Autor Tema: New Skoda 110R - R200  (Pročitano 1556 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Miro MNEZapočeo temu

New Skoda 110R - R200
« poslato: 16. Apr, 2015. 09:09 »
Nalećeh na ovo danas i mislim da zaslužuje posebnu temu (ukoliko administracija smatra da ne, neka premjeste ili ako je već bilo izvinjavam se)

Dakle radi se o replici, kompletno ručne izrade, plan je da se proizvede 30 komada, 2 auta mjesecno, cjena prava sitnica 7 miliona Kč ili po naški 255.000,00€.

Tehnika se bazira na audiju R8 prve generacije, motor od 8 cilindara sa 430ks.

http://www.novinky.cz/auto/367075-kultovni-skoda-110-r-znovu-ozila-nove-erko-stoji-na-technice-supersportovniho-audi.html

Cim nadjem malo vremena prevešću Vam sve detaljnije tehničke pojedinosti ili kompletan članak.
  • Vozi: Fabia 2.0 MPI

Van mreže t.salai

Odg: New Skoda 110R - R200
« Odgovor #2 poslato: 16. Apr, 2015. 19:38 »
Glupost. Sprijeda je ruzna Boze sacuvaj, sa straznje strane ne interesantna, bocna linija ne definirana, baza je super ali tko ce dati 225.000€ za Skodu ? Mislim da ce biti upisana na stranice povijesti u TOP 10 listi najvecih flopova  =))

Po meni bi imalo smisla da je radjena na bazi Audija RS3, preradjen motor za malo vise snage, zadnji pogon, "Skodin" modernizirani ali ipak sadasnji izgled fronta, koza, unutra carbon i cijena do registracije nekih 35.000€. Neka izgube pare na svakoj prodanoj Skodi, ali da bude kao "poklon" od tvrtke, malo slobode.

To bi vec bila interesantna opcija  bravo2

Jer ipak je Skodina marketing fora, vise za manje para.
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže Miro MNEZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 17. Apr, 2015. 06:58 »
Ovo je ideja jednog lika koji je sam u svom studiju napravio ovaj koncept. Ovaj projekat sa skodom zvanično nema veze čak se i ne zove škoda. Radi se o maloserijskoj rucnoj proizvodnji supersport.automobila kao sto su noble, yed i  ostali dje se proizvodi svega par komada godišnje. On niti je tražio dozvolu skode niti je imao bilo kakvu njihovu pomoc, vec je kao zaljubljenik u model 110r u svom dizajnerskom studiju odlucio napraviti nešto za svoj merak a opet to ponuditi i "široj javnosti ". Inace već ima 7 porudžbina za nju.
Ovo sto je kolega tibor napisao stoji kada bi se radilo o skodinoj produkciji i tu se slazem sa idejom.
Meni je prelijepa izuzev prednjeg branika koji je blago reći očajan.
Glavni problem u izgledu ovog koncepta je u tome sto se pokušao uklopiti autentični izgled 110r sa osnovom koja je od audija r8.
  • Vozi: Fabia 2.0 MPI

Van mreže dulefontana

« Odgovor #5 poslato: 08. Dec, 2015. 20:58 »
VW je Skodi zabranio razvijanje i proizvodnju coupe modela. Trebalo bi napraviti novu, ali znajuci kako to ide, obicno te po uzoru izadju skuplje nego prve verzije kada su bile nove (buba, mini, 500)

Sent from my Commodore Amiga 500