Autor Tema: Problem sa filterom goriva - škoda fabia 2004 1.2 htp  (Pročitano 1805 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže radoszverZapočeo temu

Problem sa filterom goriva - škoda fabia 2004 1.2 htp
« poslato: 08. Maj, 2015. 11:29 »
Dakle,
i ove godine posle uradjenog malog servisa a i prosle godine posle malog servisa kada mi je yamenjen filter goriva desi mi se sledeci problem i to naravno u drugom gradu. Prosli put pri paljenju auta samo mi je iscurilo svo gorivo a ovaj put u toku voznje samo je auto stao, kada sam izasao, bara ispod zadnjeg desnog tocka.Oterao sam auto na kanal i koliko sam razumeo majstore otkacile su se ta gumena  creva koja ulaze ili izlaze iz filtra..Pitam mog majstora on kaze nemoguce, pita me jesam isao preko nekih rupa ja kazem da nisam a i da sam isao valjda to ne bi trebalo tek tako da ispada..
http://postimg.cc/image/bvvoi7vj9/

Ovo je slika sad neposredno posto smo naterali auto na kanal vezali su onim plasticnim vezicama i sad nigde ne curi ali suludo mi je da se uzdam u sad neke vezice, pa me zanima vase misljenje pre nego sto mi auto stigne na pregled kod svog majstora...
Hvala unapred
  • Vozi: Kamiq 2021, 1.0 tsi, 81kW, ambition plus, Velvet Red

Na mreži mihajloalasp

Odg: Problem sa filterom goriva - škoda fabia 2004 1.2 htp
« Odgovor #1 poslato: 08. Maj, 2015. 12:09 »
Prvo proveri da li je baš filter za Fabiju, ja sam jednom naleteo na filter koji identično izgleda, za maaaalo je kraći i ima manji prečnik onih cevčica na koje navlačiš creva. Još jedan problem može da bude nestručnost majstora, ima caka za skidanje oni žabica na crevima, vrlo lako mogu da se polome i da crevo više ne drži.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

« Odgovor #2 poslato: 08. Maj, 2015. 14:26 »
Hvala na odgovoru,

Meni, dok se auto ne podigne ili ne ode na kanal, je taj deo prilicno nepristupacan...Cudno mi je sto se desava dva puta i to svaki put neposredno posle servisa...ne znam ni kako te zabice izgledaju i da li možda ima to crevo da se kupi novo da se ne zezam više sa ovim...

Na mreži bugarin

« Odgovor #3 poslato: 08. Maj, 2015. 15:48 »
evo  slika  kako to izgleda sa jedne strane.

ja bih na tvom mestu prvo natego majstora. dva puta isti problem, nedopustivo.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #4 poslato: 13. Maj, 2015. 08:35 »
Zamenjena su dva creva koja idu ili izlaze iz filtera goriva sad ne znam, sta je bilo problem verovatno te zabice na jednom od starih creva pa se zato to desavalo...Sad videcemo kako ce se ponasati u narednom periodu...
Hvala na savetima