo.Podigao haubu i utvrdio da mi je ulje za kočnice u posudi na minimumu. >:(  Posle posla pogledao da li je opalo i ono malo ulja,kad ono nije.Otišao do majstora,dolili ulje.Nije mogao ništa konkretno da mi kaže,samo da pratim nivo ulja.Rekao mi je da kod Fabije ova posuda za ulje služi i za kvačilo.Da li je neko imao sličan problem?

Van mreže dulefontana

Odg: Gubitak ulja za kočnice
« Odgovor #1 poslato: 07. Jun, 2013. 21:09 »
Zavuci se iza zadnjih tockova i pogledaj da li su vlazne felne, ili ako mozes da iskontrolises ceo kocioni sistem odozdo da li negde curi. Fleka ne nestaje tako brzo, cak ume i da stoji na cevkama po nekoliko dana.

Na mreži URKE 80

« Odgovor #2 poslato: 07. Jun, 2013. 21:43 »
Apsolutno je bio isti slučaj i kod mene.Dolio i od tada sve ok.
  • Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

« Odgovor #3 poslato: 07. Jun, 2013. 22:32 »
Hvala,momci! ;)

« Odgovor #4 poslato: 08. Jun, 2013. 20:03 »
Evo da javim.Jutros sam proverio nivo ulja u posudi i ništa nije opalo.I pre 2 sata,kad sam kretao kući,pomerio sam auto napred da vidim da nije negde iscurilo.Ponovo sam pogledao nivo ulja u posudi,sve je OK.Pratiću i dalje,pošto sutra idem na malo duži put.

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #5 poslato: 08. Jun, 2013. 20:11 »
Dragi forumasi,
u ime ovog problema mogu samo da vam kazem sledece: praxa u prodaji novih vozila pa i u VW koncernu kome pripada skoda, je da se vozila prodaju sa minimumom kocione tecnosti, tako da potrosnjom kocionih obloga samim tim i novo kocione tecnosti opada u posudi...
znam da zvuci veoma apsurdno, ali ima clanova na forumu koju ovu informaciju znaju i bolje od mene, da ne kzem da su je culi iz prve ruke, kao i  odgovor na pitanje koliko samo u skodinoj fabrici ovom merom stede na godisnjem nivou...
nadam se da necete imati problema na putu i da je to u pitanju, samo pazljivo prekontrolisite nivo kocionog ulja neposredno posle sledece zamene kocionih obloga ...
srecno

• Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže dren

« Odgovor #6 poslato: 08. Jun, 2013. 23:31 »
znaci kada zbog istrosenosti plocica nivo kocionog ulja opadne mi ga dolijemo ;D pa kada stavimo nove plocice podici ce se nivo ulja preko mere i onda da odvadimo >:( nivo ulja bilo u kocionom sistemu motoru menjacu opada samo ako negde odlazi iliti gubi ja bi prvo proverio gde curi radi sigurnosti ovo vam dragi forumasi savetujem iz licnog iskustva gde sam vala bogu imao dosta srece
  • Vozi: oktavia A5 2005 1.9 tdi pd

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #7 poslato: 08. Jun, 2013. 23:56 »
dragi forumasi,
U jednom od sledecih postova cu opisati kompletan postupak zamene plocica,za neke koji vole da pisi o onome o cemu ne znaju izgleda nista...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže dren

« Odgovor #8 poslato: 09. Jun, 2013. 00:23 »
http://mixi88.blog.rs/blog/mixi88/generalna/2010/11/22/zamena-plocica-na-jugu-45-55-60-i-65-u-7-koraka  mozda nekom bude korisno dragi forumasi da bi skinuli strah onima koji misle da postoji knjiga,,nauka o zameni plocica,,

Van mreže dulefontana

« Odgovor #9 poslato: 09. Jun, 2013. 00:33 »
Zastavin i Skodin sistem uopste nisu isti.

Van mreže dren

« Odgovor #10 poslato: 09. Jun, 2013. 00:37 »
dulegontana ja se drzah one djordja balasevica,,princip je isti sve su drugo nijanse,,dobro je sto si me korigovao ;D

Van mreže dulefontana

« Odgovor #11 poslato: 09. Jun, 2013. 00:59 »
dulegontana ja se drzah one djordja balasevica,,princip je isti sve su drugo nijanse,,dobro je sto si me korigovao ;D
Princip je skoro svuda isti, ali upravo su te nijanse koje cine svaki auto specificnim.

« Odgovor #12 poslato: 14. Jun, 2013. 17:48 »
Evo da javim.Peti dan i sve je OK.Ulje stoji na istom nivou gde smo dolili. 8)