Autor Tema: Start stop sistem  (Pročitano 4303 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže IsaZapočeo temu

Start stop sistem
« poslato: 27. Apr, 2015. 23:05 »
Kupio sam Skodu octaviu greenline 1.6 ,2012 i ima SS sistem ali sam probao sve varijante da se ugasi na semaforu al se jos negasi . Kad sam ga vozio kog majstora na kompjuteru nepokazuje nijednu gresku .Nesto sam prokopao da auto tj motor treba da bude vruc. Da li neko mozda zna konkretno kako i na koji nacin funkcionise .
  • Vozi: Skoda octavia 1,6 tdi 2012

Van mreže Apatinac

Odg: Start stop sistem
« Odgovor #1 poslato: 27. Apr, 2015. 23:23 »
Ja sam vozio jedan BMW i audi Q5 i bukvalno cim mu pomeris volan za 1-2mm on se upali a me secam se dali je bio van brzine ali jednostavno noge pod sedista i ruke na kolena pa probaj
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže sds21

« Odgovor #2 poslato: 27. Apr, 2015. 23:31 »
Start stop sistem u novoj fabiji bas lepo radi. Ukratko pojas mora da bude vezan,  kad se auto zagreje,  izbacis iz brzine i pustis kvacilo,  auto se ugasi. Pritisnes kvacilo ili par puta kocnicu,  auto se pali. Postoji i dugme za iskljucivanje SS. Pretpostavljam da i u oktaviji slicno radi.

Sent from my Nexus 4  

• Vozi: Skoda Rapid 1.0 TSI Drive MY2018, Skoda Fabia 1.2 TSI 2015

« Odgovor #3 poslato: 27. Apr, 2015. 23:43 »
Na kompjuteru mi pokazuje da je ukljucen SS sistem , probao sam sve varijante ali opet nece da se gasi. Moracu da ga vozim u neki ovlascen skodin servis da provere sta je problem.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #4 poslato: 28. Apr, 2015. 00:00 »
Pre par godina vozio sam sluzbenu Toyotu sa SS sistemom i primetio da kada je akumulator bio pri kraju nije hteo da se gasi nikada. Zamenjen, i sve je radilo kako treba..
E sad mozda to ima veze, ne tvrdim, samo kazem kako je bilo...

Van mreže skodilakprvi

« Odgovor #5 poslato: 29. Apr, 2015. 22:24 »
Start stop sistem u novoj fabiji bas lepo radi. Ukratko pojas mora da bude vezan,  kad se auto zagreje,  izbacis iz brzine i pustis kvacilo,  auto se ugasi. Pritisnes kvacilo ili par puta kocnicu,  auto se pali. Postoji i dugme za iskljucivanje SS. Pretpostavljam da i u oktaviji slicno radi.

Potpisujem na Octaviji 1.6 tdi 2014 godište.
Sve je identično kao u postu.
  • Vozi: Octavia 1.9 TDI PD 105ks.

« Odgovor #6 poslato: 29. Apr, 2015. 22:43 »
Sve sam probao ,vezao sam pojas ,izbacio iz brzine pustio kvacilo auto nece da se ugasi .Jedino to da se auto zagreje sta se podrazumeva pod tim ,koliko dugo treba da se vozi tj da bude upaljeno da pocne da radi start stop sistem . Ja sam vozi sat vremena od toga 20 minuta gradska voznja ostalo auto put i ponovo nece da radi

Van mreže sds21

« Odgovor #7 poslato: 30. Apr, 2015. 08:07 »
Meni se na prvom semaforu,  posle 2min gasi auto, tj. ukljucuje SS. Ubaci neki drugi akumulator, mozda je tvoj oslabio, pa probaj da li radi.

Sent from my Nexus 4  

• Vozi: Skoda Rapid 1.0 TSI Drive MY2018, Skoda Fabia 1.2 TSI 2015

Van mreže nebojsar

« Odgovor #8 poslato: 30. Apr, 2015. 09:04 »
Koliko znam vozila sa SS sistemom imaju drugacije akumulatore od obicnih vozila, neke valjda sa vecom udarnom snagom.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Na mreži AcoSk

« Odgovor #9 poslato: 30. Apr, 2015. 15:05 »
Sto ne znaci da i oni ne mogu da "crknu"
@Isa, nista te ne kosta, ako imas od nekog da probas drugi akumulator, niko ne tvrdi da je do njega, ali mozes da probas..

Van mreže nebojsar

« Odgovor #10 poslato: 30. Apr, 2015. 20:19 »
Slazem se ali moze da mu ne radi SS sistem jer nema odgovarajuci akumulator, samo sam na to mislio...
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže vlada320

« Odgovor #11 poslato: 30. Apr, 2015. 23:02 »
Možda zavisi i od spoljne temperature, odnosno da se ne gasi po hladnom vremenu, pošto vidim da je Švedska u pitanju. To je samo jedno od logičnih razmišljanja.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v