Autor Tema: Alarm se uključio  (Pročitano 4011 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže joca 58Započeo temu

Alarm se uključio
« poslato: 06. Maj, 2015. 18:57 »
Zdravo kolege po autu.Imam pitanje.Posle skoro 5 meseci uspesne exploatacije yetija juce mi se prvi put ukljucila sirena od alarma.Priznajem nisam znao ni da postoji.E sad ako neko zna da mi objasni po nesto o alarmu na tome modelu.Auto je bio zakljucan a otvoren siber i prozor vozaca na dvoristu.I ranije je bilo situacija ali se do sada nije oglasavao.U kojim situacijama se ukljucuje sirena itd.Pozdrav wall1
« Poslednja izmena: 06. Maj, 2015. 20:53 Karlheinz Hell »
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

Van mreže bugarin

Odg: Alarm se uključio
« Odgovor #1 poslato: 06. Maj, 2015. 19:34 »
da li imas na stubu izmedju vozackih i zadnjih vrata taster?
ako imas, on je za senzore unutrasnjosti vozila. taster je tu u slucaju da neko ostavlja u vozilu zivotinju, dete, saputnika a ipak zakljucava vozilo. meni pomalo idiotski ali tako je.

« Poslednja izmena: 06. Maj, 2015. 19:41 bugarin »
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #2 poslato: 06. Maj, 2015. 21:48 »
Neznam za taster,videcu sutra,ali nikao nije bio u autu.Citao sam da ima senzore iznad retovizora.Videcu sutra a za vikend experimentisem.Hvala svakako beer1

Van mreže bugarin

« Odgovor #3 poslato: 07. Maj, 2015. 06:51 »
Ne mora niko da bude u kolima da bi se aktivirao alarm. Dovoljno je da proleti neki insekt ili da vetar dune malo jace. Inace isti taster iskljucuje i tzv towing protection (ziroskop registruje promenu ugla-nagiba kada recimo pauk podize vozilo)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže nikolaj

« Odgovor #4 poslato: 07. Maj, 2015. 12:23 »
Meni se dva puta desilo da se vratanca kasete ispred suvozača otvore sama  wac1, u zaključanom autu, pri čemu se aktivirao alarm, koji se doduše isključi sam posle kratkog vremena. Za razliku od tvog alarma, koji je verovatno fabrički sa senzorima za unutrašnjost vozila, moj je naknadno ugrađen i nema unutrašnje senzore. Što reče bugarin, možda je neka ptičica posetila unutrašnjost vozila  :B=)
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

« Odgovor #5 poslato: 07. Maj, 2015. 16:53 »
danas sam ga ostavio u istoj situaciji malo duze i nista.Alarm je fabricki i ima prekidac na stubu izmedju vrata.Kada ga prebacim upali se off,nesto iskljuci a sta nemam pojma.Pogledacu u uputstvu pa ako nadjem nesto pametno. help2

Van mreže nikolaj

« Odgovor #6 poslato: 07. Maj, 2015. 21:22 »
Evo na srpskom,
Isključivanje nadzora kabine i zaštite od odvlačenja:
Isključite kontakt bravu.
Otvorite vozačeva vrata.
Pritisnite taster  na centralnom stubu sa vozačeve strane,na tasteru se menja osvetljenje simbola,  iz crvene u narandžastu boju.
Zaključajte vozilo u roku od 30 sekundi.
Nadzor kabine i zaštita od odvlačenja se automatski ponovo aktiviraju prilikom sledećeg zaključavanja vozila.
Napomena:
Isključite nadzor kabine i zaštitu od odvlačenja,ako postoji mogućnost da se alarm uključi usled kretanja npr. dece ili životinja u unutrašnjosti vozila i u slučaju transporta vozila (npr. vozom ili brodom) ili prilikom odvlačenja vozila.
Otvorena polica za naočare smanjuje efekat nadzora kabine.Da bi se obezbedila potpuna operativnost zatvorite policu za naočare pre zaključavanja vozila.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

« Odgovor #7 poslato: 08. Maj, 2015. 20:45 »
probacu cim stignem.hvala i pozdrav