Autor Tema: Octavia MK2 footwell light retrofit  (Pročitano 1701 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži bugarinZapočeo temu

Octavia MK2 footwell light retrofit
« poslato: 12. Maj, 2015. 14:58 »
resih da se poigram malo i u octy ubacim footwell light.
u principu vecinu potrebnih informacija sam nasao, ali nikad nije naodmet cuti jos necije misljenje.

komplet za prednja i zadnja svetla na alliexpressu kosta od 20 do 50 dolara, u zavisnosti od zelja i afiniteta. najjeftinija je naravno varijanta sa obicnim sijalicama, a najskuplja led opcija sa mogucnoscu promene boje svetla.
uz komplet ide i kablaza.
na briskodi su prilicno lepo objasnili kako se sve ovo povezuje na postojecu instalaciju, kako biste imali i funkciju dimovanja. cak su dali semu povezivanja i za pre-FL i za FL.

e sad, da li narucivati preko alli-a ili obici otpade i uzeti polovne lampe i dzekove, jer se za ovu funkciju koriste lampe iz VAG programa za osvetljavanje gepeka?

ps: po zavrsenoj modifikaciji, uputstvo i slike ce naravno biti postavljeni u DIY sekciju ;)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Apatinac

Odg: Octavia MK2 footwell light retrofit
« Odgovor #1 poslato: 12. Maj, 2015. 21:35 »
ja sam nabavio led traku mislim da ide 5 ili 6 dioda ali od 24 V i probao sam u podrumi i taman fino svetli. Sad mi jos jedino da nadjem zicu od 0,75 ili mozda 0,5  i jedna subota pa polako .ne znam samo (vec sam zaboravio) dali bi trebao + da bude stalan(uzme se sa jednog pola sijalice) a da se masa prikljuci na drugi pol sijalice pa bi onda radilo i dimovanje i stalno da svetli i da se ugasio kad i plafonsko svetlo.
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

« Odgovor #2 poslato: 12. Maj, 2015. 21:51 »
imam led trake i na 12v i na 24v i led creva, ali necu njih montirati iz vise razloga:

prvi je taj da na prednjim sedistima sa donje strane postoje fabricki otvori u koje se ubacuju lampe koje sam gore naveo a koje izgledaju ovako:

iznad vozacevih i suvozacevih nogu treba malo seckati plastiku ili sundjer, ali to i nije neki problem.

drugi razlog je sto sam za octaviu na briskodi nasao semu povezivanja preko postojece instalacije, aktiviranje preko vcds-a i podesavanja preko maxi-dota. nisam siguran kako bi to sve ferceralo sa led trakama :( ne kazem da ne bi radilo, ali verujem da bi negde naleteo na neki kompromis na koji sigurno ne bih pristao :)

Van mreže Apatinac

« Odgovor #3 poslato: 12. Maj, 2015. 22:40 »
Bugarine sve bi radilo garant jer sam ja u mojoj fabiji dodao svetlo iznad zadnjih sedista i radi savrseno. Cak bi mozda nisam siguran da bi mogao kada upalis rucno na prekidac da ti svetle napred a a zadnje isto tako samo da svetli nazad bez da se pali kod vozaca i suvozaca. Pala odluka u cetvrtak je kod nemaca praznik i pocinjem da montiram svetla pa javljam kako je ispalo

Na mreži krcaerdoglija

« Odgovor #4 poslato: 13. Maj, 2015. 00:08 »
Apatinac,obavezno slike!! ;) ;)
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

« Odgovor #5 poslato: 13. Maj, 2015. 10:10 »
@apatinac: ne sumnjam ja da ce raditi, imam iskustva sa led trakama i led crevima sto u kuci sto u kolima.
ipak, greota da ne iskoristim prednosti koje je fabrika osmislila za tu namenu. evo i slike otvora sa donje strane vozackog sedista

Van mreže Apatinac

« Odgovor #6 poslato: 15. Maj, 2015. 18:59 »
bugarine danas sam na poslu nesto razmisljao o tvojim svetlima.Probaj da ubacis LED sijalice jer povecavas snagu i struju koja prolazi kroz elektroniku sto dimuje napon pa ne znam dali bi izdrzala povecanje struje-To samo onako kazem da nebi ti slucaj crkala od preopterecenja

« Odgovor #7 poslato: 15. Maj, 2015. 22:27 »
kapiram na sta mislis, ali tu sad dolazimo do sledece dve stavke:

1. kompletno svetlo enterijera je vec LED, kako plafonsko napred i nazad, tako i u fioci i gepeku. ovo u fioci i gepeku nema puno veze jer nisu nikako povezani sa ovim ostalim, ali eto da se pohvalim :)))))
2. svetlo za footwell se izvodi posebno sa dzeka na kutiji sa relejima, stavlja se na prazno mesto u konektoru buksna, a samo napajanje svetala se posebno aktivira preko VCDS-a. znaci nema izvlacenja struje sa one lampe iznad glave ili nesto tome slicno.

eto, iz ta dva razloga ne brinem puno :)