Autor Tema: Žuta lampica za ulje  (Pročitano 19161 puta)

0 članova i 13 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže macisroZapočeo temu

Žuta lampica za ulje
« poslato: 04. Maj, 2015. 23:51 »
pozdrav svima, evo mene sa novim problemom. Pre par dana sam seo u svoju oktaviju 2002 god i dam ja kontakt upale se crvene kontrolne lampice, sve se pogase i tada pocne  cetiri puta da mi treperi zuta lampica za ulje( koja je prvobitno bila crvena). Odem ja kod majistora nakaci ga komp i kaze nemas gresku sem check engine u vezi lambda sonde(pisao sam u ranijim postovima). Ja ga pitam sta mu to znaci da samo prilikom davanja kontakta 4 puta zatreperi zuta i zatim se ugasi i vise se nepali. Isti mi odgovara to ti pokazuje nivo ulja u karteru. Proverim nivo ulja skoro do MAX znaci nije to. Kaze otiso ti senzor mozes ga voziti i tako nista nesmeta. Da napomenem da se skoro svaki put prilikom davanja kontakta isto ponavlja. Moje pitanje glasi dali taj senzor  koji se inace nalazi u karteru sa donje strane sluzi samo za nivo ulja ili i za temperaturu ili jos necemu. Neverujem da je za pritisak ulja  jer bi onda palio crvenu lampicu. Probao sam skinuo sam dzek sa senzora nije bio prljav ali sam ipak  naprskao i sa WD40 ali isto se desava. Planiram ici kolima na duze puteve u narenom periodu i nebih da mi se nesto desi zbog navedenog problema jer je to blinkanje ipak neko upozorenje. evo i slike
« Poslednja izmena: 05. Maj, 2015. 11:43 Karlheinz Hell »

Na mreži AcoSk

Odg: Žuta lampica za ulje
« Odgovor #1 poslato: 05. Maj, 2015. 00:22 »
To je senzor nivoa ulja..
Inace moze preko dijagnostike da se ugasi taj senzor, ukine, da se tako izrazim..

« Odgovor #2 poslato: 05. Maj, 2015. 00:33 »
Znaci samo to mu je funkcija  da pokazuje ukoliko se smanji nivo ulja? Nikakvu drugu funkciju nema? nebih da kupujem drugi senzor da dajem pare  ako nije neophodno tj ako se moze voziti tako bez bilo kakve brige. Ovde u Kikindi su sve majstori u tri lepe bio sam kod dva majistora, nisu mogli ni da nadju gresku na dijagnostici da je neispravan senzor, a ne da ga jos i ugasi. Ukoliko se ugasi sistemski kao sto kazes,za pritisak ulja (crvena lampica)ce normalno pokazivati ako slucajno nedajboze dodje do gubitka ulja u karteru?

Na mreži AcoSk

« Odgovor #3 poslato: 05. Maj, 2015. 00:38 »
Da, senzor na dnu kartera samo za nivo ulja, u nekom slucaju i za temp ulja, ali ti to nemas (obicno Audi to ima)
Pritisak ulja (crvena lampica) dobija sa drugog mesta..
Naravno, crvena i zuta nemaju veze, gasenje zute lampice ne utice na pritisak ulja tj. na funkciju crvene

« Odgovor #4 poslato: 05. Maj, 2015. 00:46 »
po cemu znas da oktavia nema za temperaturu ulja, jeli se moze videti po tim brojevima koji su navedeni na slici, ne sumnjam u tvoje znanje samo sam se puno odricao i zatim ulozio u taj auto pa me je malo strah od nekog eventualnog  velikog cirkusa

Na mreži AcoSk

« Odgovor #5 poslato: 05. Maj, 2015. 00:50 »
Pa znas i ti da nema.. Jel imas na instr. tabli da ti pokazuje temp ulja? :-)

« Odgovor #6 poslato: 05. Maj, 2015. 00:58 »
bem li ga nema, neznam ni kako bi to izgledalo kao npr sto si naveo kod audija. Mislio sam da ce mozda da pisti ili bas tako da trepce pa da to u stvari pokazuje da ima neki problem sa temperaturom ulja. Nemoj mi zameriti na mom neznanju

Na mreži AcoSk

« Odgovor #7 poslato: 05. Maj, 2015. 01:05 »
Necuu, ne brini..
Inace i kada pokazuje temp ulja, to je cisto informativnog karaktera..
Nego, ako ti se ne menja senzor i ako budes blizu Cacka nekad, imas od mene gratis gasenje preko dijagnostike

« Odgovor #8 poslato: 05. Maj, 2015. 01:10 »
hvala na odgovorima, i ponudi ko zna mozda me neki vetar i nanese u taj kraj

« Odgovor #9 poslato: 05. Maj, 2015. 01:19 »
Nego da te pitam jeli znas mozda napamet ili neku literaturu da procitam kojim redosledom tj gde se trazi opcija za gasenje tog senzora. Kum ima laptop sa kablom i programom VCDS 11.11 ali je skoro kupio i sem onog osnovnog da obrise greske nezna nista. Probali bi kod kuma da mi to resimo ako naravno nije jako komplikovano

Na mreži AcoSk

« Odgovor #10 poslato: 05. Maj, 2015. 01:23 »
Nije komplikovano, ae sutra cu napisati ovde kako..

Van mreže zix

« Odgovor #11 poslato: 05. Maj, 2015. 05:42 »
AcoSk je u pravu, evo teksta iz uputstva:
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #12 poslato: 05. Maj, 2015. 08:16 »

Ovde u Kikindi su sve majstori u tri lepe bio sam kod dva majistora, nisu mogli ni da nadju gresku na dijagnostici da je neispravan senzor, a ne da ga jos i ugasi.
Kod koga si bio?

« Odgovor #13 poslato: 05. Maj, 2015. 08:49 »
kod Mikija i Mohacija sam bio

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #14 poslato: 05. Maj, 2015. 09:38 »
Idi kod Igora,Braće Lakovića ulica.Kod bivše Gi grafix,na kraju ulice.Odličan majstor.