Autor Tema: Škoda Octavia tvrda?  (Pročitano 4446 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Maksimus

Odg: Škoda Octavia tvrda?
« Odgovor #15 poslato: 23. Mar, 2018. 14:24 »
Sta znam,ja sam vozio oktaviju 2 na 225 50 17 i 205 60 16 i iskreno mene je nerviralo koliko je losije lezala,a nista bitno udobnija.
Ja za superb vrebam 19,a ni njoj nije pretanak profil(a guma je cenom ista kao 18).

Na mreži AcoSk

« Odgovor #16 poslato: 23. Mar, 2018. 14:35 »
Slazem se. I ja pre biram upravljivost nego "udobnost".
Kome je udobnost najbitnija (ne kazem da nije bitna, ali...) treba da bira marku auta (citaj francuze: pezo, citroen...), a ne gume.

Van mreže rkoms

« Odgovor #17 poslato: 23. Mar, 2018. 14:37 »
Slazem se. I ja pre biram upravljivost nego "udobnost".
Kome je udobnost najbitnija (ne kazem da nije bitna, ali...) treba da bira marku auta (citaj francuze: pezo, citroen...), a ne gume.
Jeste, to ti je ono kao sa alfom, plovis plovis i odjednom ostanes bez tocka...
  • Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže vojkan85

« Odgovor #18 poslato: 23. Mar, 2018. 14:37 »
A šta ti smatraš pod upravljivost?
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže rkoms

« Odgovor #19 poslato: 23. Mar, 2018. 14:40 »
A šta ti smatraš pod upravljivost?
Milsi na lezanje i kontrolu auta,  kao i relacija volan-tockovi, svi sa sportskim vesanjem su daleko upravljiviji i volan precizniji.
  • Vozi: SEAT Ibiza Cupra 1.4TSI

Van mreže vojkan85

« Odgovor #20 poslato: 23. Mar, 2018. 14:40 »
To znam ali su i tvrđi. Ležanje na putu isto tako zavisi od mnogo faktora. I sa manjim felnama auto može da leži na putu kako treba.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Na mreži AcoSk

« Odgovor #21 poslato: 23. Mar, 2018. 14:47 »
Evo @rkoms je odg na pitanje, da ne ponavljam..

Moze, ali ne moze da lezi kao sa vecim.
Recimo kako se ponasa auto na testu severnog jelena sa 15" i sa 18"... Ne moze da se poredi. Inace taj test predstavlja mogucu realnu situaciju na putu.
Ali dobro, odosmo daleko, necemo vise :) Naravno svako vozi kako mu odgovara i sta mu odgovara

Van mreže Maksimus

« Odgovor #22 poslato: 23. Mar, 2018. 14:56 »
Nece auto sa manjim felnama da bude nebezbedan,ali ce auto sa sirom i nizom gumom bolje da lezi,bolje da prati zadatu putanju,teze da kliza,teze da proklizava na startu,da daje bolju povratnu informaciju itd.
Ja npr ne volim meka kola uopste,volim tvrdji i direktniji auto ,zato i ne gledam francuze. Ljuljanje u krivini i nekako manjak kontakta sa tockovima mi ne odgovara.
Ja sam vec otkucao poruku,ajde end off.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #23 poslato: 23. Mar, 2018. 15:15 »
Evo jos ovo:
Zar aktivna bezbednost nije ustvari bolje lezanje, bolje "drzanje" puta, da ne proklizava, sto bolja povratna informacija itd.... Sve sto si nabrojao.
Inace, ja se slazem sa tobom, ali ovo prehtodno si malo zapetljao...

Van mreže Maksimus

« Odgovor #24 poslato: 23. Mar, 2018. 15:31 »
Jel se na mene odnosilo?
Naravno,upravo tako. Ovo sto sam napisao na pocetku se odnosilo da nor oktavija na 15" sama po sebi ne lezi lose(definitivno ni blizu "nebezbednog") ali ce ona na 17ipak lezati znatno bolje,samim tim biti bezbednija od ove na 15(a nekad nijanse mogu da naprave ogromnu razliku). Pritom ta dimenzija 18 na oktaviji 3 je i povoljna,izgleda lepo i nije preniska pa da ce praviti velike probleme(cepanje itd).

Na mreži AcoSk

« Odgovor #25 poslato: 23. Mar, 2018. 15:38 »
Sve je tako, slazem se.
Ja sam izgleda procitao na drugi nacin ono sto si napisao.