Autor Tema: Ugradnja Multimedije, kako da povezem zice?  (Pročitano 11617 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže tosa55Započeo temu

Ugradnja Multimedije, kako da povezem zice?
« poslato: 17. Maj, 2015. 22:01 »
Pozdrav svima! Ubacio sam u Oktaviju multimediju umesto Swing fabrickog radija. Medjutim ne mogu da namestim da se multimedija iskljuci kada posle gasenja motora izvadim kljuc, kao predhodni fabricki radio, vec je iskljucim normalno, na dugme. Da li neko zna kako da pravilno povezem zice? Zeleo bih da imam i tu opciju. Posle vadjenja fabrickog radija imam konektor sa dve crvene zice sa oznakama UB+ i Code...i crna masa, naravno. Na obe crvene imam konstantno napon 12V, i bez paljenja motora. Sa multimedije imam Zutu ( batery ) i crevenu (ACC) za napajanje. Imam i jos neke dve zice na fabrickom konektoru,  ne znam koja je njihova funkcija...CAN-FZG  i CAN+FZG...

Van mreže Apatinac

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 18
  • u
Odg: Ugradnja Multimedije
« Odgovor #1 poslato: 17. Maj, 2015. 22:17 »
stalni plus ti ide na tvoju zutu zicu.
Moras da nadjes sa unimerom na ISO konektoru koji je u kolima na koji pin dobijas plus kad das kontakt i na nju spojis tvoju crvenu i onda bi trebalo da radi jer je i kod mene bilo tako okrenuto mada nisam imao konstatno plus na obe zice a i imao sdam zutu i crvenu. Normalno zuta je memorija radija a crvena je radna struje ili vec kako da je nazovem

• Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže bugarin

Odg: Ugradnja Multimedije, kako da povezem zice?
« Odgovor #2 poslato: 17. Maj, 2015. 22:40 »
evo vako:
can+fzg i can-fzg ne diraj, zaboravi na njih. sluze samo za povezivanje fabrickog audio uredjaja.

situacija sa gasenjem na kljuc je sledeca:
kod VAG-a su i zuta i crvena pod stalnim naponom. gasenje prilikom vadjenja kljuca je odradjeno preko can-busa, i moze samo na gorespomenutom fabrickom uredjaju.

nadji na kutiji sa osiuracima koji kabl je kontrolisan preko kljuca i sa njega dovedi struju na multimediju. znaci kad je na kontaktu daje struju, kada nije ne daje. spojices je na CRVENU zicu.

ps: ovo za napajanje je 100% siguran info za octy mk2, jer sam prilikom ubacivanja bluetootha bezuspesno pokusavao na fabrickom konektoru da nadjem koji kabl gubi struju prilikom vadjenja kljuca iz brave. na kraju sam ga povezao na nacin koji sam opisao. ako ti treba broj osiguraca, mogu pogledati sutra.
« Poslednja izmena: 18. Maj, 2015. 14:00 bugarin »
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #3 poslato: 18. Maj, 2015. 13:45 »
Hvala na odgovoru, pokusacu sam da nadjem osigurac, ako mozes javi i ti koji je. Ali kada crvenu posle stavim na tu zicu, da li cu moci da ukljucim multimediju i kada nemam kontakt? Trenutno ja sada imam konstantno 12V i na zutoj i na crvenoj, a cim otkacim crvenu i ostane samo zuta ne mogu ga vise upaliti. Kada sam isprobavao radio u stanu morao sam da spojim zutu i crvenu zajedno da bih ga upalio( preko ispravljaca)

Van mreže bugarin

« Odgovor #4 poslato: 18. Maj, 2015. 13:59 »
radi se o osiguracu broj 47.  drugi sa leve strane u najnizem redu.

ne, nece raditi MM kada izvadis kljuc. to je minus koji nosi aftermarket HU. ili ces rucno gasiti i paliti, ili nece raditi bez kljuca :(

Van mreže adamGT

« Odgovor #5 poslato: 18. Maj, 2015. 20:00 »
Ja sam imao taj problem na polu 6n2,iscupao sam fabricku muziku i stavio aftermarket dvd player i desavalo se sve isto kao kao kod tebe,a resenje problema je krajnje jednostavno. Na fabrickom dzeku koji si iscupao iz swinga zameni mesta crvenoj i zutoj zici. Malo budi pazljiv jer se tesko cupaju buksne iz plastike

sent from 3310

Van mreže bugarin

« Odgovor #6 poslato: 18. Maj, 2015. 20:14 »
Nema potrebe da cupa zice iz dzeka. Svaki aftermarket hu ima osigurace na crvenoj i zutoj zici. Samo zameni kape kutija osiguraca. Crvenu na zutu, zutu na crvenu.
Ako upali javi, da znaju kolege ubuduce.

Mada koliko se secam polo 6n2 se pravio do 2003ce. Jel imao can-bus?

Na mreži hakkler

« Odgovor #7 poslato: 18. Maj, 2015. 21:11 »
Ja nemam can bus protokol..i isto je bio problem složiti da se multimedija
neovisno o ključu može paliti i gasiti..
kod kineza je to malo komplicirano (makar ima mogučnosr čitanja can bus.a i neke mogučnosti
koje bi bile aktivirane da imam can bus)

Ugl. radi samo kad je ključ u autu..na prvom zubu..bez kontakta.

« Odgovor #8 poslato: 18. Maj, 2015. 21:51 »
Na fabrickom dzeku imam dve crveno-bele zice (deblje) jedna je UB+, druga CODE...na obe imam stalno +12 i bez okretanja kljuca. Iz DVDa imam zutu i crvenu i menjao sam im mesta na UB+ i na CODE ali nista nisam postigao.

Van mreže bugarin

« Odgovor #9 poslato: 18. Maj, 2015. 22:14 »
ajd lepo da mi prvo utvrdimo koji konektor imas u kolima. znaci ne na multimediji, ne na starom HU, vec u kolima.
jel iso ili quadlock?

« Odgovor #10 poslato: 18. Maj, 2015. 22:39 »
ok, sutra postavljam i slike

Van mreže bugarin

« Odgovor #11 poslato: 18. Maj, 2015. 22:45 »
evo jedan link, pa probaj na njemu da nadjes resenje ;)

http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-car-connector/ISO-konektor.htm

imas obelezeno i na srpskom i na engleskom sve moguce varijante konektora za audio uredjaje.

« Odgovor #12 poslato: 19. Maj, 2015. 08:22 »
Evo nekih slika

« Odgovor #13 poslato: 19. Maj, 2015. 08:23 »
moj radio

« Odgovor #14 poslato: 19. Maj, 2015. 08:24 »
moj radio