Kao sto naslov kaze imam vec neko vreme problem sa Skodilakom prilikom prvog paljenja, i
probacu ovde da iznesem sto vise cinjenica o tome a da pri tome ne zamuljam previse pa da postanem nerazumljiv

Elem, kad auto odstoji neko vreme upali bez problema, i radi na leru odlcno, ali kad hocu da krenem i dam malo jaci gas, on zamucne, tj kao neka knedla i tada mogu da potopim pedalu gasa nista se ne desava. To traje sekund dva i onda pocinje da prima gas. Onda sledi prebacivanje u drugu brzinu, naravno dodavanje gasa i auto opet nece da primi gas, identicna situacija kao u prvoj brzii prilikom kretanja. To se recimo desi na prva tri, cetiri, pet dodavanja gasa i posle je sve savrseno. Znaci posle toga prima gas normalno, ide normalno, vuce normalno, nema stucanja trzanja na leru i slicno. I svako sledece paljenje je ok.
Problem nije veliki (bar za sad ne deluje tako) al je strasno iritantan i poceo je da odnosi prilicno finansija i jos vise zivaca.
Ono sto je radjeno na autu od kako postoji problem:
- Zamenjene svecice NGK original
- kablovi Beru
- filter goriva
- ociscene dizne
Nakon nekog vremena ociscene jos jednom (ko velim mozda nesto prvi put nije bilo ok), proveren regulator pritiska. Stavljan nov protokomer (dobijen na probu ljubaznoscu jednog servisa) i sa njim vozeno 5 dana nekih 150 km predjeno, isto se ponasa auto.
I danas zamenjena benzinska pumpa, stavljena VDO iz originala.
Na dijagnostici (VCDS) nema nikakvih gresaka osim prebogate smese koja je postojala i pre svega ovoga, i vezuju se za ulenjenu lambda sondu koja radi posao al ne bas sjano. Ne svetli ni check lampa na inst tabli.
Ako neko ima bilo kakvu ideju ili predlog ja sam otovren za sve, ovo me izludjuje. Mozda ima jos neka stvar koju sam mozda zaboravio da napisem pa vi pitajte slobodno.
Hvala unapred na pomoci i sugestijama