Autor Tema: konverzija menjaca sa 5 brzina sa menjacem sa 6 brzina  (Pročitano 4503 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži SretenZapočeo temu

• RallyeSport
  • L&K ugled: 6
konverzija menjaca sa 5 brzina sa menjacem sa 6 brzina
« poslato: 04. Apr, 2015. 21:45 »
Da li je ovo neko izveo do sada I sta je sve potrebno za zamenu. Malo mi smeta  buka motora koja nastaje posle 2700 obrtaja na mom superbu. Na 3000 obrtaja kada se krecem brzinom od 140km/h motor se bas cuje, dok se na 2500 obrtaja pri 120km/h ne cuje skoro nista. Drugar ima golfa 5 1.9tdi sa 105ks kao ja u superbu, ali on ima 6 brzina I ide skoro 160km/h na 3000 obrtaja sto je extra u smislu potrosnje. 120km/h ide na 2000 obrtaja.

Sent from my SM-N910C

• Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 272KS 4X4 DSG

Van mreže skodilakprvi

Odg: konverzija menjaca sa 5 brzina sa menjacem sa 6 brzina
« Odgovor #1 poslato: 04. Apr, 2015. 22:23 »
Mislim da je to nemoguća misija.
Realnija je naći menjač sa 6 brzina.
  • Vozi: Octavia 1.9 TDI PD 105ks.

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #2 poslato: 05. Apr, 2015. 13:48 »
Mislim da je to covek i hteo. Ja sam bio blizu toga da uradim na Altei, ali ne uradih na kraju. Sve me zent da kupim polovan menjac.

Na mreži SretenZapočeo temu

• RallyeSport
  • L&K ugled: 6
« Odgovor #3 poslato: 05. Apr, 2015. 16:20 »
Na to sam mislio da. znam da moze sa vw touran modela da se ubaci menjac sa 6 brzina i da se zadrze poluosovine, zamajac i lamela sa postojeceg menjaca sa pet brzina, medjutim, time se nista ne dobija jer je u sustini krajnji odnos isti kao na menjacu sa pet brzina. Taj menjac na golfu je isti kao za 2.0tdi, mnogo je jaci, veci je zamajac i lamela, trpi mnogo vise snage itd od menjaca sa pet brzina. Prepostavljam da bih morao da nabavim i druge poluosovine, zamajac, lamelu, druk lager, cilinadr kvacila i ko zna sta jos, zato pitam jel neko to radio ili imao iskustva sa tim. Ja imam  dosta voznje po autuputu i znacilo bi mi i sto se tice buke i potrosnje da mi skine tih 400-500 obrtaja.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 272KS 4X4 DSG

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?