Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FAVORIT
»
Skoda favorit 1.3 ventilator ne ukljucuje.
Dole
Autor
Tema: Skoda favorit 1.3 ventilator ne ukljucuje. (Pročitano 2239 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Beatboy
Ambition
L&K ugled:
1
Skoda favorit 1.3 ventilator ne ukljucuje.
«
poslato:
19. Apr, 2015. 17:11 »
Postovani imam veliki problem,kod moje skode ventilator se uopste ne ukljucuje iako termostat radi i sva creva su zagrejana.Drugi problem je sto pri zagrevanju motora pocinje da curi rashladna tecnost negde ispod posude.E sad me interesuje da li je termoprekidac na hladnjaku u pitanju ili nesto drugo.Evo i fotografije kazaljke za temperaturu.
Vozi: Skoda Favorit 1.3 (1991)
Beatboy
Ambition
L&K ugled:
1
Odg: Skoda favorit 1.3 ventilator ne ukljucuje.
«
Odgovor #1 poslato:
19. Apr, 2015. 17:19 »
Slika
pajapop
Laurin&Klement
L&K ugled:
15
«
Odgovor #2 poslato:
19. Apr, 2015. 20:36 »
Pa treba prvo da proveris da li je ventilator tj. njegova instalacija ispravna...znaci skines buksne sa termoprekidaca na hladnjaku i direktno ih spojis...ako ventilator radi, znaci problem je do termoprekidaca na hladnjaku i treba ga menjati. Ako pak, ne radi, vrsi se kontrola instalacije i ispravnost samog ventilatora i osiguraca. ...sad treba znati kako je izvedena instalacija, jer se ona moze izvesti na razlicite nacine: preko releja, ili je stalni plus na prekidacu, ili dobija plus sa kontakt brave ili prekidac prekida masu i sl. U svakom slucaju ventilator se ispituje direktno dovodjenjem plusa i minusa na njegovim kontaktima. Komplikovano je pisati kako to sve da odradis, ako ti ove smernice nisu dovoljne bolje idi do majstora....
A da, sto se tice curenja, to je sad verovatno zbog povisene temperature, pritisak je povisen i pusta gde je najslabije....u svakom slucaju to se resava na standardan nacin, uspostavljanjem boljeg spoja, a verovatno ce se i samo izregulisati kad resis pitanje ventilatora sto je urgentnije...
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
L&K ugled:
72
AS Petrović
«
Odgovor #3 poslato:
19. Apr, 2015. 21:49 »
Skini buksne sa termoprekidača i prespoji ih (uz ključ okrenut na kontakt), ako se uključi ventilator, menjaj termoprekidač. Nov termoprekidač je 350 dinara, a možeš da uzmeš i od Zastave (malo ranije pali ventilator i jeftiniji je, oko 250 dinara). Što se curenja tiče, pogledaj da nije sama posuda pukla, često se to dešava na Favoritu i Feliciji. Ako si iz Niša, daću ti ja ispravan termoprekidač.
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
Beatboy
Ambition
L&K ugled:
1
«
Odgovor #4 poslato:
19. Apr, 2015. 22:36 »
Hvala ljudi.Malopre sam video baru oko motora,kad sam otvorio haubu imao sam sta da vidim,pukla je posuda za rashladnu tecnost.A sutra idem kod majstora da vidim sta jos ne valja.
Mihajlo hvala videcu ako se ne snadjem za termoprekidac saljem ti poruku.
pajapop
Laurin&Klement
L&K ugled:
15
«
Odgovor #5 poslato:
20. Apr, 2015. 00:09 »
U tom slucaju, lako je moguce da je sa ventilatorom i instalacijom i sve u redu, nego u hladnjaku i nema dovoljno tecnosti da bi termoprekidac odreagovao. Ne treba mesati temperaturu u motoru (koju meri termodavac i instrument nas tabli) sa temperaturom u samom hladnjaku. Ali, kad se zameni posuda, i nalije cela tecnost, tad treba proveriti (za svaki slucaj) i celokupan sistem...
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
Beatboy
Ambition
L&K ugled:
1
«
Odgovor #6 poslato:
20. Apr, 2015. 23:10 »
Misterija resena,ventilator nije imao dobro prikljucenu masu odnosno masa nije imala kontakt...
Gore